Browsing Category

Cystic Fibrosis

  Cystic Fibrosis

  Daddy in the sky (with diamonds)

  Papa alzheimer

  De moeilijkste gebeurtenissen zijn ook het moeilijkst om over te schrijven. Ik heb het wel altijd over Cystic Fibrosis enzo, maar er is nog een ziekte die ook dichtbij staat en waar ik het niet echt over heb, normaal gesproken. In de 10,5 levensjaren die dit blog achter de rug heeft, heb ik het woord “Alzheimer” vier keer genoemd, waarvan precies èèn keer in een persoonlijke situatie. Als deel van een lange zin in een verhaal over een ander onderwerp. En toch denk ik er dagelijks aan en zijn er jaren geweest dat het de meeste ruimte van alles innam. Continue Reading

 • Studie en repeteerboekje voor verplegenden
  Boeken Cystic Fibrosis

  Gezondheid volgens 1959

  Kringloopwinkels zijn de perfecte schattenbewaarders. Meubilair, servies, prullaria, boeken, alles! Het is geen geheim dat een flinke dosis van mijn leesboeken daar dus vandaan komt, maar tegenwoordig vind ik er ook…

 • PEG sonde
  Cystic Fibrosis

  Voor- en nadelen van een PEG sonde

  Ik heb nu (even rekenen…) ongeveer precies drie jaar sondevoeding. Elke nacht krijg ik daarvan een liter binnen door mijn PEG sonde; het tunneltje wat van de buitenkant van mijn buik naar…

 • Chronisch ziek, Hank Green
  Cystic Fibrosis

  Hank Green over chronisch ziek

  Er is een filmpje over een bepaald aspect van chronisch ziek zijn wat een paar keer voorbij kwam op mijn scherm deze week. Hank Green heeft hem gemaakt en op YouTube geplaatst…