Uncategorized

Blog voornemens voor 2015 (and beyond)

Eind vorig jaar, je weet wel, een week geleden, kreeg ik een leuk bedoelde link toegestuurd van WordPress. Alle statistieken van dit blog waren daarop te vinden in een mooie lay out. Het was ook echt wel cool en interessant, maar hetgeen wat maar in mijn hoofd blijft rondkruipen is dit zinnetje: “In 2014 you’ve published nine posts on your website!”. WTF? Dat is dus niet eens één per maand (ik vond wiskunde vroeger k*t dus ik help je even met rekenen zodat er bij jou in ieder geval niet dezelfde soort traumas naar boven komen)!

Nadat ik mijn blog-activiteiten-kalender had nagekeken geloofde ik het ook echt en voelde ik me een beetje een onder presterend persoon. Ik denk namelijk vrij vaak aan potentiële blog opties en inhoud. Maar ik denk dat ik het overdenk <— daar is meteen een voorbeeld. Het stukje AMFI studie wat is blijven hangen bij mij, zorgt ervoor dat ik een beetje bang ben dat als ik mijn blog niet perfect op een duidelijke bepaalde manier neerzet, het niet goed genoeg is. Als ik daar heel nuchter over nadenk is dat onzin, want dit is geen bedrijf of groot concept en dat is het nooit geweest. Maar misschien juist omdat ik niet meer werk of reis of studeer heb ik het gevoel gekregen dat het belangrijker is geworden om wát ik doe, heel goed te doen. En dat werkt verlammend, met die 9 blogposts van vorig jaar als bewijsstuk honderdveertig.

De conclusie is dat ik, waarschijnlijk samen met een miljoen andere bloggers, als één van mijn blog voornemens heb om weer vaker te schrijven – en het vervolgens ook online te plaatsen. Ik ga mezelf proberen te herinneren dat het niet uitmaakt als er verschillende thema’s kris kras door elkaar verschijnen en dat het mijn eigen stukje internet is waar ik dus mee kan doen wat ik wil.

Wat valt er zodoende te verwachten in 2015? Levens updates, huis dingen, tuin dingen, Cystic Fibrosis gebeurtenissen, random inspiratie, boeken en series reviews, trouw planning (!), enneh, waar ik dan ook toevallig dus nog meer aan denk! In de vorm van lang en kort, goede en slechte kwaliteit, zonder en met foto’s, Nederlands en een heel klein beetje Engels, en awkward en grappig.

Ik weet opeens wat mijn brand gaat zijn die ik als richtlijn kan gebruiken; het heet Sarah Smit.

4 Comments

 • Reply
  Bowe Frankema
  07/01/2015 at 1:25 pm

  Ik sprak een keer met een succesvolle gast op een WordCamp en die gaf me het advies om iets te lanceren als t 70% af is. Hetzelfde geldt voor blogposts. Het hoeft niet perfect, niet elk stukje hoeft levens te veranderen, als je maar 70% van je zelf gestelde doel hebt bereikt.

  Don’t think, just publish :-)

  Keep it up Young Saar! En binnenkort ook hopelijk in t CFCommunity bloggers netwerk natuurlijk ;-)

 • Reply
  Sandy
  07/01/2015 at 2:25 pm

  Ja, bloggen is leuk, ik heb het nu ook ontdekt. Ik heb al een mini stukje geschreven en dan komt de rest vast vanzelf. Ik hou van hoe jij schrijft, het is hoe je bent! En dat bedoel ik positief :))
  Ik heb mijn blogadres bij “website” gezet alsof het heel belangrijk is!
  X
  Sandy

 • Reply
  itty
  07/01/2015 at 2:42 pm

  Er zijn bloggers en er zijn lezers:)

 • Reply
  Sarah
  08/01/2015 at 5:32 pm

  Dankjulliewel jongens :))
  Bokkie, dat is goed advies. Ga ik gebruiken. Samen met ‘Just START’! En zekerste weten voor CFCommunity ook!!

 • Leave a Reply