Uncategorized

Currently I’m… (V)

Hier is de vijfde post van het terugkerende thema Currently I’m…!

De vaste Currently I’ms zijn: Reading, Watching, Thinking, Feeling en Loving.


Currently I’m: Thuis! Vrijdagmiddag boden maar liefst twee mannen zich aan om mij uit het grote grijze gebouw op te halen, waarvan eentje mijn eigen lieverd en de ander een ook wel lieve mede quasi-nieuw-Haarlemmer. Deze laatstgenoemde was het vroegst klaar met zijn werk en won dus de prachtige belevenis van het thuisbrengen van deze chick en haar altijd even onpraktische hoeveelheid bagage! Hah, dat was nice. Niet veel later kwam de boyfriend thuis en zaten we met zijn tweeën lekkere dingen te eten in de zon.
Hapjes in de zon in de tuin

Currently I’m Reading: Ripley’s Game van Patricia Highsmith. En Shit! Nu dat ik die link plaats lees ik pas dat dit het derde boek van de serie is in plaats van het tweede, wat ik dacht. Het eerste deel is in elk geval The Talented Mr. Ripley die ik jaren geleden toevallig een keer gelezen had en ik vond het super goed. Pas sinds kort weet ik dat het boek uit 1955 komt en meestal vind ik dat duidelijk in de schrijfstijl terug te vinden, maar dit verhaal had daar ‘geen last’ van. Een fijn tempo en goed spannend en slim verhaal. Maar wat moet ik nou doen met deze situatie!? Ik ben pas op 1 vijfde en ik denk dat ik nu ga stoppen om eerst het tweede deel te vinden. Tegen de tijd dat die dan weer uit is ben ik al lang weer vergeten wat ik van dit boek al gelezen heb. Ja, goed plan, Saar!

Currently I’m Watching: Het Australische programma The Block, seizoen 9. Lang, lang geleden was dat ook op de Nederlandse televisie te zien maar die zijn er mee gestopt. In Australië is er echter elk jaar een nieuw seizoen te vinden, elk met maar liefst 65 aflevering. Niet helemaal veilig voor een binge-watcher maar uitermate ideaal voor tijdens een ziek-zijn-tijd! In elk seizoen zijn er vier of vijf koppels, partners, broers, vriendinnen, whatever, die elk hun eigen huis of appartement krijgen en die met beperkt budget en veel stress van absolute bouwval tot miljoenenwoning omtoveren. Per afgemaakte kamer komt er een jury plus prijs langs en aan het eind van het seizoen worden de woningen geveild en wint, vrij logisch, het stel met de hoogste winst. I love it! De afleveringen via de geplaatste link hier werken volgens mij alleen voor mensen die daadwerkelijk in Australië wonen, maar ik durf niet te lang op de website rond te hangen om dat uit te zoeken uit angst dat ik dan de winnaars opeens langs zie komen – zo ver ben ik nog niet! Maar als je het risico wilt nemen om aan deze show te beginnen en net zoals yours truly wat geduld voor zoekwerk hebt en tevreden bent met matige kwaliteit dan biedt YouTube de uitkomst!

Currently I’m Thinking: aan niet zo veel, eigenlijk. Ben er vrij zeker van dat het in mijn ogen hatelijke spul Tavegyl daar deels de reden van is. Doordat de allergie van de intraveneuze antibiotica deze keer heftiger is dan vorige keer moet ik dat naast de Prednison er nu toch bij blijven slikken, maar ik word er zo drowsy van! Ik heb een beetje geëxperimenteerd en naast wat extra jeuk gebeurt er niet zoveel als ik het pilletje overdag niet neem en voel ik me een stuk meer mens. ‘s Avonds gooi ik hem dan wel weer naar binnen, dan slaap ik nog goed ook.

Currently I’m Feeling: Benauwd als een mthrfckr! Opknappen gaat steeds langzamer, en de laatste paar kuren is het super lastig om een productieve hoest te hebben, terwijl daar geen reden voor zou moeten zijn if you know what I mean. Tijdens dit soort momenten zie ik mijn longen voor me als een grot vol gangetjes en muurtjes en stalactieten en druipende dingen. Want wie weet nou niet hoe dat voelt als hij die omschrijving leest? Maar ik heb vertrouwen in de chemische krachten van mijn aangelijnde machinetje en vooral het spul daarin wat ik nog twee weken bij me draag. Ik moet alleen even onthouden dat ik niet meteen weer honderd dingen per dag kan doen omdat ik toevallig weer thuis ben.

Currently I’m Loving: Het eerste fotoboek van de stoere Sander Dekker! Super mooi geprint met een lekkere en slightly raunchy selectie van foto’s. Gelimiteerde en dus genummerde en getekende oplage. Denk Terry Richardson, maar dan leuker ;)
Sander Dekker fotoboekSander Dekker photo bookIn een vorig leven heb ik ook voor Sanders lens door de kamer gehuppeld, gekoprold en gekropen; de man weet hoe hij een shoot leuk moet maken! Nu zie ik hem vooral nog als ik mijn weg terug vind naar Walls Gallery voor een feestje op zijn tijd. Of als hij op zijn motor stapt om een rondje door Haarlem te scheuren!

!!Flashback time!!
Sarah Smit Club ManhattanSarah Smit by Sander Dekker

2 Comments

 • Reply
  Sandy
  14/04/2015 at 1:13 pm

  Echt te gekke foto’s van jou! En ik hoop enorm dat je goed opknapt en snel van die benauwdheid afkomt, Tazocin, do your best!!!
  X

  • Reply
   smileysarah
   16/04/2015 at 1:58 pm

   Dubbele dankjewel Sandy!! x

  Leave a Reply