Uncategorized

Currently I’m… (VI)

Hier is de zesde post van het terugkerende thema Currently I’m…!

De vaste Currently I’ms zijn: Reading, Watching, Thinking, Feeling en Loving.


Currently I’m: Picc-lijn vrij! Eergisteren druppelde na drie weken infuus het laatste beetje antibiotica mijn ader in en kwam de thuiszorg mevrouw de lijn eruit trekken. Hehe, dan zie ik Game of Thrones taferelen voor me, maar het ging natuurlijk genuanceerder dan dat. De lijn was een stuk korter nu dat hij voor het eerst via mijn rechterarm erin zat, vergeleken met vanaf de linkerkant. Is het heel kinderlijk van me dat ik me daarover verbaasde? Als in, hart zit links dus grote ader daar naar toe ook? Mehpp, fout! Ik moet dat grote medische boek van ons maar weer terug naast de wc leggen. Dan leer ik nog eens wat in de tijd die ik daar doorbreng.

Het ging van zo...

Het ging van zo…

...en zo...

…en zo…

...naar zo!

…naar zo!

Thuiszorg mevrouw vroeg ik er trouwens littekens aan over hield. Yep! Mijn alien marks.

Thuiszorg Mevrouw vroeg of ik er trouwens littekens aan over hield. Yep! My alien marks.

Alsjeblieft weer Thuiszorg! Met de complimenten van de overvloedige bestel gedrag van de transfer mensen van het ziekenhuis.

Alsjeblieft weer Thuiszorg! Dankjewel voor het helpen van het minimaliseren van de chaos hier in huis. Mede mogelijk gemaakt dankzij het overvloedige bestel gedrag van de transfer mensen van het ziekenhuis.

Currently I’m Reading: More than this, van Patrick Ness. Tenminste, gister las ik hem uit. Had hoge verwachtingen, maar het viel zo tegen! Het is een Young Adult boek en meestal hou ik daar van, maar misschien was the target audience in dit geval toch echt te jong voor deze oude tuthola. Via de link is namelijk te zien dat hij hoger dan 4 van de 5 sterren krijgt (van de 13,740 ratings!) en het overgrote deel van de 3000 reviews is irriterend enthousiast en groots uitgetypt. Ik begrijp er niets van. En heb er zelf lekker maar twee sterren voor ingedrukt.

Currently I’m Watching: De tweede film van de Harry Potter serie. Wederom een poging om ze allemaal te zien, dit keer samen met de boyfriend, dus deze eerste twee waren lichtelijk herkenbaar van de vorige tig pogingen, die niet heel veel later allemaal strandden. Ik vond hem wel ook weer goed: goed genoeg om hem in mijn eentje af te kijken toen de boyfriend braaf zijn rol als snurkende bank-metgezel weer innam. Benieuwd hoe ver we dit keer gaan komen.

Currently I’m Thinking: aan een klein, dik hondje wat onze harten heeft veroverd. Al een jaar praten we over het idee om een hond in huis te halen. Laks en/of druk dat we zijn is daar natuurlijk nog niets van gekomen. Maar aan het eind van Shane’s verjaardag was het wederom het gespreksonderwerp en zei een buurvrouw dat ze die en die dag vrij was, en waarom gingen we dan niet samen naar het asiel!? Zo gezegd zo gedaan! In een asiel in Osdorp hebben we kennis gemaakt met een Friese Stabij met een gouden karakter. Een super prachtig beest, maar ook wel erg veel ‘beest’. Het idee van een echte hond van normaal formaat sprak me altijd erg aan maar nadat we een half uur met hem hadden doorgebracht vond ik het steeds lastiger om hem in onze huiskamer voor te stellen. We gingen er een nachtje over slapen. En besloten om hem niet mee naar huis te nemen, ook niet na dat nachtje.

Random en gezellig genoeg vond vriend Michiel ook naar het asiel. Die is heel goed in mooie foto's maken en achteraf vond ik deze terug in mijn inbox. Het is wel echt een top hond.

Random en gezellig genoeg vond vriend Michiel ook zijn weg naar het asiel. Die is heel goed in mooie foto’s maken en achteraf vond ik deze terug in mijn inbox. Hond was echt wel prachtig. Maar helaas niet voor ons…

Wel was nu de hondenjacht echt begonnen, en nu dat ik wist dat alle websites van alle asiels up to date zijn met de beestjes die er op staan heb ik heel wat uurtjes gespendeerd met het online afstruinen van Noord- en Zuid-Hollandse locaties. Zo gebeurde het dat we gisterochtend naar Utrecht reden om naar dit gekke, lichtelijk lelijk en super lief en enthousiast beestje te gaan kijken. Na een gesprek met iemand van het asiel hebben we samen een stukje gelopen met desbetreffend hondenwezen en ben ik slightly in love. Als het aan ons had gelegen was ze nu hier naast mij op een knuffeltje aan het knauwen, maar het asiel heeft de frustrerende (en ja ja, ook goede, I know) manier van werken dat ze eerst een tijdje mensen verzamelen die naar hetzelfde hondje komen kijken, om vervolgens daaruit te kiezen wie volgens hun het beste ervoor kan zorgen. Over ruim een week krijgen we een telefoontje om te horen wat ze van onze honden aura’s vonden. Ugh… Geduld, Saar, geduld…

Currently I’m Feeling: gemotiveerd om eens even alles uit deze dag te halen wat erin zit! Bah wat klinkt dat irritant. Maar dat is nou eenmaal hoe ik vandaag wakker werd. Om zes uur. Met twintig ideeën. Als dat niet een teken van pluk-de-dag-gevoelens is? Might as well use it.

Currently I’m Loving: the hell out of Prednison. Net als vorige keer dat ik dat naast mijn infuuskuur moest gebruiken heb ik voor mijn doen zóveel energie, zóveel eetlust, blosjes op mijn (ietwat bollere) wangen en een babyhuidje zo glad. Vanaf vandaag moet ik beginnen met afbouwen en daar ben ik intern al een week over aan het huilen. Ik junkie, pil held. Wat een huppelend vreetfestijn is het deze weken weer geweest. Au revoir varkensgedrag. Als het aan mijn overtuigings-pitch-plan gaat liggen voor de volgende artsen meet-up, zie ik je snel weer terug.

5 Comments

 • Reply
  Michiel
  26/04/2015 at 11:51 am

  Scooby!

 • Reply
  Sandy
  26/04/2015 at 4:08 pm

  Aaaaah, wat superleuk dat jullie nu een hondje zoeken! Maarre, wie is “dit gekke, lichtelijk lelijk en super lief en enthousiast beestje” dan, heel nieuwsgierig :)
  Ik heb overigens al wel eens vaker om prednison gevraagd in het zh, voor de eetlust en energie, maar dat vond Dr M geen goed idee :/ Flauw he!

 • Reply
  kirsten
  26/04/2015 at 4:32 pm

  jeeejjj!!! misschien beschuit met muisjes over een week!!!! KRAAMVISITE!! ik ben er bij!!

 • Reply
  Fred
  26/04/2015 at 4:51 pm

  hoi Saar,

  Mooi verhaal weer!
  Ben benieuwd naar de foto van jullie ‘potentiele’ hondje!
  groeten aan je hubby!

 • Reply
  @win
  26/04/2015 at 10:20 pm

  Zo benieuwd naar de hond/ het hondje ….

 • Leave a Reply