Zweden

Het zwem-bad

Het zwembad hier in Zweden is een heel andere belevenis dan in Nederland. Je komt binnen. Oftewel, je komt in een ruimte van 1 bij 2m, omringt met plasticke draaihekjes en een balie waarachter gemiddeld 3 mensen zitten die geen reet te doen hebben. Je moet een kaart hebben om binnen te komen, die steek je in zoon machine bij het linkerdraaiplastick. Ik heb het geluk dat we via armand voor het hele gezin per persoon een jaarkaart konden krijgen, dus voor mij geen probleem. Anders kost het voor een officieel volwassene 44 kronen. Rond de 4,70 euro.

De kleedkamer. Het is niet zoals nederland ieder voor zich zn eigen te kleine witte hokje. Neeej dit is gewoon een ruimte met wat hout erin, waar men zich uitgebreid omkleed en make-upt met alles en iedereen erbij. Wel nog mannen en vrouwen gescheiden. Dan doe je de eerste glazen deur open en kom je bij een doucheruimte. Waar je, uiteraard, allemaal hartstikke blote mensen aantreft. Zo moeilijk dat mensen sociaal zijn hier, zo makkelijk zijn ze met bloot. In de linkerhoek van die douche ruimte is de deur naar de sauna. Die is hier in elke sport/zwem school te vinden, en functioneert deels gewoon als douche. Door de doucheruimte heen moet je nog door een stukje smalle gang, en achter de tweede deur is het bad zelf te vinden. Wat verder niet veel anders is dan in nederland.

Vandaag ben ik laaaang in het zwembad geweest. Niet dat ik nou echt heel uitzonderlijk sportief ben geworden hoor. Moana had gewoon ook les om 3 uur. EN mn BADMEESTER was er Dus de 5 kwartier wachten met nemo en romeo was niet zo heel erg met et uitzicht en godvergeten getwijfel wat ik als openingszin kon gebruiken. Uiteindelijk weer niks natuurlijk. Savonds ben ik toch ook zelf weer gaan zwemmen. Ik kwam binnen en badmeester zat welliswaar achter de famous balie, maar met zoveel mensen in een rij dat ik mn zinnetje nie kon zeggen (heey your still here! long workday huh) Nee inplaats daarvan negeerde ik m dodelijk een kee niet eens naar m.. damn die zweedse bescheidenheid MOET wel besmettelijk zijn.. is this me?!

Tijdens het zwemmen kwam ie gelukkig wel elke 10 minuten zn onnodige rondjes lopen waarin ie alleen naar mij keek (a) Na het zwemmen (wat je wel altijd doet met OF 3 vage mannen naar je starend, waarvan je je echt in godsnaam afvraagt waarom die hier zijn, een uur niets anders doende dan hangen aan de ondiepe badrand, OF dus zoon badmeester die zich de pleures verveeld en kickt op meisjes ongemakkelijk laten voelen) liep ik de douche in waar elke kop bezet was. De sauna dus maar eerst in. Daar trof ik 2 vrouwen aan, en kon het beeld eerst niet thuis brengen. Maar al snel bleek dat ze gewoon uitgebreid aan het beauty-en waren! Groene moddermaskers, uitgebreidde handoeken op de onderste bank, en alle haartjes aan het bekijken die ze weg wouden hebben. Ja ook daar ja. Toen de meeste mensen in de doucheruimte weggemieterd waren ging ik onder een douche staan, kwam in een worsteling met mn bikini terecht en net toen ik dacht dat ik hem echt niet zonder hulp meer van me af zou krijgen (van mn armen, borst en haar wat er alle3 doorheengeknoopt zat) kwam de beauty-groep precies naast me douchen. Ik voelde hun blikken ook al kon ik het niet zien, dr zat een natuurlijk een bikini voor. Na zo’n anderhalve minuut steeds woester te worden heb ik m van me afgesmeten. Hij zit nu in een knoop waarvan ik werkelijk niet weet hoe ik dat heb gedaan en belangrijker, ongedaan moet maken, maar ik was echt erg blij best wel dattie uit was, het gegniffel van de 5 andere douche-genoten werd niet alleen voelbaar maar ook duidelijk hoorbaar. Mn pony staat nu ook alle kanten op door het lang indezelfde-bikini-knoop gezeten te hebben. Moet ik straks maar föhnen geloof ik. Ohnee snachts crexc3xabert het ook zn eigen kunsten dus beter morgen ochtend. Maar dan heb ik geen tijd want dan moet ik op die belachelijke tijd op school zijn! Goed.. geen föhn dus… clipjes maar.

Ik maak trouwens nog steeds veel geluid in mn slaap haha. Bowe heeft het meegedeeld toen ie hier was, volgens hem was ik snachts slapend actiever dan overdag, waartijdens ik nu ook redelijk hyper ben, en diezelfde week en ook daarna kwamen armand, jolanda, en moana met verhalen dat ‘je inderdaad wel eh.. geluid maakt in je slaap.’ Maar goed het zwembad dus. De beauty-club was meer into this stuff dan ik al dacht!! De scheermesjes, shampoo, conditioner, glansgever (ja echt waar, elke 3 verschillende haarproducten) scrub, scheerschuim, badmelk, en bodylotion kwamen te voorschijn en samen begonnen ze alles te doen wat ik toch nog steeds het liefst zelf in mn badkamer doe. Zo snel ik kon maakte ik dat ik weg kwam na de eerste 3 vette lotion spetter op me gekregen te hebben, en haaste me naar mn veroverde omkleed plekje in de kleedkamer. De zigeuner kleren die bij aankomst naast me lagen waren weg waardoor ik dacht de hoek voor mezelf te hebben, tot de zigeuner zelf opeens terug kwam, en die hebben hier allemaal HUGE hoepeljurken aan, echt dan hebben zij maatje 32 en dan kleden ze zich allemaal stuk voor stuk altijd met die rare hoepels waardoor je denkt dat ze maat 46 hebben!! My space was gone anyway. En als cream on top kwam vrijwel onmiddelijk daarna ons scrubgezelschap, weer precies naast/tegen mn linkerkant, en oooh mijnn god!! ze hadden ELK 4 VERSCHILLENDE CREMPJES! serieus mensen! ten eerste… GEEES vandaar dat die industrie zo goed loopt in mxc3xa4rsta, ten tweede, GA JE GANG maar dit is een ZWEMBAD!

In recordtijd gepoogd mn pony normaal te föhnen daar. restultaat reeds verteld, aangekleed, een likje mascara neergedonderd en met vest, jas, sjaal en open tas naar het schoenen rek buiten de kamer gerend. (gerent?) Daar was ik druk bezig met mn schoenen ik bedacht dat de balie mensen natuurlijk hier uitzicht op me hadden. Ik draai me om en jawel, Mr. Badmeester en de stomme troela die die middag ook al de hele tijd bij m was keken me recht lachend aan, terwijl ik doorkreeg dat ik niet alleen een open tas had maar ook een half open broek. Hm jah.. whatta ya do ’bout it huh. Snel wegwezen dus. Tegen de tijd dat ik de deur uitliep was mr badmeester zogenaamd heel belangrijk balletje aan het overgooien met een 11 jarig jongetje dus meer dan een hejdå (Doei) zat er niet in.

Na 100 meter buiten gelopen te hebben dacht ik saar gvd je bent saar! go back in there with your cute ass and tell him! Dus ik terug.. nog 2 extra bitches achter de balie, plus natuurlijk misses ‘Im always close to you’ die meteen vroeg wat er was. dus ik ‘… erhm, I forgot my earrings…’ Ze opende de grote deur, rechts dit keer, en zo vriendelijk mogelijk over mn pissigheid heen zei ik bedankt met een biiig smile. Snel een oorbel uit mn tas gevist, ik had ze gelukkig niet in want daar had ik niet eens aan gedacht, en had bij de eerste keer omkleden ze in mn tas gestopt, en weer terug langs de balie. Waar de hele 5-ling me geamuseerd hejdå-den. Dus….. het zwembad dus….. vervolg zal waarschijnlijk komen.. als het niet nog erger wordt wahhaa slaap lekker allemaal en wens me succes met zweedse les wil je…

6 Comments

 • Reply
  Tjeerd de Boer
  16/11/2005 at 11:16 pm

  fantastische tekst, saar.zit ik eerst urenlang na te kijken en zit ik nu met een big smile achter (of voor) m’n schermpje;groeten Tj.

 • Reply
  Tjeerd de Boer
  16/11/2005 at 11:16 pm

  fantastische tekst, saar.zit ik eerst urenlang na te kijken en zit ik nu met een big smile achter (of voor) m’n schermpje;groeten Tj.

 • Reply
  Bowe
  17/11/2005 at 12:32 am

  Whahahaha.. je bent echt een ongelofelijke softie geworden. ZELFS IK ben nog een grotere player geworden!! Triest hoor :D Weet je de zin van Mary Jane tegen Peter Parker/Spiderman op onze allereerste date nog ? :D slaap lekkuhr en geen succes met je zweedse les.

 • Reply
  softijs
  17/11/2005 at 1:42 pm

  neeej die zin weet ik niet meer… issie goed?? tell me then!

 • Reply
  Bowe
  17/11/2005 at 2:01 pm

  Go get them tiger

 • Reply
  itty frankema
  17/11/2005 at 4:54 pm

  Je schrijft echt grappig, zie het allemaal zo voor me. Wanneer ga je weer naar het zwembad?

 • Leave a Reply