Australië Reizen

Liefde in Australie

Hallo alle lezers!

Ik heb de antwoorden op problemen van de wereld, ik kan alles wat ik wil, school en regen doet me niets (nou bijna dan), ik ben verliefd!!! En niet zo een beetje ook, ik wil bij hem zijn en nooit meer bij iemand anders. En dat is vica versa lekker puh we houden van elkaar. Zo, dat statement gemaakt te hebben kan ik gaan vertellen wat we allemaal gedaan hebben ;D

Eerste nacht rond 2 uur aangekomen op de enorme huisboot die hij gehuurd had en met familie op zat. Zn vader was nog wakker maar dat was maar een kort welkom want allemaal meteen door naar bed. De volgende ochtend al vroeg wakker door alle geluiden die uit het water en bos kwamen, zo anders dan hier, zo heerlijk om naar te luisteren terwijl mn lief langzaam wakker werd en meteen trots het gordijn wegschoof om de zonsopgang te laten zien daar bij de murray river om vervolgens knuffelend weer terug te vallen op bed en pas om 12 uur twijfelend uit ons kamertje te komen want de hele familie was al in de ‘huiskamer’ en das best eng zo met zn alle bij elkaar haha. Het blijken allemaal ontzettend lieve mensen te zijn, heel anders dan iedereen die ik hier om me heen heb, en ook allemaal anders van elkaar, maar zo lief en relaxed.

Ik heb de eerste 2 dagen enorme concurrentie gehad van zn 4jarige nichtje Chloe. Ze is totaal gek op Shane maar sinds dat ik er was werd ie straal genegeerd en tegen mij kwam er ook niets uit. De 2e ochtend gingen we ergens anders liggen met de boot en terwijl shane de boot vastmaakte stonden Chloe en ik op het randje van de boot te kijken. Opeens zegt ze ‘shaaaane..’ what about shane? ‘he’s my friend’  enorme grijns en twinkelende oogjes. Ah jaa natuurlijk! Hij is jouw grote vriend! En dat was dat voor toen. Later die dag hadden we kerstlunch aangezien shane niet bij zn familie zou zijn met kerst zelf wilden ze dat nu. Er waren van een paar mensen wat overhaaste cadeautjes (ik kreeg een gasmasker voor als shane zich vrij genoeg ging voelen om te ruften. Zeer attent) en Chloe kreeg van die plastic handboeien. Daar speelde ze eerst zelf een hele tijd mee, tot ze vroeg “hey sawah what about I lock you up?” Ja natuurlijk zolang je me maar aardig vind? (Iedereen is er toch altijd van overtuigd dat kinderen aanvoelen wie goed/leuk/etc is?!) Daar anderhalf uur mee bezig geweest te zijn besloot ze om hetzelfde bij shane te gaan doen. En snel daarna hem en mij allebei aan eentje. En nog sneller daarna probeerde ze shane in de ene te krijgen en haar en mij in de ander. Heftige kindpsychologie vind je niet? Toen later die dag al een hoop van zn vrienden kwamen en we allemaal boven op het deck zaten te praten zat ik naast shane die vooral met zn vrienden bezig was, en chloe zat naast mij, mij en haar nog steeds up te locken. Opeens zegt ze ‘look at shane’ ik lachen, ja, hij geeft ons geen aandacht he? ‘No, he doesnt wanna talk to us’ moest zo lachen :p Hoe dan ook, vanaf toen was alles goed en beschouwde dat gezin (de broer van lief en zn vrouw) ons een beetje als oppaskoppel wat over het algemeen niet erg was omdat het zo een lief en mooi meisje is en ze er toch niet heel lang meer was op die boot haha. Die avond ging zn familie weg, alleen zn broer daniel kwam de volgende ochtend terug, en kwam er een hele lading vrienden, het was allemaal erg gezellig en wat een ramp dat australische accent, gelukkig kon iedereen dr wel om lachen en was het na 3 dagen ook wel verstaanbaar voor ook mij.

Toen ik en nichtje Chloe vriendinnen waren geworden

Toen ik en nichtje Chloe vriendinnen waren geworden

Met zn vrienden op de boot was voornamelijk bier drinken, (of kahlua met melk, ze hebben me totaal verslaafd gemaakt, weet iemand of dat in nederland te krijgen is?) muziek maken of luisteren, cricket spelen op het strand of waterskieën, ja echt waar ik ook! Echt inspannend, na de eerste keer na 3 minuutjes zat ik nog een halve dag na te trillen in mn armspiertjes hihi. Een van zn beste vrienden, Jamie, die ook nogal de hele wereld rondreist om te werken en te zien en waar ik het ook heel goed mee kon vinden gelukkig, was ook deze maand thuis bij zn gezin die zowat om de hoek van shane’s is, en kwam met een superspeedboot naar de huisboot, vandaar dat er veel gewatersport werd :)

Midnight poker

Midnight poker

Hartstikke blij alweer het water ingegooid!

Hartstikke blij alweer het water ingegooid!

Het bewijs!! En oh hoe de boys me supporten vanuit hun bootje. Echte liefde niet?

Muzikaal zijn ze ook nog eens!

Muzikaal zijn ze ook nog eens! Eerlijk? Gitaar spelen doen ze helemaal niet slecht, zingen, kan aan gewerkt worden. De man in de rode zwembroek is trouwens shane’s broer, vader van Chloe.

Zondag ging iedereen wel zo een beetje van de boot af, en hebben we ‘s avonds een belachelijk film gekeken waarvan we vonden dat we die moesten kijken omdat ie oscars had gewonnen en ‘dankzij deze film heeft Australië zich een plaats gegeven in de internationale filmwereld’ maar ooh wat hebben we gelachen over hoe hij gemaakt was! Was ook wel oud hoor, maar toch. Ook al een stuk terug gevaren want we waren best een eind weg van de plek waar de boot naar terug gebracht moest worden. De volgende ochtend dus ook weer vroeg op om het laatste stukje af te leggen, en dan is dr altijd nog veel meer inpak en schoonmaak werk dan je denkt he =) Daniel (broer) kwam ons en alle spullen afhalen en we zijn in hun huis geweest tot zn moeder ons kwam ophalen om ons naar zn ouders huis te brengen. De dagen daarop zijn we gaan lunchen met vrienden uit dat dorp daar (bevolking: 600 mensen), heeft hij me dingen laten zien waarmee hij is opgegroeid, zijn we nog een nacht bij zn broer en gezin blijven slapen na een gezellige aangeschoten avond, en zijn we vaak op bezoek geweest bij Jamie, degene van de speedboot. Zijn ouders hebben een huisjes/camper park aan de rivier en tis echt heel rustig en mooi daar, zelf hebben ze een enorm huis nu dus toen ik daar voor het eerst binnen kwam was het even *slik* maar na een half uur was het al zo gemakkelijk, en kben helemaal gek geworden op dat gezin. Ze kennen Shane ook goed en hij is ook helemaal blij daar dus de sfeer was echt heerlijk.

Woensdag moesten we naar Melbourne om een nieuw paspoort voor hem aan te vragen. 2,5 uur rijden (Ik heb volgens mij 40% van de tijd dat ik in Australie was doorgebracht in een auto hihi) en net diezelfde dag moest Jamie ook daar zijn voor een visum om ergens in Engeland te werken en z’n moeder was mee, dus hebben we samen geluncht. Was in een winkelcentrum achtige plek waar echt enorm lekkere taarten enz waren, en ik wou eigenlijk een muffin die ik had gezien maar een duidelijke homo (mag ik dat zo zeggen?) ging me helpen uitzoeken nadat shane zn hartige broodje had uitgekozen en het werd zo een komische boel, ik schaamde me om te zeggen dat ik toch nog steeds die muffin wou. Als drinken wilde ik wel ijskoffie, en dat zou hij dan wel naar ons tafeltje komen brengen. Komt ie aan met een 2 keer zo groot glas als normaal, met slagroom erop en ijsbolletjes én de ijskoffie hahah prachtig dus allemaal lachen. Hij redelijk serieus “Look at herrr! the girl has no ass!” Met een te typisch stemmetje, echt grappig ;)

In het cafetje, de laatste foto voordat mn fototoestelbatterij het echt begaf

In het cafetje, de laatste foto voordat mn fototoestelbatterij het echt begaf

De laatste avond in Mathoura, zijn dorpje, brachten we ook door bij jamie en zijn we weer gaan waterskieen, dus hier een foto van het mooie bootje.
Holidays 2007 068

Daarna zijn we naar melbourne gegaan, afscheid met zn ouders, lief gesprek gehad met zn moeder toen shane aan het douchen was, en souveniertjes meegekregen van ze, zo schattig. In Melbourne hebben we een auto gehuurd en een hotel gezocht, rondgelopen en uit eten geweest, heel leuke stad! Anders dan ik had verwacht, het deed me wel een beetje aan vancouver denken. Hoge kantoorgebouwen naast huizen en winkels en een chinatown en steeds een beetje hoogteverschil, heuvels in de stad. Zaterdagochtend moesten we om 11 uur sochtends uitchecken en we zijn toen met de auto naar de kust gereden. Fish and chips gegeten en naar de surfersoutlet geweest die daar is dus ik heb een nieuwe bikini en portomonnee, hoera! (hoe schrijf je portomonnee?)

Station in Melbourne

Een of ander beroemd station in Melbourne waar we voorbij liepen en Shane perse een foto van wou maken met mij als toerist haha

Melbourne city

Melbourne city

Onderweg naar het strand

Onderweg naar het strand

Ik zomaar op een breed Australische strand!

Ik zomaar op een breed Australische strand!

Nou en die avond terug gereden naar melbourne en het vliegveld :( Vond het echt niet leuk en was helemaal koud en bleh, we hadden nog een cafetje gevonden waar we shanes pc accu konden opladen zodat we zijn fotos op een cd konden zetten voor me, en daarna snel naar de douane. Was al te laat maar alsnog 10 minuten geknuffeld en gepraat en heb nog nooit zo mn best moeten doen om niet keihard te huilen toen ik door de deur van de douane heen was. Had wel rode wateroogjes en dat hielp  verbazingwekkend enorm goed om heel simpel door de douane check heen te komen, in tegenstelling tot aankomst daar!! Ik werd toen door de eerste, standaard check-meneer niet herkend op mn paspoort foto (hallo?) en toen hij na 5 minuutjes zei dat het ok was (iedereen achter me in de rij geirriteerd want bijna iedereen loopt zo door) toen liep ik 5 stappen verder en kwamen er van 2 kanten 2 mannen op me af, of ze even wat vragen konden stellen. wow okee tuurlijk hoor. Echt de meest vage vragen, ik heb het hele liefdesverhaal moeten vertellen met exacte data en zijn werk en wat voor visa hij daarvoor gebruikt (?!?!) en na 10 minuten met hun bezig te zijn geweest zetten ze een streepje op mn al gebruikte ticket en zeiden dat het okee was. Er was maar 1 exit, met 2 verschillende banen naast elkaar zeg maar. Dr stond een vrouw aan te wijzen welke van de 2 banen je moest nemen en ik kreeg de achterste aangewezen, vlak voor me was een Turks stel. We konden heel goed doorlopen, ook toen in de baan naast ons het een erg lange rij was, naief en hoopvol als ik was dacht ik oh dat is vast omdat ik al dubbel gecheckt ben dat ik nu gewoon doorkan. Maar neen natuurlijk niet. Aan het eind van deze baan was hij afgesloten met van dat lint wat ze altijd gebruiken en moesten we wachten tot iemand ons kwam halen. Het Turkse koppel werd gehaald door 2 mannen en werden gebracht naar een scanner. Vlak daarna kwamen 2 mannen voor mij, keken in mn paspoort, zeiden okee deze kant op mevrouw, maar hadden nog steeds mn paspoort, dus ik vroeg ehm ga ik deze kant op zonder mn paspoort? want hij wees een kant op die veel verder dan de scanners was. Keek ie me boos aan en zei dat hij daar wel voor zorgde. Ohnee he wat is dit nou weer :p Werd ik naar zo een kamertje gebracht met een metalen toonbank achtig iets in het midden, waar mn koffer werd opengemaakt en mn handbagage en dr kwam nog een man bij met 2 soorten drugsscanners haha en dezelfde vragen als de mannen voor me hadden gesteld maar dan met nog meer erbij, en ook al weer je dat je niet fout zit, je wordt zenuwachtig als hel! Na een kwartier kon ie blijkbaar mn koffer weer inpakken en ik was redelijk geirriteerd opeens haha dus vroeg of ze dit bij iedereen uit amsterdam deden of dat ik erzo verdacht uitzag? ‘Nee mevrouw dit doen we niet bij iedereen uit Amsterdam.’ O. Na een net te lange stilte vertelde hij dat het vooral was omdat ik maar 10 dagen zou blijven, mn ticket was pas 2 dagen van te voren geboekt, en het was voor mn vriend die ik pas 5 maanden kenden. Aha. Das dan fijn!

Hoe dan ook. Ik heb in de verste verte geen spijt dat ik zo overhaast alles even achtergelaten had in Nederland om hem daar te zien, het was echt een ongelofelijke super tijd, en ik hou waanzinnig veel van hem!

9 Comments

 • Reply
  annepan
  22/11/2007 at 1:50 pm

  zaaar
  hihi orgineel hoor :D
  maarre, als je wilt kunnen we morgenoverdag en anders zondag overdag? zaterdag heb k met eef en wouter afgesproken en nu mag je daar echt best bij zijn mr dat moet je zelf beslissen! :) welkom welkom welkom
  en anders ik op een dag naar jou of a’dam?
  kusss!! :)

 • Reply
  itty
  22/11/2007 at 9:37 pm

  o wat een grappig rijmpje, ik moest er echt om lachen!

 • Reply
  Bowe
  24/11/2007 at 2:05 am

  Briljant, echt briljant.. Kom je snel een weekendje langs ? Call me biatch!

  hihihi kus :D

 • Reply
  itty
  24/11/2007 at 9:38 am

  maar nu even iets opgehelderd: heb je dat gedichtje nu zelf gemaakt of gejat uit je agenda?

 • Reply
  Fred
  24/11/2007 at 7:14 pm

  Maakt toch niet veel uit of het gejat is?
  t is leuk!

  Groeten Fred
  welke dagen werk je ook al weer en hoe heet die tent?

 • Reply
  Judith
  12/12/2007 at 12:02 pm

  Leuk hoor!!

  Echt super gaaf ook, dat waterskifilmpje, je doet het goed ;).

  xx Judith

 • Reply
  itty
  12/12/2007 at 8:21 pm

  zo gezellig dat je er weer bent!!!
  Kom je nog een keertje bij ons langs?

 • Reply
  Fred
  12/12/2007 at 9:05 pm

  Hoi Saartje,
  goed verhaal zeg! En knap geskied hoor.
  Tot horen, ik kom vast nog eens op de koffie!

  Groeten Fred.

  PS: regel je nog ff RSS feeds? Kunnen we je verhaaltjes makkelijk via het CF cafe volgen!

 • Reply
  Charlotte
  12/12/2007 at 11:55 pm

  Hey Saar,
  heb al eeuwen niet meer gereageerd, want ik voel me zo’n vage lezer aangezien ik je nooit meer zie, maar nog steeds trouw je verhalen lees. Ze zijn verslavend.
  Maar nu was je in Australie en moest ik wel reageren… en dan ook nog eens in Melbourne waar ik twee maanden woonde en echt zo smoorverliefd op ben. Als ik ooit ergens anders dan in Amsterdam zou willen wonen, staat Melbourne wel verdomde hoog op het lijstje. Werd helemaal een beetje heimwee-erig door al die foto’s, met je beroemde toeristische station waar ik elke dag was, en alle cafe’s and oh its such an awesome city (en ik herken het douane gezeik, hoewel het bij mij niet zo erg was als bij jou).. Ben heel blij voor je dat je er was en dat het zo fijn was.. en natuurlijk ook dat het zo heerlijk was met je man. Niets zo fijn als smoorverliefd te zijn. Sterkte terug in Nederland, en hoop dat je hem snel weer ziet,
  Kus Lot

 • Leave a Reply