Uncategorized

minder werken mag best!

Vanavond gewerkt en toen ik op weg erheen was, was ik van plan een groot iets te doen, namelijk ontslag te nemen. Ik merk gewoon dat het niet te combineren valt met cf, school en ook nog een leven hebben, met zoveel werk. Maar tijdens het werken dacht ik gvd ik wil hier helemaal niet mee stoppen, het is gewoon leuk. Dus besloot ik om te vertellen wat er aan de hand was, wat ik dacht en waarom, en om voor te stellen om alleen door de weeks te werken en niet meer in het weekend. Dus om 22:00 toen baas Toni (Antonio) en bedrijfs assistene, a.k.a. koffiezetster, geld aan het tellen waren, en wij moeie werknemers onderuit gezakt met ons drankje op de banken hingen, liep ik naar boven naar ze toe om te vragen of ik zo even met toni kon paten. Hoe cliche, maar wist het ook niet anders. Al snel verdween iloon uit het kamertje, bonkte mn hart veels te hard en was ik uiteraard het kleine stukje gepland verhaal helemaal kwijt. Begon dus nogal rommelig, maar toni wist nog niets van mn cf. Een paar daar wisten het, maar niemand echt wat het was. Dus verteld dat ik een chronische ziekte heb en blabablabla. Dat ik het ook snapte als hij liever iemand had die xc3xa9n weekends xc3xa9n week kan doen. Ilona kwam even binnen om haar jasje op te halen en toni vertelde dat ik in het weekend niet meer kon werken, of dat ok was (iloon maakt de roosters) en waarom het zo was. Daarna vroeg ie aan me wat die chronische ziekte eigenlijk precies inhield. Mn verkorte spreekbeurt versie rommelig verteld, maar heel weinig want vond het spannend ofzo. Toni vroeg al snel of ik er toch wel oud mee kon worden? Nou , de gemiddelde leeftijd is 35 ongeveer. Hij schrok zich helemaal dood en ook Ilona had geen idee daarvan eerst. Ik heb ook gezegd dat ik het erg lullig vind dat dit de reden is dat ik minder moet werken want dat ik dat een paar jaar geleden nog wel gewoon kon, en dacht of misschien hoopte dat dat nog steeds wel kon. Maar dat dus blijkt van niet. Gesprek afgesloten na 10 minuutjes en ik ging weer naar beneden, tis lastig op te schrijven nou laat snachts met een pleures computer (dankjewel acer, net nieuw. pfst) maar ze zijn zo lief daar, en waren zo erg geschrokken dat ik me schuldig voelde dat ik cf heb haha. Vanaf toen was Toni super chaggerijnig, tegen iedereen aan het schreeuwen bij het afsluiten en weggaan enz. het was gewoon beetje raar, maar het laat ofzo wel zien dat het hem raakte en hij dus niet nep deed ofzo, of, ja hoe zeg je dat nou. Eenmaal buiten moeten iloon en hij altijd de ene kant op en ik en de boys van de keuken de andere, en daar keek ie een tijdje naar me en gaf een knipoog toen we wegliepen.

Ik ben dus superblij dat ik niet helemaal ben gestopt, en ook heel erg superblij dat ik niet meer ga werken in de weekends vanaf over 2 weken! Had niet verwacht dat het zoveel zou uitmaken maar voel me er helemaal blij en opgelucht door :)

9 Comments

 • Reply
  ann
  09/10/2007 at 8:27 pm

  ooww jaa echt #xa4#!xa4″”@!”:|
  lekker wel dat je het rustig op je werk heb gehad, makkelijk geld verdienen ;) mag best voor een keer
  toen ik nog bij de hema werkte werd ik al helemaal pischagerijnig als ik alleen al van te voren wist dat ik die avond gigantische bergen kleren moest afrekenen EN zelf de korting eraf halen en dan OOK van dat ene knipje voor in de babies haar want dat word dan toch wel 10 cent die je er voor neerlegt .. te frustrerend en blij dat ik het nooit meer mee hoef te maken en ontwijk dat soort winkels en dingen ook gewoon uit pure schaamte idd
  kramar

 • Reply
  zaarzelf
  09/10/2007 at 9:45 pm

  Ohhh ja ik heb ook 10000 keer gedacht omg wat als je hier werkt!! Maar jij hebt daar dus ongeveer ervaring mee =)vet! hahaha ;) Gelukkig dat ze in vliegtuigen niet vaak uitverkoop hebben.

  Het is wel jammer trouwens dat ik niet bij de parfum en make up en baby kleertjes heb gefilmt, want, oh, jee,zus, dat is echt ziek.. je kon je arm niet eens bewegen zo geplet :| Maar daar durfde ik dus niet meer heen. Ben na dit filmpje snel weggerend, voor zover mogelijk.

 • Reply
  Judith
  12/10/2007 at 9:53 am

  Hey, goed gedaan hoor!! Snap best dat het moeilijk is om te vertellen.
  En fijn dat je werknemer zo reageert. Heb wel eens anders gehoord/meegemaakt…

  xx Judith

 • Reply
  Fred
  12/10/2007 at 8:23 pm

  Hoi Saar,

  goed van je om dat te doen. Is toch wel een beetje lastig.
  Hoop dat je het zo allemaal goed kan volhouden.
  Heb je ook een WAJONG uitkering?

  XX Fred

 • Reply
  ann
  12/10/2007 at 11:02 pm

  dat voelt inderdaad beter .. k snap dat je je dus eigenlijk ook ergens schuldig voelde. respekt voor je baas.
  er zijn goede mensen op de wereld.
  jij schrijft ook mooi :) en dit moest er gewoon uit even zo

  mis jou ook! kusje en weltrusten voor straks

 • Reply
  ZaarZelf
  12/10/2007 at 11:57 pm

  Dankjullie wel voor de positiefheid bevestigende berichtjes!

  Nee ik heb geen WAJONG. Dat is waarschijnlijk nog een veels te grote stap verder. Weet niet.
  Denk dat het zo wel goed gaat gaan! =)

 • Reply
  Bowe
  13/10/2007 at 1:45 am

  Saaaaaaar,

  Heb je goed opgelost.. I’m proud :)
  Ik heb t al vaker gezegd.. maar zo’n wajong is zo slecht nog niet.. En t betekend niet dat als je een Wajong hebt dat je dan niet kan werken.. t betekend alleen dat je elke maand wat geld krijgt, die je normaal met een bijbaan zou kunnen verdienen.. T scheelt echt een hoop gezeik en stress.

  Kus

 • Reply
  Irxc3xa8ne
  19/10/2007 at 12:28 am

  Goed gedaan Saar!
  Ik vind het erg knap van je dat je tot het inzicht bent gekomen dat zoveel werken wat te veel van het goede was, maar dat er tussen helemaal stoppen en jezelf een slag in de rondte werken een goede tussenoplosing is. Want zoals je over je werkt schrijft, krijg ik wel de indruk dat je het er erg naar je zin hebt. Het kost je weliswaar een hoop energie maar het levert je ook zeker nieuwe energie op.

  Ook snap ik je redenatie over de stap naar de Wajong. Neem maar lekker de tijd, alles komt zoals het komt. Je doet het hartstikke goed!

 • Reply
  Irxc3xa8ne
  19/10/2007 at 12:29 am

  ‘tussenoplossing is natuurlijk met 2 ss-en…’

 • Leave a Reply