Uncategorized

nog nie af :)

Kheb echt zoon leuk weekend gehad! oh wacht et is nog steeds weekend haha zondagmorgen! Vrijdag ben ik s’ochtends dus naar die extra schooldag geweest, en dat blijkt elke vrijdag te zijn, meestal zijn er dan workshops ofzow allemaal in t zweeds natuurlijk, maar nu was er een lezing over racisme want op zoon school is daar natuurlijk meer dan gemiddeld ervaring mee. Laurent was natuurlijk weer te laat (ALTIJD) en de enige uit mn klas verder was Oscar, niet ontzettend boeiend. Ik begreep de kolere van wt er ging gebeuren maar op een gegeven moment zat ik alleen aan mn tafeltje te wachten dus dacht ik van hmm kloptnie dus ik naar de koffieruimte, was annelies, de bazin van de school een heel verhaal aan het houden over racisme en als je je naam op een papier zou neerzetten zou je tegen racisme stemmen ofzow en mee doen aan het progamma die dag.. Dus okeej.. ik mn naam dr op gezet, wist natuurlijk helemaal nie in welke klas ik zat en dat moest je dr ook bij zetten haha dus dat wist een amerikaan me te vertellen paar minuutjes later, heb ik et er nog ff bij gezet.. Toen gingen we in t echte gymnasium naar de theaterzaal, net zo groot als op geert groote, maar dan hebben wij amsterdammers een mooier podium en belichting (A) Nou en daar begon de zaaaiste lezing ooit toen.. na 10 minuutjes ging mn telefoon 2 keer (godzijdank dat mn verstand eraan begint te komen; khad m al op stil staan) dus was laurent natuurliijk, ik smsen dat we daar en daar waren en dat ie et maar ff moest vragen aan iemand. We hebben de hele lezing zitten smsen want t was echt zoooooo niet boeiend… het was een advocaat die vertelde, in het zweeds natuurlijk dus dan moet je j eal vet concentreren om het te volgen, en dan vertelde ie ook no letterlijk 5 keer steeds hetzelfde, en dan echt zuuuuuuuuuuuuuuperlangzaam met zuuuuuperlange pauzes dr in (argh!! your killing the interest!!) En aan het einde was het voor sommige immigranten wel fijn dat ze met hun situaties en vragen bij hem terecht konden.. maar dat was ook het allerspannendste van het uur. Naast me zat een blanke vrouw die ik nog nooit had gezien, en die keek de hele tijd als ik aan t smsen was zo steeds schuin ernaar dus ik dacht dat ze er vet geirriteerd van werd, vond r al een aansteller enzow, maar toen bleek ze alleen maar jaloers te zijn dat ik wat te doen had haha op een gegeven moment ging ze alleen maar elke 10 seconde in t zweeds om pauze please pauze zuchten duss In die pauze zijn laurent en ik eerst verdwaald in t gymnasium, daarna 2 uur lang koffie gedronken met Derek, en later ook Annelies en de koffiejuffrouw (neej, sorry annelies, neej, we kunnen echt niet meer terug naar die zaal) Ennn daaaarnaa ff denkeh… oja! zijn we weg gegaan, naar GM (golden memories) de enige discotheek in Mxc3xa4rsta, maar smiddags gewoon een restaurant, en hebben we wat gegeten en laurent heeft gezorgd dat iedereen ons leerde kennen in 3 minuten, en gevraagd wanneer ze open waren savonds enzow.. en iedereen zei dat ik welkom was maar ze wisten nie dat ik pas 17 ben.. Na die lunch zijn we naar de ijs-hockyring gegaan, daar gaan we savonds een keer kijken als ze aan het trainen zijn, dat lijkt me zo leuk! Toen heeft ie nog ff een kinderspeelpaleis laten zien ofzo waar we nie naar binnen durfden omdat we zodra we de deur open deden er minstens 200 pubergezichten naar ons keken, en daarna weer terug naar huis. Waar jolanda thuiswerkte, ik in een half uurtje ff de ergste (boeken)troep heb opgeruimd in mn eigen kamer, de was heb aangezet en de al droge was ingeruimd in alle kasten, en toen rennen rennen naar de bushalte om weer kindjes op te halen. Die avond wouden we dus naar GM, maar daar stonden om half 11 zo een grote enge meneren voor, dus wij op ons coolst aan komen lopen, en die strontuitsmijter had de deur al open, stak zn arm al uit voor de beweging kom binnen, toen ie m opeens weer dichtdeed en zei oh mag ik je id ff zien?! AAAAAAA vet pissed, dus ik maar eerlijk van nou ik ben 17 maar ik wil et erg graag zien en smiddsagd zeiden ze dat dat kon.. ‘jaa maar dat was niet de eigenaar blabalbla en veel politie en als ze controleren dan kunnen wij sluiten blabl,abal’ et was wel allemaal waar natuurlikj en hij leek echt wel spijt voor me te hebben maar t was wel k*t. Maar tis wel waar, die politie in mxc3xa4rsta op vrijdag avond man!!!! ZIEKELIJK!! Ze houden IEDEREEN die LOOPT aan om te vragen naar hun id en wat ze gaan doen die avond, ze houden 1 op de 6 auto’S ofzo aan voor alcoholcontrole, ook al is het pas 10 uur savonds, en ze staan er echt met een stuk of 5 wagens!! en anders zie je echt nooit politie hier.. alleen op vrijdag en zaterdag avond. Dus toen laurent en ik voor de 2e keer langs het station reden zagen we ook jongens/mannen in handboeien, vastgehouden door 2 grote politiemannen.. echt… alcohol is een way to big thing hier. Toen zijn we maar naar Sigtuna gegaan, naar amanda’s krog, waar sonja en ik paar keertjes eerder zijn geweest, alleen was et nu heeelemaal vol dus dat was echt heel leuk!!! En de baas was nu ook vrij, dus die was helemaal vet vrolijk haha zijn broer moest werken nu, dus het was helemaal gezellig, en iedereen praatte met iedereen, en toen laurent en ik binnen kwamen was er alleen nog plek aan de bar, naast een best leuk uitziend persoon dus laurent moest nog iets uit zn auto halen bedacht ie paar minuutjes later, en toen raakte we aan de praat, hij heet ehh vitalijus als ik et zo goed schrijf, en is 24 jaar en woont sinds 11 maanden in zweden, daarvoor in luciano. En hij bouwt huizen… dat was dan ook het onderwerp waar de komende 3 kwartier over gepraat werd door laurent en hem, met mij dr tussen in heeeel gezellig haha dus toen ben ik maar met de barman die een amsterdams tshirt droeg gaan kletsen, en met zn vrije eigenaarbroer En toen weer met vitalijus, en een paar mensen gingen roken buiten dus ik ging ff mee, en jeeej et was heel gezellig (a) we kwamen als laatste binnen en Laurent zei ‘well that was a 15 minutes long cigaret’ haha Maja om half 1 ofzo gingen we weg, laurent zou me thuis brenngen maar die zat waarschijnlijk over het zweedstoegestane alcohol-in-je-bloed-tijdens-autorijden. Dus gingen we eerst naar zijn huis, want das vlakbij zonder politie, en aan zn vrouw uitleggen waarom enzo, toen ff een uurtje gewacht, en toen via een weggetje door het bos naar Mxc3xa4rsta, die best goed lukte overdag, maar nu ff wat minder!! haha dus dat duurde ff en uit eindelijk toch over de ‘hoofdweg’ maar dat was al na het station dus geen politie. En rond half 3 lag ik in mn bedje. Oja met vitalijus’ nummer in mn nieuwe telefoon en andersom Gister, zaterdag, waren Sonja en ik om 11 uur op Mxc3xa4rsta station, om naar Uppsala te gaan! Das een kleinere stad dan Stockholm, maar de sfeer is er echt supersuper leuk, met bowe ben ik daar toen een hele dag geweest, en natuurlijk altijd voor het ziekenhuis, dr zijn heeel veel studenten, en ja, gewoon leuk! Dus we besloten om richting sjukhuset (ziekenhuis) te lopen, en dan te kijken wat we onderweg tegen kwamen, ik had er namelijk aan gedacht om het boek van eva mee te nemen! (ja okeej, et stond op mn hand, papiertje op mn deur, en in mn telefoon alarm,) dus dat moesten we even afleveren. Na het pokke.eind om het ziekenhuis heen gelopen te hebben (wat net zo groot is als het echte centrum van uppsala) (kschrijf vanavond verder want moet weer weg!!!)

2 Comments

 • Reply
  lisa
  27/11/2005 at 4:15 pm

  hahahha!! toen je had geschreven ‘En rond half 3 lag ik in mn bedje. Oja met vitalijus’
  whahahha!! ik dacht woehoe! saar het is je eindelijk weer over komen, maar toen zag ik dat je het over zn nummr had hahhaha!
  kus!

 • Reply
  Bowe
  27/11/2005 at 4:45 pm

  Eindelijk eindelijk eindelijk.. weer wat actie voor saartje :P Sounds like a great weekend :) mijn weekend is ook erg leuk geweest, maar ik ben nu moe en alles, dus dat vertel ik later wel.. ben chagrijnig als de pest.. kussie :)

 • Leave a Reply