Uncategorized

Supergoed utvecklingsamtal!

Goedenavond! Hier zit een moeie Sarah te schrijven, haar huiswerk uitstellend.. Ik slaap nog steeds! Ben overdag moe, en val ga rond 11 uur steeds naar bed, duurt wel heel lang voordat k dan in slaap val, maar als ik eenmaal slaap ben ik echt veeeeer weg, tot mn wekker gaat of tot ik een fijne-dag-kusje krijg van vriendlief, en dan nog voelt het alsof ik elke keer weer ontwaak uit 60 uur diepe slaap! Nou goed, het zal wel een stuk gezonder zijn, moet alleen mn dagen weer beter plannen want heb een aantal uren minder tijd :) En hee, Susan, wat een ontzettend leuk berichtje had jij achtergelaten!! Weet niet of je hier vaker komt en dit dus leest maar werd er helemaal blij van!

Vandaag op school voor mn gevoel een lange dag, maar was eigenlijk redelijk gemiddeld. Eerst Wiskunde, waar ik echt meer aan moet gaan doen, maar das bezig, en Ludde, leraar, kon goed uitleggen vandaag dus begreep snel steeds weer waar ik zat enzo :) Daarna studyhall waar we zelf mogen weten wat en hoe meestal, dus ben naar de administratie gegaan om te overleggen over de rekening die ik had gekregen, zaten wat vraagtekens aan vast. Gelukkig is Eva die daar werkt heel erg aardig, en ze had me vorige week ook al gezien toen ze me had geholpen met het formulier invullen om studiebijdrage aan te vragen voor me. Dat kan rond 200 euro per maand schelen! Dus die heb ik vorige donderdag op de post gedaan en hoop echt dat ik daar snel iets te horen van krijg. Daarna nog meer wiskunde gemaakt tijdens studyhall ;p Daarna Engels, waar we de echte oude versie van Romeo and Juliett hebben afgekeken waar we vorige keer aan begonnen zijn. Best wel overromantisch en zielig hoor! Alleen echt onbegrijpelijk Engels vaak mja. Ohja tijdens studyhall had ik ook opeens onverwachts utvecklingsamtal! Das zoiets als een waarderings gesprek ofzo, over jou, hoe het is gegaan de tijd dat je op school zat vanaf het begin tot nu. Was wel spannend om te horen allemaal maar het was echt super positief! =D Might be the best ever haha, vorige week moesten we ook allemaal een soort vragenlijst invullen met wat je vond van je eigen houding, inzet, plezier, leraren, medestudenten enz enz, met nog wat extra eigen commentaar. En dan hadden de leraren een iets ander vragenblad over jou ingevuld. Heel interessant om te zien haha :p Maar het was allemaal supergoed, ik kreeg bij allemaal behalve Yvonne het beste resultaat. Met Yvonne en mij is het volgens mij wat persoonlijkes geworden :p we vinden elkaar niet zo lief. Ze is 1 van de 2 zweedse leraressen die ik heb, en de ander had me ook het hoogste gegeven dus maak me er niet druk om at all. Weet je wat mn wiskunde leraar had geschreven! Hon xc3xa4r vxc3xa4rldens pxc3xa4rlan, alltid glad och positiv. Oftewel ‘ze is swerelds parel, altijd blij en positief’ vond ik echt superlief van m. Ze kunnen me alleen geen betuig geven nog, wat normaal is om te doen nu in de lente hier, doordat ik het aantal uren niet heb volgemaakt door ziek zijn. Maar wat we nou hebben afgesproken is dat ik het vlak voor kerst krijg ipv weer een heel jaar wachten, zodat ik dan officieel door naar het volgende level kan. Maar het maakt eigenlijk niets uit voor nu, ik wil toch op deze school blijven en kan gewoon doorgaan met waar ik mee bezig was dus zit helemaal goed :)

Gister was echt superdag voor vriendlief en mij, alleen maar leuk en lief en leuker nog hehe maarem e hebben ook voor allebei een complete sportoutfit gekocht, heb zelfs superpassende hardloop schoenen gevonden dus zodra er iets minder ijs ligt, tenzij dat nog heel lang duurt dan moet het maar, ga ik serieus dat lopen oppakken. Heb er zowaar zin in ;) Alleen heeft het vandaag alweer gesneeuwt en het blijft maar grijs en donker en koud, komende dagen ook nog. Dat moet even oprotteren ja!

Oh en vandaag was ik cool kijk maar
Img_2770
Hihi sorry ben dus gewoon blij me mn spullen enzows ;D

Marco Borsato:
Ik lig op m’n rug in het gras
En aanschouw de maan
Ik vraag haar of zij misschien weet
Waarom wij bestaan
Waarom we worden geboren
En straks weer gaan
Maar ze zwijgt
En kijkt me lachend aan

Laat me zien
Waar ik voor leef
Laat me voelen
Wat ik geef
Een moment zodat ik weet
Dat alles niet voor niets is
Dat alles niet voor niets is
Geweest

Je kunt je eigen regels maken en bepalen
Daar in ben je vrij
Het spel begint en dat het eindigt is gegeven
Maar daar blijft het bij
Er is geen schuld maar elke stap heeft consequenties
Voor iedereen
En toch speel je dit spel
Alleen

Oh ik kan maar niet bevatten
Waar en waarom ik hier ben
Zoekend naar een antwoord
Op een vraag die niemand kent
Oh ik wil dit spel best spelen
Maar hoe moet dat
Als ik niet weet wat het doel is
Moet ik dan blind geloven
Dat het zo z’n reden heeft
Dat geen mens mij kan vertellen
Waarom ik dit leven leef
En dat alles hier dus neerkomt
Op vertrouwen
En dat ik net dat gevoel mis

Laat me zien
Waar ik voor leef
Laat me voelen
Wat ik geef
Een moment zodat ik weet
Dat alles niet voor niets is
Dat alles niet voor niets is geweest

Dat gevoel is dus zo verschrikkelijk herkenbaar he?! Niet dat ik geen plezier heb in wat ik doe, maar mn hoofd is veel te veel bezig met onzin vragen lately. Dan is dit natuurlijk een grote. Ik moet voor Zweeds een Nederlandse songtekst uitzoeken en die vertalen, in de groep Svenska som andra sprxc3xa5k zijn we allemaal uit een ander land dus dat vond mn lerares wel interessant. De Yvonne lerares ;p. Mja wel leuk bedacht hoor, ik ga nu dus even deze tekst uh vertalen is nederlands ja. Haha translaten of overzetten had ik in mn hoofd, de laatste nogal een letterlijke vertaling van dat land hier ;) Ik zit trouwens een beetje in doubt of ik volgende week vrij van school nou naar Nederland moet komen of nie! En kan ook eigenlijk niet echt prijzen vinden die minder duur zijn dan rond 2000 kronen en dat voor een paar dagen…Dus als jullie nou heel goede redenen hebben voor mij om te komen, PLUS de ultieme goedkope site-tip… wie weet :D Goed… ik sla aan het vertalen en lezen hier. Dikke kus en slaap lekker!

6 Comments

 • Reply
  saar zelf
  12/02/2007 at 3:13 pm

  wooh dat saar nog kan spacen ook al zit ze niet meer in Amsterdam heeft ook nog even duidelijk mogen worden. Net geprobeerd te slapen omdat mn ogen bij elk licht suuper gingen branden en ik duizelig was en trillent, maar steeds zodra mn ogen rustiger werden terwijl ik ze dichthad in mn slaap-poging, begonnen mn ‘dromen’ je weet wel, die je krijgt als je nog niet helemaal echt slaapt, maar iets daarvoor al zeg maar? Dat heb ik dus anderhald uur gehad met 3 keer opstaan ertussendoor, fjeesj :s Wat mijn hoofd wel niet voor verhalen kan maken zeg. Is niet meer normaal. De meest gekke, onverwachte, ongemakkelijke, totaal fantasievolle gekkig/narigheid. Maargoed.. kga wel weer niet proberen te slapen en mee met vriendlief als ie vanavond naar bed gaat om te zien of het tegen hem aan beter gaat ;)Daag weer (a) =D

 • Reply
  Fred
  12/02/2007 at 9:33 pm

  Hoi Saar,
  klinkt als een heel goeie dag! Leuk om te lezen, ooit ga ik nog eens wat langer naar Stockholm om daar rond te kijken.
  Hoop dat je lekker slaapt!
  groeten Fred. XX

  PS: heb je Bowe al gezien met zijn nieuwe PC’tje?

 • Reply
  Josxe9
  14/02/2007 at 12:10 am

  Hee lieve Sarah,

  Wel slapen hoor in dat koude land!
  Werken je slaappilletjes niet?
  Je hebt het niet van je vader want die slaapt inmiddels weer als een roosje momenteel!

  Groeten en kussers, Josxe9

 • Reply
  liesje
  14/02/2007 at 7:22 pm

  Heej saar,
  Mijn god, ik diss jou weblog zo hard de laatste tijd. Ik was gewoon vergeten dat het bestond! Maar ik miste je wel vandaag. we hebben elkaar ook echt al vijf jaar lang niet meer gesproken, bniet over de telefoon, eof over msn. Ik logeer nu dus bij huize boerboom wat heel gezellig is maar chaim is erg energiek dus dan moet ik t ook maar zijn terwijl ik 32 uur in de week stage loop bij medisch kinderdag verblijf. Chaim baalt heel erg asl ik vroeg naar bed wil maar dan ga ik wel gewoon anders ben ik de volgende dag xe8cht helemaal dood. xd3 bijna veregeten, Ajax speelt zometeen =D. Zeg maar t is een heel klein kinderdagverblijfje, er zijn totaal iets van zeven kinderen en soms zijn er maar twee per dag. Er is altijd een personeelmens voor het medische gedoe, echt de verpleegster zeg maar.. En er is ook altijd een iemand voor het pedagogische gedeelte, omdat veel kinderen een geestelijke achterstand hebben door dat ze zo lang in t ziekenhuis hebben gelegen ofzo. En dan ben ik er ook nog is dus dan zitten we met zn drieen (minstens) op 2 kinderen! Dat is dus echt dodelijke en de minuten lijken wel uren en het enige ‘nuttige’ wat ik kan doen is spelen met de kinderen. Goh ik heb het reuze leuk. Ik moest maandag half acht al beginnen! DUs ik moet kwart voor zeven weg fietsen, dus ik moest kwart over zes opstaan! En wat heb ik gedaan toen ik daar kwam om half acht? Slingers op gehangen :D jaaa, dat was het wel waard, ik heb gewoon ook echt het gevoel dat ik iets aan deze twee weken ga hebben, dat ik super veel leer wat ik later nog goed kan gebruiken.
  Over Ajax gesproken, ze staan op tweede plaats in de eredivisie en nouja psv staat op een, maar we liggen nog maar 3 poenten achter!! Ik ga maar slapen of tv kijken of leszen ofzo, iedereen is weg! Lilian zal wel bij chanan zijn, jul is aan t werk, chaim is voetballen, rob is weet ik veel .. en channa is naar familie..
  Ow ik had ttoch een feest!? t was zoooo vet maar jillian en wouter hadden toen ik sliep een ENORME zuigzoen in mn nek gemaakt, echt t was een gedrocht en ik schrok me rot toen ik de volgende ochtend in de spiegel keek, alsof mn halsslagader was ontploft ofzo.. Nouja, sjawl dragen hxe8. Maar ik ga nu echt, t is wel een lange reactie geworden, ik win altijd :D
  doei! hou heel veel van jou! En het gaat heeeel veel beter met demian!

 • Reply
  lisa
  14/02/2007 at 7:23 pm

  En je ziet er uit als een lachend lijk op die laatste foto :D gaat t wel goed met je fgezondheid? daaag

 • Reply
  Marcel
  22/02/2007 at 5:52 pm

  Hej Sarah!

  Hiep hoi, ik ben volgende week eindelijk weer eens in Zweden! Ik ga van de 25e tot de 4e naar Uppsala om met mijn oud-collega’s aan een nieuw artikel te werken. En om een beetje de toerist te spelen, oude vrienden te zien, en veel oude herinneringen op te halen en nieuwe te maken, natuurlijk. ;-)

  Zorg je wel even dat het weer daar bij jullie wat beter wordt? Sneeuw is best hoor – dan voel ik me weer thuis – maar ik wil er wel graag een lekker zonnetje bij!

  Had je nog gezien dat we je hebben aangetikt op Who Ordered That? Geen verplichting om er iets mee te doen, hoor. :-)

  Goed, ik ga maar snel wat Kent en Cornelis Vreeswijk luisteren om mijn Zweeds een beetje op te halen voor volgende week. Hejdxc3xa5!

  Marcel

 • Leave a Reply