Uncategorized

Uppsala, bus again. 05/04

Vandaag naar Uppsala geweest voor controle in t ziekenhuis. Het was weer niet veel wat er gebeurde, alleen de longfunctie en wat gepraat. Mn FEV1 is beetje achteruit gegaan en is nu 58%. Wel is mijn volume weer iets omhoog gegaan waardoor mn longentjes nou weer 87% hebben. Verder is Marie met r gang nog steeds de leukste en liefste dokter die ik ken (okej.. misschien mn fysio in nl… en de vrouwlijke longarts die in viel in het amc.. maar, je weet wel!) en hebben we gezellig nog wat nagekletst.Op de terug weg naar Brunnsbacken, na het overstappen van de trein naar de bus, kwamen er 2 haltes verder 3 dames binnen. Donkere huidskleur, totaal bedekt met kleurige doeken, en Moeilijk dat ze het vonden in de bus!! Dr waren 10000 stoelen vrij, en toch wouden ze allemaal precies op en naast de stoel naast mij zitten. Okeej. Ik heb niks tegen deze vrouwen hoor, als jij er blij van wordt zo sterk te geloven in iets of iemand waardoor je je hele wezen nooit het daglicht laat zien doordat er doeken in de weg zitten, ga je gang! Maar als je dan zwaar spastische bewegingen staat te maken naast mij, waarmee je bedoelt IK WIL HIER ZITTEN terwijl er in de hele bus 10 keer zoveel ruimte is, ja dan begin ik me lichtelijk te ergeren aan je. Tas op schoot, krant die ik aan het lezen was op tas, 3dubbel opgevouwen proberen mn aandacht vooral bij het lezen te houden, want door de dikke kleren onder de blauwe doek nam het eigenlijk dunne vrouwtje erg veel plek in, daarbij hadden ze alle3 ook nog een rugzak van hier tot tokio. Maargoed, best, fijn. Zal best dat ik ook wel es zo op mensen overkom. Tot ze ontzettend tegen me aan begon te leunen! En niet eventjes in de bochten mn arm aanraken, maar gewoon echt alsof ik Nemo naast me had zitten die aan zn middagdutje begon!! En net op een dag dat ik daar ECHT geen zin in heb. Dus ik probeer oogcontact te maken, waarin ik dan vervolgens hoopte duidelijk te maken dat wat ze nu deed, ik niet erg prijs stelde. Maar hoe overduidelijk ik ook haar richting op keek, ze keek recht langs me, heel geinteresseerd in OF de stoel, OF dr nagels, OF de akkers.. MENS! Ze hadden met elkaar ook helemaal niet gesproken dus ikhad geen idee welke taal ze spraken en ik had geen zin in een ingewikkels probeersel, waarbij ik mn muziek uit moest zetten enz. Twee haltes voor de mijne (na 20 minuten irritatie) stapten ze uit de bus. Nog steeds geen woord tegen elkaar ook, totaal niet de indruk makend dat ze een doel hadden ofzo… tja het zal wel. Echt mensen, iedereen is vrij om te doen, te kleden, te praten zoals ie wil, maar ga dan niet zo belachelijk vaag doen..Hier te zien: Zand vreten is een hoog gewaardeerde studie in het noorden. Professors te veel, Student aanmeldingen oneindig, en als voorwaarde gevraagd bij banen; bijna altijd.

8 Comments

 • Reply
  rianne
  03/04/2006 at 10:30 pm

  ej saar..je kent me vast ngo wel van CFBD en msn maaruhh je hebt er weer zin in je schrijft lekker veel ik kijk vaak op je site al laat ik niej vaak een berigtj agter, doe ik et nu tog maar..
  egt leuk dat je zoveel lol daar hebt en lieve foto hierboven!

  egt een cliche hoor dat ie geen witte sportsokke draagt..
  kom ook is op mijn site kijke:D
  Kusj en liefs

 • Reply
  jetanteuitcanada
  04/04/2006 at 2:03 am

  Hi lief mens! Goed te weten dat je plezier hebt.Knap dat je die taal aanpakt, het lijkt me zooo ingewikkeld. April is good here, mostly sunny just like your smile …Love and hugs, de mountain people !

 • Reply
  Oh!
  04/04/2006 at 9:05 am

  Haha, ik hxe9b die sokken zelf wel. Maar dat is omdat ik ze ook echt gebruik voor het spxf3rten. Verder draag ik ze niet. ;)

 • Reply
  saarzelf
  04/04/2006 at 12:15 pm

  @ rianne: Wat leuk, dat wist k nie :) kijk ook wel op jou site hoor!

  @bergtante: Wat ben ik altijd blij met berichtjes van jou/jullie!! Vitalijus zegt dat ik hem heb aangestoken met het canada-virus en wil er erg graag een keer naar toe nou. Net als ik weer!!!!

  @ Oh!: Jaa heb je door hoe veel mannelijke wezens dat zeggen!? ;) Mijn lief sport zelfs op zwarte puma sokken..

 • Reply
  Desiree
  04/04/2006 at 2:55 pm

  heeey lieve Saar ….echt errug , was je site totally kwijt maar gelukkig ff gegoogled een daar is is ie weeeeer en ikke ook..:) leuke foto hierboven …echt smiley sarah..:)….ga nu weer wat vaker reageren …:)

  dikke zoen ….van je tantetje desiree…dennis en de meiden ….

 • Reply
  Bob
  06/04/2006 at 10:45 pm

  Die vrouwelijke longarts in het AMC, was dat Dr Weersink? :D

 • Reply
  Oh!
  07/04/2006 at 5:19 pm

  Ik vind Uppsala nog altijd xc3xa9xc3xa9n van de leukste plaatsnamen die ik ken. ;)

 • Reply
  saarzelfus
  08/04/2006 at 12:48 pm

  @Bob- Neej, dat was Dr Sprikkelman. Mn heldin vannet AMC

  @Oh!- Haha ja na dat verhaaltje van nemo zeker! Had t zelf nog niet eens opgemerkt haha

 • Leave a Reply