Reizen

Vriend’s Australische moeder naar Europa!

Van Australie naar Nederland


Iets waar bij ons al làng over wordt gesproken maar wat hier nog nooit gemeld is: vriend’s Australische moeder komt naar Europa!! Zo ontzettend leuk èn bijzonder, want ze is Australië nog nooit uit geweest en maakte vijf jaar geleden pas haar eerste vliegreisje. Shane was al jaren weg van huis voordat wij elkaar kenden, maar kon toen en tijdens het begin van onze relatie wel een keer per jaar even terugkeren naar het thuisfront. Nu dat we hier echt gesetteld zijn en hij minder vaak die kant op gaat, besloot zijn moeder het Europese avontuur aan te gaan. Samen met de zus van Shane’s vader komt ze hier eind mei aan, om een kleine maand te blijven. Het reisbureau is bezocht en de paspoort aanvraag de deur uit. Wat gaan we met die tijd hier doen?!


Nou, best wel veel! Deze week hebben we de vliegtickets geboekt voor de geplande avonturen. We willen Mezza, om haar maar even bij haar nickname te noemen, natuurlijk heel graag laten zien hoe ons leven hier is en in wat voor land we wonen. Maar als je dan toch heeelemaal over al die oceanen heen bent gevlogen dan kan je net zo goed wat extra landen bezoeken, toch? Het eerste idee was dat we een rondje Europa gingen doen met de auto. Dat ging over in een half rondje, en uiteindelijk besloten we een paar dagen geleden dat het op alle fronten praktischer was om gewoon een vliegtuig in te stappen. En wel naar het Oostenrijkse Wenen, en het Franse Nice.

Wenen Oostenrijk
Geen van ons vieren is nog in Wenen geweest, maar Mezza’s vader komt daar vandaan en ze wil het daarom wel eens met eigen ogen zien. Grappig dat zij zelf echt heel Australisch is met zulke roots, èn met Shane’s vader die als jong kind van Nederland naar Australië verhuisde. Met Shane’s tante kan ik straks dus nog een beetje in mijn eigen taal babbelen! Hoe dan ook, we hebben straks vier volle dagen in Wenen. De vluchten zijn in de pocket, en naar accommodatie en activiteiten zijn we nu op zoek. Het is een vrij grootse, statige stad, en ik besefte gister dat The Spanish Riding School daar ook te vinden is – als klein meisje en paardengek was het een absolute droom om daar op bezoek te gaan. Of de Australiërs nou met me meegaan of niet; het staat op mijn planning! Ook zijn er niet ver buiten de stad dorpjes die om hun wijngaarden bekend staan. Al jaren willen we allebei zo een plek bezoeken maar het kwam er maar nooit van. Laten we dat deze lente veranderen!

Nice FrankrijkDe reden dat we een week later ook naar Nice vliegen, is omdat we die plek juist heel goed kennen. We hebben rond deze plek een tijd gewerkt op superjachten, Shane nog een stuk langer dan ikzelf. Het is dus een groot deel van zijn Europese leven geweest! Het jacht waar we het langst op hebben gewerkt zal de dagen dat wij er zijn waarschijnlijk in de buurt liggen. Hopelijk kan Mezza dus eindelijk de kapitein ontmoeten door wie ze via skype zo vaak geplaagd is, en de piepkleine cabin zien wat voor haar zoon zo lang ‘thuis’ was. We blijven hier vijf dagen en het plan is om een auto te huren zodat we ook een stukje Italië kunnen zien. Misschien komen we zelfs lang de tattooshop waar Shane en ik onze eerste, en voor hem enige, tattoo hebben laten zetten ;)

Nice haven Frankrijk

Ondanks dat ik denk dat ze het heel leuk gaat hebben hier, zal het best even een cultuurshock worden voor de beste Mezza. Zelf woont ze in Mathoura; een dorpje met 700 inwoners, in het Australische binnenland. Er is vooral heel veel ruimte en bos te vinden, Melbourne is er 3,5 uur vandaan, en de dichtstbijzijnde volgende plek is een half uur rijden.
IMG_8012 IMG_8077 Slager Mathoura Australie Politie station Mathoura Australie Paarden vrachtwagen Australie Mathoura AustralieMathoura Echuca Deniliquin Australie
In ons eigen huisje passen helaas geen twee logees, dus voor de dagen dat we ‘gewoon’ in Nederland zijn, zijn we op zoek naar een appartement of huisje in Haarlem of omgeving waar de dames kunnen verblijven. Het zou fijn zijn als ze dat de hele maand kunnen gebruiken, of anders alleen voor de precieze tijden dat ze in Nederland zijn.

Heb jij een tip? Ken je iemand die toevallig op vakantie is van 23 mei tot 19 juni en wel een house-sitter kan gebruiken, of weet je af van een fijne plek die we betaalbaar kunnen huren?
En ook: ken je Wenen een beetje en weet je wel wat leuk is om te doen of mooi is om te zien?

Laat het me dan weten! Forever greatful, enzo :)

EXCITED!!

7 Comments

 • Reply
  Manon
  19/02/2016 at 10:07 pm

  Hoi Sarah ik kan mijn huisje vlak bij jullie wel als logeer adres aanbieden gratis maar dan moet ze wel mijn 2 katten eten geven en lief voor zijn , ik ben naar Amerika dan , groetjes Manon

 • Reply
  smileysarah
  19/02/2016 at 10:39 pm

  Waauw Manon dat meen je niet! Wat een ontzettend lief aanbod – ik stuur je een mailtje! X

 • Reply
  Kim
  20/02/2016 at 12:04 pm

  Wow wat een mooi aanbod al hierboven :)
  En wat spannend zeg! Het lijkt mij ook wel een cultuurshock voor hen haha. En wat leuk dat jullie meer van Europa gaan verkennen!

 • Reply
  Ester
  20/02/2016 at 6:34 pm

  Wat spannend en leuk! Voor jullie en voor haar! Over Wenen heb ik helaas geen tips – behalve sachertorte eten! – ik ben er maar kort geweest en toen hebben we vooral in het park gelegen…

 • Reply
  M
  20/02/2016 at 11:11 pm

  Hoi Sarah,
  Hier een stille lezer, woonachtig in Wenen.. Ik moet nu dus zeker even reageren. Wat heerlijk dat jullie lekker gezamenlijk op reis gaan!
  Ik moet eerlijk bekennen, zelf ben ik nog nooit bij de spanisch riding school geweest (geen paardenfan :p) maar goed die zou jij dus zeker moeten bezoeken. Verder is er veel moois zoals bijvoorbeeld Schloss Schönbrunn (vooral de tuin leent zich uitstekend voor een mooie wandeling), musea (van het Kunsthistorisch Museum -een beetje zoals het Rijks met veel pracht en praal- Natuurhistorisch -ala Naturalis, voor de natuurliefhebber- tot moderne kunst in het MUMOK en de beroemde schilderijen van Klimt in bijv het Leopold museum en Belvedere) er is voor ieder wat wils. Iedere zaterdag kan je bij de Naschmarkt, rondstruinen op de vlooienmarkt (op tijd er naar toe gaan!) en natuurlijk heb je de wel bekende Sachertorte, Wiener Schnitzel etc. Ga naar een traditioneel Weens Koffiehuis (bijv Cafe Prückel) voor een koffie en een stuk huisgemaakte taart en neem een sta plaats bij de Staatsoper. (Vooraf kaartje kopen via https://www.culturall.com/docs/479)
  Mocht je 26 mei in Wenen zijn dan heb je geluk, dan kan je namelijk gratis het philharmonisch orkest horen spelen in de buitenlucht: http://www.wienerphilharmoniker.at/summer-night-concert-main
  Bij mooi weer kan je zwemmen in de Donau en oet de strassebahn kan je aan de rand van Wenen in de Heurigen genieten van een glaasje wijn en de Oostenrijkse keuken (strassebahn naar Grinzing).
  Voor rust en een mooi uitzicht kan je vanuit Grinzing de bus nemen de berg op naar Kahlenberg of je maakt een uitstapje naar de Lainzer Tiergarten, waar je wandelingen kan maken en ook mooie uitzichten over de stad hebt.
  Kortom genoeg te doen! Je kan me mailen voor meer vragen :)

 • Reply
  smileysarah
  22/02/2016 at 11:35 am

  Lieve M, wat geweldig om zoveel Weense tips van jou te krijgen! En leuk om te weten dat er hier iemand helemaal meeleest vanuit Oostenrijk :) Ik ga absoluut gebruik maken van wat je hier schrijft! Het enige jammere is dat we precies 1 dag te laat aankomen voor het philharmonisch orkest! Heel Veel Zin In. Misschien loop ik je wel tegen het lijf ;)

  Ester, haha, met in het park liggen krijg je vast juist ook heel goed de echte locale sfeer mee!

  Kim, inderdaad een super aanbod he?! En het gaat nog door ook :D Scheelt zo enorm veel in regelen en geld! Ik ben heel benieuwd hoe het voor de dames gaat zijn hier – zij volgens mij ook, haha! Maar het is sowieso fantastisch dat ze hierheen komen :)

  X

 • Reply
  Sabine
  02/03/2016 at 4:22 pm

  Wat leuk zeg!!! Dat zal ze geweldig gaan vinden :D Wenen is één van mijn favoriete steden van Europa, echt een geweldige stad! Het centrum met de mooie oude gebouwen, de muziek, het Schonbrunn is werkelijk prachtig, de tuinen daarvan ook… jullie gaan het geweldig hebben!

 • Leave a Reply