Uncategorized

Wasserette life is back

Ik had al een heel blog stukje bedacht en uitgewerkt in mijn hoofd, over dat dit toch precies hetzelfde is als toen in Zweden maar toch ook niet (Mooie herinnering) want; gxc3xa9xc3xa9n sneeuw hier, wxc3xa9l betalen hier, eigenlijk geen ergernis zoals ik teruglees in dat stukje maar meer blij zijn met een Amsterdamse routine oid, lxc3xa1nger nodig om uit te vogelen hoe alles werkt (a) haha.. Ja daar kon ik een heel grappig iets over schrijven maar gedurende het hele was gebeuren werd ik afgeleid door een schattig gebeuren. Twee niet verkeerd uitziende buitenlandse mannen waren daar lief samen bezig met de was en alle wasmachines waren vol dus ik zat op een tafel te wachten tot ik besefte dat die van hun nu toch leeg was aangezien zij naar het drogers gedeelte waren verhuisd. Daarvoor stond ik al achter 1 van de mannen in de rij die iets maar niet gelukt kreeg en bij de juiste handeling zich omdraaide naar mij en charmant sorry lachte. Er lag nog een knalgroen washandje in de trommel waar zij waren geweest dus ik vroeg of dat van hun was. Het was duidelijk eerder al ter sprake gekomen want ze lachten een beetje en namen het maar van me aan, ik stond er ook maar mee, zeiden dat ze het nu dan wel mee zouden nemen als dat hier de gewoonte was. Ik mijn was erin, geprut met de muntjes en volgorde van uitvoering en betekenis op knopjes, en dus ben ik tijdens mijn eerste Amsterdamse-wasserette-ervaring geholpen door een buitenlander. Gelukkig maar trouwens. De was zou maar een half uurtje duren en aangezien mijn huisje daar maar 4 minuutjes lopen vandaan is ging ik heen en weer lopen.

Eenmaal terug om van was dinges naar droog dinges te switchen moest ik nog 6 minuten wachten en zaten de mannen er nog comfortabel gexc3xafnstaleerd met hun verderop gehaalde bekertjes koffie en de ene ging al snel naar een droogtrommel om daar zijn was uit te halen en te vouwen, de ander zat te wachten tot zijn droog progamma er klaar mee was en dat was naast mijn wastrommel dus raakten we weer aan de praat. Hij zei dat er in Melbourne zo een leuke wasserette was en dat dat zo een goed idee was geweest, noemde op wat er dan allemaal was. Ah ben je van Melbourne? Hm mijn vriend ook. En trok er een gezicht bij. Hij pakte het groene washandje op met de vraag of ik een zakdoekje nodig had. Toch nog een doel voor dat ding, maar nee :p Doorgepraat over studie, reizen en plannen terwijl hij zijn was aan het opvouwen was en ik mijn was aan het verhuizen was, en aangezien ik toen weer 24 minuten moest wachten ging ik even rondlopen in de buurt, dus daag. Leuk met je gepraat te hebben, cheers, ja jij ook :)

Straat oversteken terug naar de wasserette kwam ik in het midden tussen 2 aankomende trams de twee mannen tegen en alle3 zeiden we verbaasd en blij hooiiii en dat was het. Toen ik binnen kwam viel er meteen wat op, en wel dit:
Cimg1280
Op het briefje stond ‘Hey there. Good luck with school. It was nice to talk to you! My name is Kevin. I *hartje* Amsterdam’

Zo schattig! Dus ik zat met een grote grijns de 4 resterende droog minuten te wachten. Toen de machine dat aangaf legde ik mijn kleren op de tafel daar vlakbij om alles weer in mn tassen te stoppen. Zag ik daar in het verre hoekje een tot iets heel klein verprummelt iets liggen met doorschijnend blauw stift haha ik open priegelen, 2 eerder geschreven briefjes die blijkbaar niet goed gekeurd waren ;D
Cimg1281

Niemand van de 3 wachtende snapte geloof ik waarom ik moest lachen maar ik ben met een big smile terug naar huis gehobbeld. Dankje ‘Kevin’, dat je hebt geregeld dat ik een leuke eerste was beleving heb gehad in mijn eigen stad ;) Ik heb mijn eens in de zoveel tijd nodige aandacht weer gehad voor even.

7 Comments

 • Reply
  ann
  19/02/2008 at 1:54 pm

  nu weet k ook waar je t over hebt :)
  nice nice

  mmm k ben ook nog steeds wel erg afgedraaid aan t einde van de dag en tijdens?!
  spreek je snel weer :):)

  koess (L)

 • Reply
  Irxc3xa8ne
  19/02/2008 at 4:54 pm

  Wat leuk, zo’n wasaffaire… ;-)
  Maar wat ik me afvraag: mag je je was niet doen in het huis waar je een kamer huurt? Aangezien je er meer doet dan alleen een kamer huren (voor het kostbaarste bezit zorgen!) lijkt me gebruik maken van de wasmasjien eigenlijk niet eens zo heel gek.
  Aan de andere kant, dan maak je dit soort dingen natuurlijk ook niet mee! ;-)

 • Reply
  itty
  19/02/2008 at 8:53 pm

  ik lees je nog steeds trouw en wat is dit weer een leuk avontuur!
  Heerlijk!

 • Reply
  saar!
  21/02/2008 at 1:09 am

  Irene – ja ik dacht eerst voordat ik hierheen verhuisde ook dat dat wel zou kunnen, maar ik dacht ook dat ik voor mn privacy moest vrezen. Nou is dat laatste absoluut niet het geval (als we allebei in het enorme huis zijn dan bellen ze me ipv 2 trappen op te lopen en me als typische au pair te behandelen, wat ik heel fijn vind!!) en eigenlijk zijn de enige kamers waar ik kom van hun, de keuken en soms eens de slaap kamer van Laura. Vind het dus wel okee, toch een beetje zaken apart zo

  Itty – ik wist gewoon dat jij hiervan ging genieten haha

 • Reply
  Judith
  21/02/2008 at 12:01 pm

  Dat geeft je toch weer een goed gevoel! :D

 • Reply
  Jannie
  21/02/2008 at 11:31 pm

  Hahahaha wat een geweldig verhaal! Het eerste briefje was al leuk maar die andere 2 maakten het verhaal helemaal af! :) Ik denk wel dat hij de beste heeft uitgekozen haha! Die met dat telefoon nummer was toch wel iets te wanhopig he… Zal hij nu vaker dan nodig de was gaan doen? :P

 • Reply
  Saar
  25/02/2008 at 1:16 am

  Heey Jannie!
  Nee hij zou verder reizen dus de volgende dag Amsterdam uit :) Inderdaad dat telefoon-nummer-briefje was een beetje zielig, maar heel erg leuk om zo twijfelachtig in een hoekje terug te vinden (a) =D

 • Leave a Reply