Reizen Uncategorized Zweden

Zweedse medicijnen en bezoek

Vandaag is een mooie dag in de historie van Sarah en Zweden en Binnenkomen. Ik heb vandaag voor het eerst mijn Zweedse medicijnen bij de Zweedse apotheek opgehaald!! Eindelijk!! =D Ik had het vorige week besteld en dankzij de stroomstoring kon ik het helaas niet vrijdag al ophalen wat heel stom was echt eigenlijk aangezien de grote controle woensdag al is in Uppsala, maargoed, ik heb ze nu! Het zijn er heel wat; Pulmozyne, natriumgloride, tobi, acetlylcystein, symicorte forte, azitromax, vitaplex mineral, konakion, E-vimin, ursofalk en creon forte die ik eerst nog met mn gewone creon moet mengen.

Img_2477

Pffzz het zijn er echt veel als je het zo ziet staan.. lijk verdorie wel een CF-patient 8) De meeste moet ik 2 keer per dag nemen, sommige 1 keer.

Dit hierboven had ik 2 dagen geleden oftewel maandag geschreven en nou ga ik vrolijk verder

Ik ben nou net terug van mn 3e schooldag weer, na de kerstvakantie en de ziekenhuisvakantie, die mij ongeveer 2 maanden ‘vrij gaf’ in totaal. Ik moet eerlijk bekennen dat ik eigenlijk er helemaal niet bij had stilgestaan dat niet alleen ik van alles meemaakte, maar mijn school natuurlijk ook gewoon verder ging met de mensen erin. Vriendschappen tussen mensen die elkaar nauwelijks spraken waren gemaakt en de groepen waren qua niveau opnieuw ingedeeld. Ik zit nou met Engels in de hoogste groep, verder niks verandert omdat ik officieel niet verder mag, waar mn level ook zou liggen, omdat je hier een bepaald aantal uren moet volmaken voordat dat mag, en dat heb ik natuurlijk nog niet gedaan.
Ook moet ik eerlijk bekennen dat toen ik maandag voor het eerst weer in de bus naar school zat en alweer de scherpe stem van Anna hoorde (nej men preciiiiiiis) en Saara’s altijd even zekere gezicht zag, en het over-antoushiaste gelach van sommige scholieren te horen en het hele eerste half uur (de busrit) van mn ochtend daar naar te moeten luisteren, ik niet helemaal zeker wist of ik wel weer zo een zin in school had. De dag zelf was best okeej, kreeg wat vragen van mensen, veel wisten ongeveer wat en hoe en sommige hadden nauwelijks door dat ik niet zomaar op vakantie was geweest. We zijn meteen met lessen weer begonnen, en alle lerare(sse)n hielden natuurlijk een welkoms-speach, waarin ze elk 3 keer zeiden hoe blij ze vooral waren dat ik er ook weer bij kon zijn, en 1 lerares, waar ik in mijn herinneringen nooit extreem aardig tegen ben geweest, kwam me 4 keer knuffelen waarvan de eerste keer met tranen in dr ogen… ahum. Maar natuurlijk heel fijn dat ze me zo gemist heeft :p De liefste lerares ooit, Lena, kwam me ook even knuffelen toen ze me met wat meiden weg zag gaan om in Sigtuna te lunchen en zij ook op de parkeerplaats was. Ze zei dat haar zoon haar had verteld over de avond in Amanda’s krog (de jongen die ik mn oude-bijna-buurjongen noemde en die avond veel mee ben omgegaan) en dat ze zo blij was geweest om te horen dat ik weer in Zweden was hihi. Gister was al leuker op school, en kwam Vit vroeger thuis omdat ie naar SFI wou gaan, maar toen was ie voor 20 minuutjes gaan slapen eerst en had zn wekker verkeerd gezet dus ik had m nog wel wakker gemaakt, maar beetje later en toen had ie geen zin meer.. Ik m met alle macht uit huis geduwt zodat ie zweeds kon gaan leren iig 1 keer per week, blijkt ie die avond niet open te zijn… zucht.. Maar wel lekker tijd voor ons samen :) Vandaag was school nog leuker dan dinsdag ghehe we hebben echt een rare dag gehad.. woensdagen zijn we nu een paar weken opgemixt met een andere cursus die daar gehouden wordt altijd, en we begonnen met een film kijken, a time to kill, die is gooooed! En daarna moesten we over moralen en ethiek gaan praten in kleine groepjes en beetje opdrachten doen enzo.. het vak is levensvragen genoemd als je het zo kan vertalen. Het weer een en al Zweeds praten was in het begin echt waanzinnig lastig, het leek wel alsof die maand in NL mn eigen taal weliswaar weer verbeterd was maar het hele Zweeds eruit gelekt was!!! Nu vandaag ging het al een stuk beter weer, en nu ik zo nl typ moet ik weer gaan nadenken over hoe de zin-logica ook al weer in elkaar zat dus opzich is dat een goed teken.. aan de ene kant dan..hihi..

BOWE KOMT NAAR ZWEDEN!!!! JIIEEEHOOEE!!!! =D vind het echt zooo gaaf! En al heel snel ook, dit weekend!!! Hij blijft helaas niet zo lang omdat ik net weer begonnen ben met school enzo en het niet slim is om daar nou laks mee om te gaan, dus dinsdag ochtend heeeel vroeg gaat ie weer de lucht in terug naar Nederland. Hierheen komt ie met de auto omdat ie met Fred (van FOK) mee kan rijden die hier naar toe gaat voor zn zoon die hier tijdelijk studeert. HOERA :D

Naja ondertussen ben ik natuurlijk begonnen met alle nieuwe medicijnen… woohooow tobi met de eflow was ff schrikken :p jesus wat moet ik hoesten daarmee zeg?!? Ik heb alles nou in totaal 4 keer genomen. Zitromax hoef ik maar 1 keer per 2 dagen ipv 2 keer per dag, omdat we een beetje bang waren voor de bijwerking die ik vorige keer had hahahha ook al was die best wel grappig :D ik nam het ongeveer een week, en die hele week heb ik niet echt geslapen, alleen maar op mn bed staan springen, zoiezo overal altijd staan springen, vriendlief gek gemaakt, super over hyper actief en een en al grote constante lachkick hahaha echt het was heel erg raar, maar wel de leukste bijwerking die ik tot nu toe heb gehad door een medicijn. Ook al putte het me uiteindelijk natuurlijk heel erg uit en ben ik er dus maar mee gestopt :) Ik merk nog niet echt groot verschil sinds dat ik begonnen ben met alles, ik heb mn stem nog, daar ben ik wel heel verbaasd over! Wel zo handig :p En ik had me vergist, ik moet morgen pas naar Uppsala, niet vandaag, gelukkig merkte vit dat op het laatste moment op hihi maar dan ga ik Marie vragen over hoe zij denken over CF-ers met een tongpiercing :) kennen jullie een cf-er met tongpiercing?? Zo ja weet je wat haar/zijn ervaring is?? Ik wil er al heel lang eentje en ben van plan het zo snel mogelijk te doen nu hier mn ziektekosten betaald worden, behalve als ik van de dokter echt te horen krijg dat het waanzinnig dom is met cf. We zullen wel zien!

Kan me vandaag echt ZO NIET CONCENTREREN he?!?! Ik denk dat dat wel iets is van al die zooi, ik ben nog veel sneller moe, en nu net met school beginnen weer, komt dus waarschijnlijk daardoor. Mja tis wel lekker weer wat ‘te moeten’ hier, zolang ze maar niet te veel huiswerk geven ;)

Img_2473

Dat was nog even de lucht die we zagen de ochtend dat Lies hier weer weg ging. Ja met rook er doorheen van de fabriek een eindje verderop hihi :p

3 Comments

 • Reply
  Marjolein
  06/01/2007 at 9:21 pm

  Hey Saar!
  Wat leuk om al die foto’s te zien! Laat ze maar komen :-)

  Dat de apotheek vandaag dicht was, 13 dagen na kerst, is denk ik omdat het volgens mij 3 koningen is vandaag. Toen kwamen de koningen eindelijk bij de stal aan haha.

 • Reply
  saar (Sxe5xe5r dan)
  06/01/2007 at 9:36 pm

  Heeey mar, dankjewel! haha ik zat echt goed na te denken, maar het kwam nie naar boven! Okee… dan snap ik tenminste WAAROM ze dicht waren… niet dat ik het nu niet vervelend vind :@ haha ;)

 • Reply
  Marjolein
  10/01/2007 at 8:49 pm

  Hey Saar!
  Jaja, de tekst is terug :-) Ik had de volgende dag al antwoord haha, dus dreigen hoefde niet ;-)
  Bleek dat ik iets van de instellingen moest veranderen, en vanaf nu staat er dus onderaan een tekst die ik schrijf of ik die wil fixeren of niet.. En zodra die gefixeert is staat hij bovenaan, dus eigenlijk best makkelijk. ‘Met de uitleg erbij dan hxc3xa8 ;-)’

 • Leave a Reply