Uncategorized

Een bank!

Concentratie kom terug!! Alsjeblieft? Ik zal je goed gebruiken en meteen alle krantenartikelen vinden die ik nodig heb voor eco PO en aantekeningen maken en onderstrepen..

Heb best wel een leuke dag gehad vandaag. En dat terwijl ik gewoon mijn oppas-kook-dag had. Voordat ik Laura ging ophalen heb ik trouwens eindelijk echt mijn werkuren naar Mokka gebracht. Was nog even leuke sfeer als eerst en Sabine en het meisje wat verder werkte waren nog helemaal hetzelfde tegen me. Hoera! Daarna dus naar de PC Hooftstraat om Laura mee te nemen en onderweg in het Vondelpark ons eerste warm-achtige-weer-ijsje van dit jaar gekocht! Eenmaal thuis meteen boodschappen en daarna een half uur doorbrengen met 3 kleine buurkindjes die Laura hadden overvallen om ze daarna het huis uit te bonjouren waar Lau me geloof ik wel dankbaar voor was (de buren hebben 4 kindjes – van 6, 4, 2 en 8 maanden. omg). Weer een half uur later opnieuw de fiets op om Lau naar vioolles te brengen en voor het huis kwamen we het stelletje wat naast mij woont op deze verdieping nog tegen, helemaal blij want ze hadden een nieuwe bank en die kwam haar vader helpen omhoog tillen. Leuk leuk, ook blij voor ze. Vioolles is niet zo ver weg als je snel fietst dus ging ik tussendoor even terug naar huis en zag in de tuin.. een prachtige leren bank op zn zijkant staan waarvan ik meteen begreep dat dat de oude afgedankte bank van Romee en Thijs was. Shit. Dit was precies de bank waar ik al die tijd op had gehoopt gewoon eens tegen te komen bij het oud vuil op straat hier ergens. Trap op en eenmaal boven was de deur naar hun appartement open en werd ik meteen uitgenodigd om entoushiast te zien hoe de bank stond. Toen ik ff snel mijn jas ging ophangen aan mijn kapstok ondertussen riep Romee – ja dus Saar als je nog iemand weet die een bank nodig heeft..?! Euh, ja! Ikke!
Veel gelach en oh-nee’s want 4 verdiepingen een bank op en neer tillen is echt heus heel zwaar. Het is een tweezitter dus past perfect in mijn kamertje, van bruin leer. Morgen gaan we die met zn 3en erin tillen! =D Ondertussen mag ie een nachtje in de avontuurlijke tuin doorbrengen.

In de 10 minuten die ik nog overhad voordat ik weer terugmoest Laura op halen werd ik gebeld door Livia, wat een prachtige timing. Ze had mn hyves-krabbel gelezen en zit natuurlijk alweer terug in Italie helaas en dan vind ik het zo leuk als ze even belt zo! Toen weer heen en weer met Lau racen en meteen beginnen met koken. Niet moeilijk dit keer maar wel erg lekker zo bleek. Again, victory haha. Na het eten moest Reimer meteen weg en 14jarig oppas kind verdween ook. Laura ging op de bank zitten gamen en Jet en ik bleven nog ruim een half uur zitten om over niets en alles lekker te babbelen. Doen we eigenlijk nooit behalve tijdens het heel soms samen koken maar dan kan het ook niet echt goed dus was heel leuk. Toen werd er aangeklopt en kwam Romee binnen met als doel het vertellen van waarom de bank nog in de tuin stond – omdat ie morgen dus weer naar mij getild gaat worden hihi. Na 10 minuutjes praten gingen we allemaal wat drinken en kletsen voor nog een half uur, tot het gesprek over ging op films en Romee zei dat ze toen mn deur openstond (ik laat hem vaak half openstaan als ik er niet ben en dan zie je precies de helft van mijn kast tegen de muur) ze mijn collectie dvd’s had gezien en graag eens wou kijken of ze wat kon lenen maar dat niet toen zonder vragen wou doen. Jet zei toen dat ze dat idd eens aan ons allebei had willen vragen want die was op zoek naar goede familie films.
Dus met zn allen, inclusief Laura en mr. Poes want die blijft vrolijk achtelijk elk wezen op de trap volgen, naar Romee’s en Thijs’ appartementje, door films scannen en voor het eerst is cf beter aan de orde gekomen. Ik heb namelijk nooit goed uitgelegd wat het is, aan het gezien hier :p Via een film kwamen we op hoe duur medicijnen wel niet zijn en ik zei dat het soms gewoon beschamend is hoeveel ik idd per dag wegslik. Jet vroeg toen van, ja, want Sarah we hebben het nooit echt over, ja, Romee wist je dat? Zij heeft een ziekte he, zij hoest!
Moest toen wel stiekem van binnen lachen want tja, dat is het enige wat ik er over heb gezegd, dat ik meer hoest, en daar nam iedereen genoegen mee en door alle stress en bezigheden is het er nooit van gekomen om daar meer over te vertellen. Dus Sarah’s ziekte is hoesten =)
‘Wat was het nou Sarah? Je hoest, want door het slijm..?’ Vraagt Romee ooh heb jij taaislijmziekte? ja heb je dat? – Euh ja hoe weet jij nou wat dat is?
Blijkt dat Thijs haar vriend dus die hier ook woont, 8 jaar is samen geweest met een cf-ster! Wat een toeval en wat fijn vind ik dat eigenlijk. Ben ik eens niet ‘dat meisje wat ziek is maar tja wat het precies is..’ maar hoef ik for once niet urenlange moeilijke gesprekken te hebben voordat er begrepen wordt wat het is en hoe ik het ervaar om vervolgens te concluderen dat ik zielig ben. Ze vroeg wel of ik ook met ziekenhuisgebeuren als opnames te maken had en daar moest ik natuurlijk ‘ja’ op zeggen. Jet was geloof ik beetje overdonderd want had geen idee dat het een serieus iets was, dat hoesten van Sarah hihi. Maar niet op een stomme manier, meer gewoon, oh, hm ok jeetje, maargoed. Naja moeilijk uit leggen, maar ik bedoel, het was geen big deal en dr veranderd niets ofzo. Wat natuurlijk eigenlijk niet meer dan logisch is, maar…=)
Jet en Laura gingen snel daarna weer naar beneden want het was al laat aan het worden en Romee en ik door naar mijn dvd’s. Gezellig, en vlak voor ze weg ging zei ze ‘Maar Saar als er iets is, je bent ziek of je zit ergens mee, vertel het ons he en dan kijken wij waar we mee kunnen helpen!’ Dat vond ik echt lief.
Lang leve al mijn (even tellen hoor) 9 ‘huisgenoten’ (inclusief mr. Poes, cavia en konijn) !! Oh wacht, misschien moet ik daar 80 van maken als we de beesten meetellen. Muizen?

Nou en toen was ik weer alleen op mijn kamer en keek naar mijn pc en bleek dat mijn lief online was, niets heerlijker dan een soort thuiskomen naar hem, al is het via een schermpje :) Heb je het nieuws over dat schip gehoord trouwens wat gegrepen was door piraten en gegijzeld en alles?! Ja? Dat was waar Shane op dat moment was! Nee niet dat schip, maar ze hebben in de 3,5 dag dat ze over het ‘gevaren gebied’ moesten 2 meldingen gekregen van een piraten overval, waarvan geen verder weg dan 11 uur waar zij vandaan zaten!! Ik heb hem verboden daar ooit nog eens naar terug te gaan en zelf was ie ook niet te happig om dat nog te doen. Hij had een soort dagboekje voor me bijgehouden tijdens de tijd dat ie geen tel. of internet had dus die heeft ie een paar dagen geleden opgestuurd, en in de stukjes tijdens die overval dagen zie je echt hoe zenuwachtig hij was :p Lief had trouwens ook nog een interessante droom. Gisternacht zei hij heeft ie de hele nacht over mij/ons gedroomd en degene die hij het beste herrinneren kon is dat er een boom stond, we niets zeiden maar die allebei zagen en er naar toe begonnen te rennen. Shane had het gevoel dat ie als een gek in de boom aan het klimmen was maar zag toen dat ik aan de andere kant hem net zo snel bij hield. Toen we boven aan waren stopten we en zoenden elkaar. Tijdens dat zoenen deden we onze ogen dicht en verloren daardoor een beetje evenwicht, gingen dus terug naar beneden en shane probeerde heel voorzichtig weer terug te klimmen naar de grond terwijl ik heel snel naar beneden gleed en keihard op mn reet terecht kwam, maar het was niet erg.
Dat was het. Van die typische na denk dromen hm.

Ok. Concentratie voor school, zijt gij terug!?

No Comments

Leave a Reply