Browsing Category

Cystic Fibrosis

  Cystic Fibrosis Transplantatie

  Ik ben er nog hoor!

  onstlag tweede opname umcu

  Well, well, well. 2020 huh? Daar zijn we dan. Wat een afsluiter van 2019 waren deze laatste weken, hah. Ik hoop dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad en natuurlijk wens ik je alle moois en liefde toe voor de komende twaalf maanden!

  Ja hoi, ik ben er nog!

  Ik voel me een béétje schuldig om weken geleden zulk groot nieuws te plaatsen en vervolgens zo lang stil te blijven. Maar het is zo een blur geweest, en nog steeds. Een ontzettend positieve blur, voor het overgrote deel! Maar ook overweldigend en meeslepend en nog niet helemaal te bevatten. Ik heb zó veel te vertellen over álles en waar begin je dan? We leven echt dag per dag, wat ik ook juist wel heel fijn vind. Ik wil graag een heel open en eerlijk beeld geven over alles rondom de transplantatie. Het is voor mij/ons zo een ontzettend intense ervaring en het lijkt me mooi dat te kunnen delen hier. Continue Reading

 • Longen telefoontje
  Cystic Fibrosis

  Ik kreeg een telefoontje

  Lieve allemaal, Na het uitleggen van het heen en weer gaan tussen de optie van nieuwe medicatie of vol gaan voor een transplantatie en dan ook embolisatie, gebeurde er iets wat…

 • Nieuwe medicatie Cystic Fibrosis
  Cystic Fibrosis

  Nieuwe medicijnen voor Cystic Fibrosis

  Beste studenten, welkom bij deze theorieles. In opvolging van vorige blogpost hebben we het vandaag over de mutaties van Cystic Fibrosis oftewel Taaislijmziekte, en de “next generation” medicijnen die daarvoor (gaan)…

 • Opnames tattoo triple
  Cystic Fibrosis

  Opnames, tattoo en de triple

  Hoi lieverds! Poef, zo zijn er weer twee maanden voorbij sinds de laatste post hier. Zoals altijd spookt mijn blog elke dag rond in mijn hoofd, maar ik denk dat ik…

 • Transplantabel op wachtlijst
  Cystic Fibrosis

  Transplantabel, let the wait begin!

  Eigenlijk wilde ik de eerstvolgende post hier over een last minute reisje naar Berlijn maken. Maar ik heb nieuws wat voorrang krijgt! Ik sta sinds gister als transplantabel op de wachtlijst…

 • Chronisch zieke jaloers blog quote
  Cystic Fibrosis

  Chronisch zieke Wil-Ik-Ook’s

  Kijk. Niemand geeft graag toe dat ‘ie wat jaloezie ervaart hier en daar. Toch? Het is geen eigenschap om trots op te zijn of iets wat je cool aan anderen vertelt.…