About

OVER SARAH SMIT

Welkom, heerlijk dat je er bent! Ik ben Sarah, de Hoestende Avonturier, 34 jaar oud, momenteel uit Haarlem. Met mij wonen Australische vriend Shane en geadopteerd hondje Boomer. Shane leerde ik in 2008 op Kreta kennen. Na jaren samen en apart allerlei baantjes (van au pair en model tot werken op een superjacht) in allerlei landen (van Zweden en Zuid Afrika tot Australië) uitgeprobeerd te hebben, zijn we uiteindelijk in Haarlem terecht gekomen.

Vooral vanwege mijn gezondheid; ik heb Cystic Fibrosis, ook wel Taaislijmziekte genoemd. Een chronische en progressieve ziekte die een steeds grotere rol in mijn leven begon te spelen. Eind 2019 was ik de gelukkige ontvanger van magisch mooie donorlongen. Na een periode van hobbelig herstel kan ik ondertussen weer veel meer en ben ik mijn leven een beetje aan het her-opbouwen.


Sarah Smit

Foto: Patrick van Dam

OVER DIT BLOG

Dit blog is in 2005 in het leven geroepen. Ik gebruikte het lange tijd als dagboek en thuisfront-op-de-hoogte-houden plek, maar ondertussen is het uitgegroeid tot veel meer. Je vindt hier drie keer per week zonder regelmaat soms een nieuwe post, en wel over:

Alle aspecten van ziek zijn – mijn eigen gezondheid, longtransplantatie, Cystic Fibrosis en uitleg daar omheen. Maar juist ook (in oudere posts) activiteiten, producten of tips voor die saaie en frustrerende energieloze dagen (ook zeer bruikbaar voor bankhang-dagen voor de gezonde mens). En in nieuwere posts over hoe het leven na een dubbele longtransplantatie kan zijn.

Reizen – dit blog werd in 2005 geboren met mijn verhuizing naar Zweden als reden. Het fungeerde als update plek voor het thuisfront. Maar mede door het ontmoeten van mijn Australische vriend, die zelf ook de wereld aan het ontdekken was, bleef ik nog veel langer onderweg en bleef dit blog bestaan. Tegenwoordig reis ik een stuk minder, maar áls het gebeurt dan lees je er hier over. Ook is deze categorie uitgebreid met iets minder ambitieuze ontdekkingstochten, en heb ik het bijvoorbeeld over Nederlandse steden of stranden.

Plogs & Vlogs – Er was een tijd dat ik hier elke zes dagen een plog plaatste. Nu gebeurt dat slechts sporadisch. Ik fotografeer daarvoor een dag lang wat ik doe, zodat je een beter beeld krijgt van het dagelijks leven van iemand zoals ik. Ook vind je hier filmpjes, oftewel Vlogs. Van een reisje, ziekenhuisgebeurtenis of zomaar een week.

Inspiratie – Over van alles! Ik schrijf over boeken die ik las, linkjes die ik online vond, de beste artikelen uit winkels, series van Netflix, en nog veel meer.


EN ALS LAATSTE

Als je mijn uitgebreider levensverhaal wilt lezen, klik dan vooral hier!
Nog meer weten en in bewegende lijve zien? Ik deed mee aan een korte documentaire. Je kan Buiten Adem bekijken op 2doc.nl.

En als je dit blog via social media wilt volgen kan dat via Facebook of BlogLovin’ of Instagram (=meest actief).

Vriend Shane heeft zich ondertussen ontpopt tot meubelmaker en maakt voor zijn eigen bedrijf Van Zutphen Woodworks de tofste dingen. Hij heeft een mooie website, maar ook op facebook en Instagram vind je hem!

Veel plezier op dit stukje internet – doe alsof je thuis bent en laat van je horen!

Veel liefs, Sarah
De (Niet Meer) Hoestende Avonturier