About

OVER SARAH SMIT

Hallo en welkom en heerlijk dat je er bent! Ik ben Sarah, de Hoestende Avonturier, 30 jaar en sinds 2013 wonende in Haarlem. Met mij wonen Australische vriend Shane en geadopteerd hondje Boomer. Shane leerde ik in 2008 op Kreta kennen. Na jaren samen en apart allerlei baantjes (van au pair en model tot werken op een superjacht) in allerlei landen (van Zweden en Zuid Afrika tot Australië) uitgeprobeerd te hebben, zijn we uiteindelijk in Haarlem terecht gekomen. De reden van het settelen was vooral mijn gezondheid; ik heb Cystic Fibrosis, ook wel Taaislijmziekte genoemd. Een erfelijke, chronische en progressieve ziekte met daardoor helaas een steeds grotere rol in mijn leven.

Sarah Smit About

foto – Patrick van Dam


OVER DIT BLOG

Mijn blog is in 2005 in het leven geroepen. Ik gebruikte het lange tijd als dagboek en thuisfront-op-de-hoogte-houden plek, maar ondertussen is het uitgegroeid tot veel meer. Je vindt hier drie keer per week zonder regelmaat soms een nieuwe post, en wel over:

Alle aspecten van ziek zijn – mijn eigen gezondheid, Cystic Fibrosis of ook wel Taaislijmziekte of CF, en uitleg daar omheen. Maar juist ook activiteiten, producten of tips voor die saaie en frustrerende energieloze dagen (ook zeer bruikbaar voor bankhang-dagen voor de gezonde mens!).

Reizen – dit blog werd in 2005 geboren met mijn verhuizing naar Zweden als reden. Het fungeerde puur als update plek voor het thuisfront voor dat geplande jaar. Maar mede door het ontmoeten van mijn Australische vriend, die zelf ook de wereld aan het ontdekken was, was ik nog veel langer onderweg en bleef dit blog bestaan. Tegenwoordig reis ik een stuk minder, maar áls het gebeurt dan lees je er hier over. Ook heb ik deze categorie uitgebreid met minder ambitieuze ontdekkingstochten, en heb ik het bijvoorbeeld over Nederlandse steden of andere plekken die makkelijker te bereiken zijn.

Plogs & Vlogs – Er was een tijd dat ik hier elke zes dagen een plog plaatste. Nu gebeurt dat slechts sporadisch. Ik fotografeer daarvoor steeds een dag lang wat ik doe, zodat je een beter beeld krijgt van mijn dagelijks leven. Sinds een poos maak ik ook steeds vaker filmpjes, oftewel Vlogs. Van een reisje, ziekenhuisgebeurtenis of zomaar een week. Die zie je natuurlijk ook hier.

Inspiratie – Over van alles! Ik schrijf over boeken die ik las, linkjes die ik online vond, de beste artikelen uit winkels, series van Netflix, en nog veel meer.


EN ALS LAATSTE

Als je mijn uitgebreider levensverhaal wilt lezen, klik dan vooral hier!
Nog meer weten en in bewegende lijve zien? Ik deed mee aan een korte documentaire. Je kan Buiten Adem bekijken op 2doc.nl.

En als je dit blog wilt volgen kan dat via Facebook of BlogLovin’ of Instagram.

Vriend Shane heeft zich ondertussen ontpopt tot meubelmaker en maakt voor zichzelf of als ZZP-er de mooiste dingen onder de naam Van Zutphen Woodworks. Een eigen website heeft hij nog niet, maar een facebook pagina met voorbeelden erop wel!

Veel plezier op dit stukje internet – doe alsof je thuis bent en laat van je horen bij de reacties! Dat is LEUK :)

Veel liefs, Sarah
De Hoestende Avonturier