Browsing Category

Inspiratie

  Inspiratie

  Een maand lang collages maken

  Maand collages maken

  Ahoy! In mijn vorige post liet ik weten dat ik dit als het Jaar van Afronden had uitgeroepen voor mezelf. Dat ik daar ongeveer een schema voor heb gemaakt waar ik me aan probeer te houden, en dat ik daar meer over zou vertellen. Welnu. Als deel hiervan zijn er spontaan maandelijkse challenges bijgekomen. Sommige staan precies in lijn met het Afrond thema, terwijl andere, ehm, er toch nog extra bij zijn gekomen.

  Eigen collages maken

  Maandelijkse uitdagingen

  Het begon met de maand januari, waarin ik elke dag een yoga les van Adriene volgde via YouTube. Na jaren niets ooit af te (kunnen) maken stond ik ervan versteld hoe goed dit nu vol te houden was! Na de laatste les was ik blij dat het klaar was, maar tegelijkertijd vond ik het wel leuk om elke dag een zelfde ding te hebben, en vooral om je in een maand tijd zo duidelijk op een onderwerp te storten.

  Eigen collage plakken

  Ik wil heel veel (HEEL VEEL) dingen doen en uitproberen maar kan tegelijkertijd moeite hebben met dingen waarmaken als er geen deadline of specifieke reden aan vastzit. Ook verveel ik me vervolgens snel wanneer ik er aan ben begonnen. Zo een monthly challenge is dus de perfecte manier om jezelf dat gevoel van urgentie te geven, even helemaal ergens in te duiken, om daarna weer verder te gaan met het volgende! Ook past het bij mijn zoektocht van nu, naar het uitvinden van wat ik wil, wie ik ben, wat ik kan…

  Leuke dingen maken

  Februllage

  De laatste avond van januari kwam ik op Instagram opeens de Februllage challenge tegen. Ik was niet echt op zoek naar meteen een nieuwe maand lange uitdaging, maar dit was wel meteen het moment waarop ik voor het eerst dacht aan het zo een jaar lang te doen.

  Februllage staat voor February collage, en op dat account wordt die maand elke dag een thema gepost waarop je je collage kan baseren. Zo stond voor dag 4 bijvoorbeeld het woordje “joy”, wat me inspireerde om onderstaand plaatje te maken. Of “promotion” voor die hierboven.

  Maand lang collages maken

  Hoe gaat dat, collages maken?

  Hoe doe je dat dan? Ik gewoon met knippen en plakken. Maar er zijn geen regels. Sommige maken hun collages digitaal. Andere verven er bijvoorbeeld ook veel op. En veel bladeren net als ik tijdschriften door tot ze de juiste plaatjes en kleuren bij elkaar hebben gevonden. Het is echt helemaal aan jou! Hoe groot of klein je ze ook maakt, en met elke dag een zelfde vibe of juist elke keer helemaal anders. Alles kan en mag.

  Zelf had ik nog een mega stapel oude tijdschriften liggen die ik hiervoor kon gebruiken. Maar als je die niet hebt dan is er via marktplaats of de kringloopwinkel veel te vinden voor bijna geen geld. Of vraag rond in je omgeving en je zal zien dat je zo ook al snel genoeg bij elkaar hebt.

  Zelf collages maken

  Leuke online community

  Wat ik verrassend leuk vond aan deze challenge was ook de community eromheen. Ik had er dus nooit eerder van gehoord, tot de avond voor de start ervan. Ik besloot toen mee te gaan doen maar wist niet zeker of ik mijn collages online ergens zou plaatsen. Tot ik zag hoe actief iedereen hierin was, en tot wat voor leuke interactie dat ook leidde. Omdat ik ook met ander creatief gedoe geobsedeerd ben, besloot ik een apart Instagram account, Wow_Such_Stuff, aan te maken. Op die manier kon en kan ik dit soort dingen posten hoe ik ook wil, zonder iedereen op mijn normale account er lastig mee te vallen. In de moderne wereld moet men over dit soort dingen nadenken, hè.

  Maandelijks collages maken

  Wel bleek er flink wat tijd in te gaan zitten. De meeste dagen was ik sowieso twee uur zoet met deze collages maken. Niet persé erg, want ik vond het leuk en met goede muziek erbij kon het heel ontspannend zijn. Maar ook niet persé handig, als je standaard al het idee hebt tijd tekort te hebben in je dagen, haha. Wederom dus prima toen we de laatste dag van de maand hadden gehaald.

  Collages maken

  Voldoening! En blokkades opheffen

  Twee keer had ik een collage gemist op een wel heel volle dag, maar net als met de yoga challenge haalde ik die dan de volgende dag weer in. Een gevoel van voldoening, om wederom helemaal meegedaan te hebben, al is het maar met zoiets onbenulligs! Ook is dit een goede manier om blokkades te doorbreken denk ik. Als je iemand bent die eeuwig twijfelt of iets wel goed of leuk genoeg is, dan leer je dat op deze manier een beetje af. Je moet een maand lang aan het eind van de dag immers iets klaar hebben, dus je legt je er iets sneller bij neer dat het misschien niet perfect is. En dan zie je de volgende dag dat ‘ie eigenlijk alsnog best leuk is. En zo niet, dan niet. Who cares. Een goede les!

  knippen en plakken

  Dus dat was het thema voor mijn februari. Collages maken. Achtentwintig in totaal. Om de lengte van de dagelijkse februari-bezigheid te compenseren besloot ik om voor maart een challenge te kiezen die wat minder tijd in beslag zou nemen. Wat zou het kunnen zijn?! To be continued… ;)

  Collages maken challenge
 • Dit was 2020
  Inspiratie

  Dit was 2020

  Dit was 2020. Het jaar van veel, voor iedereen. Hier was dat ook een beetje zo. Van goed en slecht, rustig en wild, vrijheid en grenzen.…

 • Medisch op Youtube
  Inspiratie

  Medisch op YouTube

  Medisch op Youtube. Of dat nou informatief, vermakelijk of persoonlijk is. Heerlijk om soms dit soort filmpjes te kijken! Een aantal favorieten.…

 • De Ontdekking van de hemel Mulisch
  Boeken Inspiratie

  Boek: De ontdekking van de hemel

  Al scrollend door mijn ooit-begonnen-nooit-afgemaakte blogposts vond ik ook deze. Ik las De ontdekking van de hemel al ruim anderhalf jaar geleden, maar de bruikbare quotes stonden nog in de notities…

 • Blog 15 jaar oud
  Inspiratie

  Vandaag is dit blog 15 jaar oud!!

  Oké, niet precies vandaag, grapje, want die deadline haalde ik niet met mijn nog altijd anti-perfecte planning skills. Maar deze week is dit blog 15 jaar oud! Plaatste ik mijn allereerste…