Uncategorized

Eiland week

We waren van plan hooguit 3 nachtjes op Phillip island te blijven, maar dat is per ongeluk een week geworden! Het was te leuk en heerlijk met te veel vrijheid om meteen weer terug naar Mathoura te gaan. Helaas was het weer de eerste paar dagen niet zo entoushiast met steeds net onder de 20 graden en typische eiland wind, maar de laatste 3 dagen was het helemaal heerlijk – en nu we weer ‘thuis’ zijn zonder strand of water, is het steeds 40 graden, hoe oneerlijk :p
De eerste twee nachten sliepen we bij een huis van een vriend van een vriend. Bij het huis ja, want er waren zoveel mensen dat wij gedwongen waren weer eens in ons busje te slapen (wat een drama haha not). Het waren vooral allemaal mensen die elkaar van het Griekse eiland Ios kenden omdat ze daar allemaal gewerkt hadden – Shane ook voordat we elkaar ontmoet hadden – dus de eerste middag voelde ik me een beetje lost maar dat kwam al snel helemaal goed.
De tweede dag had iedereen van het huis overdag een beetje zijn eigen ding gedaan, Shane was wel mee gaan surfen met 3 andere dudes maar het was echt overdreven koud op het strand dus wetsuit of niet, ik ben de zee niet ingegaan die dag! Gelukkig waren de 4 mannen er totaal blij mee toen ze er uitkwamen en ik was blij met mn wandeling over het super mooie strand en daarna lezen in ons warme huisje op wielen. De rest van de dag allerlei stukjes van het eiland verkend met mijn lief, het was heel gezellig. ‘s Avonds vroeg was iedereen weer terug in het huis en rond een uur of 10 gingen we naar de club waar iedereen kaartjes voor had gekocht. Phillip island was echt een beetje the place to be, het deed me denken aan zo een amerikaanse vakantie spot voor teenagers ofzo haha, dus het was een grote club met heel veel mensen! Het was ontzettend leuk en ook met alle andere meiden klikte het goed dus heb ook nog veel gedanst (eerste keer trouwens dat Shane en ik elkaar hebben zien dansen. Altijd een mooi moment).
Cimg3564
Cimg3586
Cimg3580
Dag 3 was iedereen opeens aan het opruimen toen wij ons busje uitrolden dus gingen we maar helpen en dachten we dat we ook maar terug naar huis gingen dan, maar halverwege het rijden dachten we neeee mooi niet, terug en we slapen vannacht wel op een parkeerplaats aan het strand.
Wakker worden  :)
Cimg3622
Het is zo heerlijk om een campervan te hebben , je kan echt alles doen wanneer je wilt, hoe last minute ook en het kost je niets. Alhoewel we de tweede ‘zwerfnacht’  wel op een campingplek hebben gestaan want zonder douche ga je toch stinken op een gegeven moment.. Ze hadden daar ook electriciteit maar ons kabeltje was maar 20 cm lang dus dat kon natuurlijk nooit aansluiten. Gelukkig gebeurde datgene waar Shane en ik van het begin af aan grappen over hebben gemaakt – er stond een stel oude mensen naast ons met hun tent en caravan en vanaf moment 1 waren we beste vrienden. Zij hadden een zelfde soort 20cm lang electriciteit dinges over die we mochten gebruiken en zo hadden we toch stroom die nacht. Ook elke keer als die man een biertje ging drinken kwam ie aan Shane vragen of hij er misschien ook een wou, en man en vrouw waren allebei erg geinteresseerd in onze reisverhalen en alles, zo grappig. De nacht daarop weer een parkeerplaats opgezocht en de nacht daarna weer dezelfde campingplek met dezelfde electriciteitkabels en gezelligheid:p We hebben zo ongeveer het hele eiland gezien en ik weet echt niet meer wat op welke dag gedaan is, maar hier zijn de foto’s en namen van de meeste dingen;

Pinguin parade. Van de echte pinguins mocht je geen foto’s maken maar van de neppe wel. Zo leuk om meegemaakt te hebben – rond zonsondergang verzamelen allemaal mensen op het strand en wachten daar tot de mini pinguins het water uitkomen en naar hun nestjes hobbelen, naar hun 1 of 2 babytjes die daar op hun aan het wachten zijn. Er zijn allemaal brug-weggetjes gemaakt zodat je hun routes kan volgen en het is gewoon zo een lieve gebeurtenis hihi. Iedereen had dekens bij zich (het was kouuud) en er was die spannende lieve sfeer en iedereen was verliefd op de beestjes toen ze eindelijk tevoorschijn kwamen.
Cimg3603
De keuken bij winderig weer!
Cimg3602

Koala’s! Een enorm reservaat waar je goed je ogen moet gebruiken en dan opeens in wat bomen een koala ziet zitten. Te slapen meestal, maar deze was wakker, met haar jong! Die ging al snel nadat wij daar waren aangekomen op pad, uit deze boom, naar een andere veel dunnere en hogere en helemaal tot het uiterste topje! Zag er zo eng uit, de wind liet de boom ook echt meters heen en weer waaien boven in maar hij overleefde het en had ook nog wat eucalyptesblaadjes te pakken gekregen van helemaal boven. Je moet wat doen voor goed eten.
Cimg3607
Cimg3615
The nobbies. Op de rots verder weg links lagen heeeel veel (25.000) zeehonden maar omdat het broedseizoen voor de vogels was op de eerste rots mocht je daar helaas niet lopen. Ze hadden wel weer overal van die houten burg-weggetjes waar je alsnog hele stukken op kon lopen en wat net zo mooi was.
Cimg3627
Cimg3629
Cimg3634
Cimg3643
Toen we eindelijk echt op weg terug naar ‘huis’ gingen wilden we alsnog niet en reden we langs een klein weggetje wat blijkbaar naar Churchill island ging. Heel veel beesten en natuur en heel mooi, klein eilandje. De helft ervan bestond uit een soort natuurpark waar ze lieten zien hoe er werd geleefd door de eerste bewoners van het eiland, op de foto hieronder lieten ze zien hoe een hond alle schapen naar de boer toe brengt, daar had ie best een interessant verhaal bij te vertellen, en de tweede foto is van het huis van de eerste bewoner daar.
Cimg3648
Cimg3649      

7 Comments

 • Reply
  Rene
  25/12/2008 at 2:30 pm

  aha, via MM dus, leuk! En klinkt goed.
  Als ze nog een fotograaf zoeken, zeg maar dat ze mij ook over mogen vliegen, dat ik niet alleen veel ervaring heb met woestijnachtige gebieden, maar ook met jou als model :-)
  En ik ben niet te duur natuurlijk….
  x

 • Reply
  Anonymous
  26/12/2008 at 8:46 pm

  yeahhhh cool saar:D wil je iets van je salaris naar mij opsturen zodat ik naar barcelona en sziget kan gaan dit jaar? koesssssss

 • Reply
  Fred
  07/01/2009 at 8:38 pm

  hoi Saar,

  leuk om van je te horen en je te zien!
  Een heel goed jaar en veel plezier daar.

  groeten, vooral ook aan die gozer van je.

  Fred

 • Reply
  Bowe
  08/01/2009 at 12:14 am

  Waaaaauw wat fantastisch allemaal :D echt leuk om te lezen en te zien wat jullie allemaal meemaken.. zo totaal anders als het leven hier met schaatsen, -10 vorst en het normale leven.. Ik krijg zin om meteen weer op vakantie te gaan, maar dat moet helaas nog even wachten hihi :D Naja dikke kus dan maar weer!

 • Reply
  lisa
  08/01/2009 at 9:02 pm

  Leukste logje in 2 maanden ofzo :D Heb helemaal dubbel gelegen om die foto waar jij op shane’s rug wil weg vliegen ofzo?! Echt super leuk :D
  kusssss

 • Reply
  Martine
  10/01/2009 at 10:48 pm

  Wauw, wat een heerlijke reis! En leuke foto’s :D koala’s zijn mijn lievelingsdieren.

  De beste wensen voor een gelukkig, gezond, avontuurlijk en artistiek 2009!!!!!!

  Liefs van Martine

 • Reply
  wie anders
  28/01/2009 at 8:44 pm

  yo tjik
  intens mooie fotos!!

  luuve it!
  wanna go donw under asap!
  kus

 • Leave a Reply