Uncategorized

goeiegheid en zweet

Het is toch woensdag vandaag he? Ik heb echt even helemaal geen tijdbesef jongens. Het maakt ook eigenlijk niet veel uit. Vroeg het me af. Vandaag met Ashraf afgesproken, na veel heen en weer gesms en wat gebel eindelijk weer gezien sinds dat ik terug ben uit NL. En dus eigenlijk ook sinds dat ik in NL was aangekomen. (ik heb zo het gevoel dat dit een vermoeiend lang niet zo heel zinnig verhaal wordt) (maar wel leuk om te lezen! niet weggaan!) Het was echt heel erg gezellig, we hadden tussen onze huisjes in afgesproken om vervolgens een plek te vinden waar we gingen lunchen, maar ik moest eigenlijk ook naar de apotheek. Eng. Apotheek. Zoveelste test om te kijken of ik wel echt helemaal in het mooie Zweedse systeem zit. Apotheek.. Ashraf ging geld opnemen en kwam me daarna achterna, we hoefden niet zo lang te wachten. De vrouw die mij ging helpen was al snel een beetje zenuwachtig, ik begon in het Engels tegen haar te spreken omdat ik dat met Ashraf ook doe, en wist eigenlijk helemaal niet wat ik precies moest bestellen, aangezien dokter Marie zich flink had uitgeleefd vorig ziekenhuis bezoek met dingen veranderen. Het gesprek ging ongeveer zo: (wat een cliche zin op een weblog.. maar het ging nou eenmaal ongeveer zo..)

‘Ehh hi, eh… yeahhh well its like this; my doctor changed a lot of my medicins and now I excually dont really know what to order here…’    
‘…………….’
‘OK… so ehm.. maybe I should just give you my ID-card and you..’
‘Yesyes thats good, tack’            *tiktikintyptyptiktiktik*
*zweetzweetlaatmealsjeblieftinhetsysteemzittenalsjeblieftasjeblieftlaatmegevondenwordenindecomputer*
—-het intypen is klaar en dan worden xc3xa9n de vrouw xc3xa9n ik duidelijk nerveus.. er gebeurt niks. DOCH! Na het wachten van een paar nare secondes komt het tevoorschijn! De lijst die zo lang is dat het secondes neemt om te verschijnen in de apothekers computer! De vrouw laat er even een kakel-lachje uitrollen bij het zien van mn lijst. En onderneemt verder geen actie..—
‘….OK..shall I just tell you what I need, and then.. eh, sorry, is it okay if I look with you on this computer? As I said, Im not sure wh..OK, thanks.’
en ik begin met het aanwijzen van een lang bedoelde lijst, die 2 keer onderbroken wordt doordat de vrouw heen en weer rent voor de eerste keer een papiertje, de 2e keer een pen die het wxc3xa9l doet. En na de 2e naam van een moeilijk uitspreekbaar medicijn opgeschreven te hebben stellen we tegelijkertijd voor of het misschien slimmer is om de dingen op te noemen die ik nxc3xadxc3xa9t nodig heb. Dat zijn er 2. Ze heeft me in dat gesprek 3 keer gevraagd of het allemaal nodig was voor vandaag (grote ogen!) neeee nee, gewoon, voor ooit, wanneer het kan. (gerustgestelde ogen). Ze vroeg of ik ooit eerder medicijnen hier had gekocht. Nee. Of ik wat voor apotheek bonnetje dan ook thuis heb liggen. Nee. Of ik al een apotheek-kaart had. Nee. Die kreeg ik meteen mee, ooh wat was ze blij dat ze toch nog iets voor mij kon doen deze dag zelf hahaha heel schatig was ze wel hoor! En ik zweer je, ze was de eerste Zweed die mijn naam in 1 keer zonder fouten schreef. Daarmee scoor je altijd punten. We besloten ook maar dat het handig was om mijn nummer achter te laten, gezien de abnormale bestelling, en spraken af dat ik het zaterdag maar op moest komen halen.

Ashraf en ik entoushiast en lachend de apotheek uitgehobbeld: blijkbaar zit ik diep genoeg, echt echt, in het systeem om mee te doen aan de Zweedse apotheek. We gingen naar het (eet)cafe’tje met de blauwe stoelen. Niemand weet de naam ervan en iedereen weet wat er met de blauwe stoelen bedoeld wordt.. Lekker gegeten, Ashraf was helemaal verbaasd dat er in zn eigenste (okee en ons) Mxc3xa4rsta zo een gezellige plek was met zo lekker eten =D en toen belde de apotheek. Angstzweet, maar onnodig. Dat zaterdag de apotheek dicht was deze week en ik vrijdag maar moest langskomen en dat ze echt heel erg hoopte voor me dat alles er dan al zou zijn! Prima hoor :) Ashraf en ik hebben daar iets van 3 uur zitten geinen en praten over de dingen van het leven en daarna weer richting huis gelopen en doei gezegd en half iets afgesproken voor vrijdagavond met ook Wassim erbij en als het kan vriendlief ook. Hoog tijd dat die elkaar allemaal es gaan ontmoeten. Oh en Botepok, ik vertelde ashraf dat jij waarschijnlijk hier heen zou komen (jaaaa potebok goes Sweden!) en hij wou je heel graag zien haha dus misschien is dat wel leuk.

En nou ga ik mn leven weer wijden aan nog nuttigere dingen dan webloggen. Kus.

6 Comments

 • Reply
  Martin
  02/01/2007 at 12:18 am

  ziet er gezellig uit allemaal. nog de beste wensen voor 2007!

 • Reply
  Judith
  02/01/2007 at 1:54 pm

  Leuk om te lezen zeg :D. Nog een gelukkig nieuwjaar gewenst voor 2007 trouwens ;). Hopen dat dit jaar net zo goed gaat als vorig jaar :D.
  xxx Judith

 • Reply
  Anonymous
  02/01/2007 at 3:42 pm

  Ziet er goed en gezond uit.
  Gelukkig 2007 met blakende gezondheid!

  Liefs Josxe9.

 • Reply
  Bowe
  03/01/2007 at 1:38 pm

  Ziet er zeer boven je stand uit allemaal.. pakken, jurken, champagne :D Hahaha ik zie al weer helemaal voor me hoe je daar in de wolken rondliep.. tantoe faya! Al mn SMSjes kwamen niet aan dus hierbij alsnog een happy newyear en tot snel!

  Kus :D

 • Reply
  John
  04/01/2007 at 11:29 pm

  Hoi, ik lees nog regelmatig je log, moet ik ook maar een keer wat schrijven. In ieder geval wens ik je nog een ontzettend gelukkig 2007. Je jaar is in ieder geval goed begonnen als ik alles zo lees. Op en top Zweeds zo langzamerhand. Oh ja, het is nu donderdag, dan weet je dat alvast :-).

 • Reply
  Annalie
  05/01/2007 at 5:57 pm

  heej saar!!
  alles over copenhagen vertel ik je nog wel =P was immens te gek!
  super log over je oud en nieuw =D tof hoor!
  enne, die ziektenkosten dingetjes … kan ik niet heel toevallig n keertje mee en dan nog n keertje naar die o zo lieve zuster en dan ook openeens in het systeem verschijnen ..? hihi ik heb nl met mezelf afgesproken als k terug ben i sverige eerste 3 dagen alleen maar administratieve dingen te doen, pers,nr en id en bankkonto enz. dan ben ik er vanaf en heb ik het!
  alles ok verder? mn laatste weekend in nl .. het is echt druk en ik moet geloof ik uitrusten als ik weer in swe ben .. van hot naar her rennen en vliegen, letterlijk =)
  hou je haaks, groetjes aan vit aan tot sneeeel!
  kram!

 • Leave a Reply