Uncategorized

klanten die.. 'anders' zijn

Ik heb al eens mijn hart een klein beetje uitgestort over bepaalde, wat vreemde klanten, maar gister was dan weer zo een van die opmerkelijke dagen..! De beetje oude vrouw die altijd komt met een of andere beetje oude vriendin, en altijd thee besteld, en je dan arrogant terug stuurt, starend naar de thee alsof het vergif is, ze had echt toch koffie besteld hoor..??!

Een hele groep Fransen, 2 ouders, 2 kinderen en 1 oma. De man begint het gesprek met parlez vous francais, dus ik blij antwoorden met un petit peu. Iedereen helemaal blij en aardig lachen, toen 40 kilo aan eten opgenomen ofzo :p iedereen blij, lekker gegeten enzovoorts, steeds kleine extra dingentjes tussen door zoals een extra suiker, zoveel mogelijk frans proberen te praten, of een babyhapje opwarmen, helemaal niet erg om te doen, help u graag. Na een ruim uur werd de rekening gevraagd, gedoe over dat een creditcard niet aangenomen kon worden, alleen een gewone bankkaart (ja maar dit is een gewone bankkaar. -Nee geen creditcard, een pinpas- jamaar dit is er zo een.) dan toch maar met cash… en geen cent fooi. Dan denk ik echt van… zucht, waarom? Voor mij maakt het niet uit, ik krijg mn standaard 10 euro per dag wel.. maar het is gewoon zo…??

Zelfde verhaal met opeens nog een groep Fransen die halverwege de anderen, aan de achterste tafel gingen zitten. Ja bijna nooit Fransen hier maar deze dag 5 groepen/koppeltjes. Deze groep bestond denk ik uit 4 volwassen vrienden en 2 moeders daarvan ofzo op vakantie. De moeders waren afschuwelijk, geen lachje kon eraf, en frans praten moest ik vloeiend kunnen. Mooi niet. De hele 2 uur dat ze er zaten steeds van alles erbij bestellen, per kopje koffie werd dat zo ongeveer gedaan, en vanaf het 2e uur besloot de man die alles zei tegen mij, ook dat er vanaf nu alleen maar Frans gesproken werd. Nou sorry dan kan je het herhalen hoe vaak je wilt, maar ik versta dat gewoon niet allemaal!! Bij het afrekenen zelfde soort creditcard verhaal, rekening van 57 euro die dan ook weer cash werd betaald, en de gulle fooi van 90 cent. Dank u wel, o Franse god. Geen fooi, okee, misschien kan je het uit eten zelf nauwelijks betalen en ben je op budget vakantie. Maar ben dan gewoon aardig en prijs jezelf niet zo smerig erg de lucht in met je eigen taaltje en alles erbij. Ggrrr! =D

Op donderdag avond was het altijd al leuk maar tegenwoordig nog leuker, want dan werkt Birgit er ook. We hebben ontdekt dat we op dezelfde school zitten maar andere klassen, en dat we elkaar zeer goed aanvoelen qua hoe om te gaan met bepaalde donderdag avond jongeren klanten gnagna. Wees gewaarschuwd – Wees lief.

4 Comments

 • Reply
  Fred
  25/10/2007 at 9:54 pm

  Hoi Saar,

  jammer dat je niet geschikt was, maar ook wel mooi dat ie vertelde dat je at the top xb4greatxb4 bent.
  Dat wisten wij al lang natuurlijk.

  Succes bij de volgende actie!

  Groeten en XX Fred

 • Reply
  lisa
  26/10/2007 at 5:35 pm

  EN DIT WIST IK ALLEMAAL NIET?!?!?

 • Reply
  lisa
  26/10/2007 at 5:35 pm

  EN DIT WIST IK ALLEMAAL NIET?!?!?

 • Reply
  Marcel
  01/11/2007 at 1:56 am

  Fransen en fooien… Ik weet na twee jaar nog steeds niet precies hoe het nou zit. Hoe dan ook, in de meeste rekeningen in Frankrijk zit al fooi inbegrepen, en veel Fransen doen dan ook niet veel meer aan “extra” fooi dan het bedrag omhoog afronden. Anderen geven weer wel een echte extra fooi als de service bijzonder goed was. Nou ja, het zou dus goed kunnen dat je Franse klanten (in elk geval de eerste) het op zich niet kwaad bedoelden, maar gewoon deden wat ze gewend waren zonder te beseffen dat we in Nederland iets anders over fooien denken.

  Maar goed, mocht ik ooit in Amstelveen koffie gaan drinken, dan zal ik het voor mijn ex-landgenoten goedmaken en een ruime fooi achterlaten! ;-)

  Groeten… uit Utrecht!

 • Leave a Reply