Uncategorized

laatste dit laatste dat & onhandig

Nou poepiedoepies, ik ben gisteren gezakt! Best wel k*tzooi, gezien de grote bak geld die het me gaat kosten nu extra dan, en ook de verplichte twee weken wachten tot een nieuwe poging bij het CBR. Met mijn rijschool ben ik echter helemaal klaar. Ik ben dus hard op zoek gegaan naar een nieuwe, rondgebeld, en heb volgende week dinsdag een intake les bij eentje die toevallig een paar deuren verder zit dan de andere ;p en vooral door vrouwen gemanaged wordt. Aan achtelijke paketten doen ze niet (niet als je al ervaring hebt iig) en lessen zijn enkel of dubbel, wat het handigst is, en niet verplicht 2 of 3 uur achter elkaar. Na de intake les weet ik pas hoeveel lessen zij me adviseren en hoeveel het me allemaal dus gaat kosten, maar alles beter dan mn vorige rijschool! Het examen zelf is zoiezo overal 235 euro, wat een *****. Oja zal ik ook even vertellen waar ik de fout in ging – het ging echt best prima en de zenuwen waren minder dan met de TTT, als ik voor een stoplicht stond en mn koppeling inhield en verder niets deed was mn been wel aan het rond dansen van de zenuwtrillingen maar mentaal ging het een stuk beter. Het regende wel maar dat zal ik niet als excuus gebruiken want daar wordt ik niet meer of minder zenuwachtig van (al was het vervelend steeds aandacht te moeten besteden aan de ruitenwissers omdat het stopte en weer begon en harder regenen en weer bijna niet, etc.) Toen waren we nog veeeer weg van een kruispunt, ik kon het nog niet eens goed zien en ik wist gewoon – hier gaat het fout straks. Het was super druk op de weg en op het kruispunt stonden overal auto’s schuin en scheef en recht en stilstaand en half rollend en hard rijdend en ik snapte er niets meer van en ook omdat ik zo eerder al voelde dat het verkeerd zou gaan, ga je daar natuurlijk aan denken en , tja. Ik was bezig met afremmen, maar zag dat links allemaal stilstond omdat een andere auto hun blokkeerde oid en hoorde toen weer de stem van mijn rijleraar in mn achterhoofd echoxc3xabn ‘je bent te voorzichtig sarah, laat zien dat je rijdt’ en gaf toen weer gas. Had ik dus niet moeten doen. Ook dacht de examinator, vertelde hij achteraf, dat ik bij de laatste rotonde niet naar links had gekeken en dat ik een busje niet had gezien. Dat had ie fout en dat gaf ie ook toe nadat ik had verteld hoe het busje er uit zag op zijn request, maar dan vond ie alsnog dat ik een te groot risico had genomen met doorrijden en ik moet beter laten zien dat ik kijk. Dat vind ik zo stom, als ik zo toneel gespeeld ga kijken, dan zie ik niets meer, omdat ik alleen maar denk van oh ziet ie wel dat ik kijk?! En tegelijkertijd zeggen ze ‘je moet rijden alsof je alleen voor jezelf rijdt zonder examinator erbij’ ..

Na het examen gister meteen door naar Mokka want ik had vorige zondag mijn allerlaatste Mokka-zondag, en gister mijn echte allerlaatste Mokka-dag. Zondag hadden de twee meisjes waar ik dan mee werk heel erg lief een klein boekje in elkaar geknutseld met elke blz verschillend kleurtje, op de voorkant een foto van alle meisjes van Mokka tijdens een etentje een keer, sterretjes erbij, alles bij elkaar gehouden met een rood lint, en op die bladzijdetjes hadden ze alle taart recepten van Mokka overgeschreven. Heel briljant want dat wou ik zelf ook doen (al wist ik ook dat ik het zou vergeten) en het is klein genoeg om mee te nemen naar welk land dan ook (waar we dan dus grooote taarten gaan bakken) ;p

Vandaag van half 9 tot 2 uur opgepast bij het gezin waar ik normaal elke maandag middag te vinden ben, en ook dit was een laatste keer. Sleutel minder aan mijn bos want weer terug gegeven (which reminds me, dat moet ik ook bij Mokka nog doen. Maar ik en verweggeliefde gaan dr nog een keer lunchen dus moet lukken), tekening van het meisje gekregen en een stuk chocolade van de moeder, in vorm van een tegel en dan Delfts blauw zeg maar, ook al zo lief!
Dus het stoppen met alles is in volle vaart bezig.. al wordt het waarschijnlijk wat later dat ik/we echt weggaan, vanwege rijbewijs en visum. Hoeveel later weet ik niet, laten we hopen niet heel lang meer ..

5 Comments

 • Reply
  itty
  08/10/2008 at 3:43 pm

  ik weet nog als de dag van gister dat ik af moest rijden. Mijn god, wat was ik zenuwachtig en dan 4x op moeten haha….de auto reed met mij ipv andersom …dus zo slecht doe jij het nog niet!!!1 troost: alles verdwijnt als sneeuw voor de zon met het felbegeerde papiertje in je handen.
  en volgens mij zijn vrijeuitloopeieren nog steeds nr3 , ik ga zo ff kijken bij A.H.!

 • Reply
  Tamara
  16/10/2008 at 6:30 pm

  Pff balen man van dat rijbewijs!! MAar ja, tis ook altijd weer wat, dan is t te langzaam, dan weer te veel risico, zo kunnen ze altijd wel dingen blijve bedenken, en jij blijft maar afrijden! Volgende keer haal je het gewoon!

  liefs Tamara

 • Reply
  Anonymous
  16/10/2008 at 10:40 pm

  Hm ,balen! ik had al zo’n vermoeden, anders had er gisteren al gelijk wel een HOERAAAA op je blog of hyves gestaan… :-(

 • Reply
  saar
  17/10/2008 at 12:36 am

  hihihi ja daarom dacht ik ook al dat jullie het al wisten ;D Geen spontaan uber blij logje diezelfde dag!

 • Reply
  Saskia
  17/10/2008 at 6:35 pm

  Balen joh dat je bent gezakt! Ik moet dit allemaal nog gaan meemaken.. Ik zak dus steeds voor m’n theorie.. Binnenkort maar weer even aanvragen.

  Succes voor de volgende keer iniedergeval.

 • Leave a Reply