Uncategorized

Op naar de liefde en het Vondelpark

Ik slaap weer gemiddeld 6 uur per nacht en dat is hartstikke vreemd want mijn brein is aan het racen als een gek. Als ik dus eenmaal wakker ben in het midden van de nacht dan ben ik ook xc3xa9cht wakker, in 2 secondes. Ik droom ook elke nacht over dat ik intrek in te grote appartementen met een enorm hoog dak of dat ik de weg kwijt raak in mijn trappenhuis of dat de deur zo groot is dat ik niet meer bij de handel kan als ik nadat ik al mijn spullen er naar toe heb gebracht, de buurt ben gaan verkennen, of dat ik om in mijn kamer te komen eerst een winkel door moet waar iedereen me uitlacht omdat iedereen behalve ik, weet dat er een veel makkelijkere weg is. Ook droom ik dat ik me helemaal vol vreet snachts en ik haat het om met een volle buik te gaan slapen en dan word ik misselijk wakker omdat ik door de droom weer overtuigd ben dat ik net ongeveer 6 pakken vla naar binnen heb gewerkt, maar na 5 minuten besef ik dat het een droom was en wordt de misselijkheid langzaam minder. Dus, lange slaapnachten, maar ook daar is het niet rustig.

Het hele goede nieuws is, dat ik een kamer heb gevonden =) Aan het vondelpark nog wel, en met een grappige deal die ik gewoon op kamernet.nl tegenkwam – wat een goed idee mensen om dat daar neer te zetten! De kamer die ik daar krijg is echt ruim genoeg, het bed wat er nu staat mag blijven staan en das erg fijn want past precies in dat hoekje in die kamer, er staat een ini mini fornuisje en een koelkastje in, kasten, en naast die kamer is een badkamer die helemaal voor mij alleen is. Ik heb dus eigenlijk gewoon mijn eigen appartementje waar ik zelf kan leven, wel moet ik over de trappen van het gezin wat daar woont, maar het huis is zo groot dat ik ze misschien niet eens heel vaak tegen zou komen haha. Er wonen een man en een vrouw, met twee kinderen, van 14 en 10 jaar oud. Nu was de afspraak oorspronkelijk zo dat ik daar kon wonen voor 55 euro per maand als ik 3 middagen per week op de kinderen ging passen. Ze zijn oud genoeg om zelf naar de wc te kunnen natuurlijk maar vooral dat er iemand is, huiswerk helpen, koken en misschien eens een wasje te draaien. Nu belde ze me eergister op, nadat ik een paar dagen geleden was langs geweest om kennis te maken en kamer te bekijken, dat ze mij hadden gekozen uit de meisjes want ze vonden mij toch het aardigst en goed gevoel (a) en dat ze als het kon iets wilden veranderen, namelijk dat het 150 euro per maand werd en 2 middagen in de week oppassen. En dat is veel perfecter voor mij! Meer zelfstandigheid en mn eigen ding.
Toen ze belde was ik eigenlijk vrij zeker dat ik Bobs kamer zou nemen. Die was namelijk zo aardig om meteen toen hij las dat ik op zoek was, me te zeggen dat hij ruim 2 maanden in het buitenland zou zijn, en ik zijn kamer dan wel even mocht huren. Ook gaan kijken en was echt heel erg ideaal en mooi ook qua locatie, maar financieel gezien en met de afstand naar school toch minder handig. Bovendien moest ik dan na 2 maanden weer een nieuwe kamer vinden.

Hoe dan ook, ik heb gister de vondelpark/kids-vrouw opgebeld met dat ik het graag zou doen (ze gaf me nog een dag denk tijd haha) en ze klonk heel blij en vond dat we ‘elkaar wel konden feliciteren met deze deal’ en helemaal aardig dat ik voordat ik in zou trekken (niet komende maandag maar die daarop) moest ik nog maar even langskomen om die kamer nog eens te zien want dat zou ik vast niet meer helemaal in mn hoofd hebben en dan kon ik ook zien wat ik qua meubels nodig had, maar zij hadden in de kelder nog een hoop staan dus mocht ik echt wel dingen lenen, en ook bestek als ik bijv eens mensen over had te eten kon ik daar echt wat van pakken want ze hebben toch genoeg enz. Ik krijg er echt steeds een beter gevoel over dus ben helemaal blij met de keuze, en dat zij mij dan ook hebben gekozen!

Komende donderdag ga ik dus nog even kijken, en ze vond het ook geen probleem dat mijn australische vriend mee zou komen, Shane komt namelijk over ongeveer 4 dagen hierheen!!! Zo superblij daarmee..Hij blijft dan een klein weekje, het heeft allerlei moeilijke bochten gekost maar het is gelukt :p Kan niet wachten tot ie dr is.

Nou en dan moet ik zo weer terug naar school van dit tussenuur. Is in ieder geval het belangrijkste nieuws zo wel verteld geloof ik. Dikke knussels

13 Comments

 • Reply
  itty
  11/01/2008 at 8:35 am

  misschien even met Bowe bellen, er is toch 1 of andere stichting die mensen met cf of andere aandoeningen hierin begeleidt?
  misschien ook een idee om eens over een gedeeltelijke Wajong te gaan praten?
  Maar ik weet natuurlijk niet hoe jij daarover denkt.
  groetjes
  en ik zal nog eens rustig gaan kijken naar je vraag over beroepen die bij je passen.

 • Reply
  Fred
  11/01/2008 at 7:36 pm

  Wajong kan ik ook wel wat over uitzoeken denk ik.
  ZIjn weinig kamers of appartementen in deze prijsklasse ben ik bang.

  groeten Fred

 • Reply
  ann
  11/01/2008 at 10:03 pm

  kom maar bij mij wonen =)
  de plaats begint immers ook met n A ..

  ik kijk voor je uit met alles aan mn lichaam dat dat evnetueel zou kunnen en ondertussen lycka till hemma ..

  txe4nker pxe5 dig! fat kram

 • Reply
  Charlotte
  12/01/2008 at 2:14 pm

  Ik had de afgelopen maanden precies dezelfde opdracht, en echt makkelijk is het niet. Inmiddels heb ik samen met een vriendin een huis gevonden op de Boelelaan, dat was via Rochdale, en ging heel snel, ik zou even uitzoeken of je je daar ook in kan schrijven als neit student zijnde. Want, hoe stom ook, student zijn helpt wel, maar misschien geldt scholier ook wel voor veel van die dingen. En het helpt ook om samen met iemand te zoeken, dus als je vriendin ofzo hebt die toevallig ook een huis zoekt, maar dat het wel makkelijker. Vooral veel via-via-en, en inschrijven bij woningnet, rochdale, dat soort dingen. Kamernet enzo is hel en onbetaalbaar, maar soms zit er wel iets tussen.. heel veel succes!! xx

 • Reply
  saartje
  12/01/2008 at 4:20 pm

  Van die Wajong weet ik het allemaal niet wat ik wil.. ik heb besloten dat ik mijn profielstuk voor school er over ga maken en ga me er dus flink in verdiepen snel :p of ik nou wil of niet. Alle info is zoiezo dus welkom.

  Charlotte harstikke bedankt voor de tip, heb net gewoon zo een berichtje naar ze gestuurd via de site, situatie uitgelegd en gevraagd of ze wat voor me kunnen betekenen want dat zou hartstikke fijn zijn!

 • Reply
  Irxe8ne
  13/01/2008 at 3:37 pm

  Hoi Saar,

  Je profielwerkstuk over de Wajong maken lijkt me een goede stap. Daarmee raak je wat vertrouwder met het onderwerp.
  In mijn optiek zou zo’n Wajong je juist nu een heel stuk verder kunnen helpen. Zeker omdat je (wijselijk?) besloten hebt om even geen bijbaantje te zoeken.
  Besef wel dat je je recht op Wajong kunt verliezen als je in het buitenland gaat wonen. Maar dat kom je vast ook tegen als je je gaat verdiepen in het fenomeen.

  Succes ermee en besef dat een Wajong sowieso niets iets om je voor te schamen. :-)

  Kus,
  Irxe8ne

 • Reply
  Irxe8ne
  13/01/2008 at 3:38 pm

  ‘niets’ moet ‘niet’ zijn dus…

 • Reply
  Itty
  18/01/2008 at 2:43 pm

  Wat ben ik blij voor je!
  Je bent toch ook wel een mazzelkont, zo snel
  en dan zo’n goed aanbod! Super voor je en wat heerlijk dat je lover komt.
  Heb je vast even hard nodig.
  liefs

 • Reply
  Fred
  19/01/2008 at 9:14 am

  Hoi Saar!
  SUPER zeg! Leuk klinkt het.
  Gefeliciteerd en doe de groeten aan die gozer van je.

  XX Fred

 • Reply
  saartje
  19/01/2008 at 3:24 pm

  DANKjulliewel lieverds!
  Ik zal de groeten doen =)
  ohh kan echt niet wachten tot ie dr is, en kan ook echt niet wachten tot ik mn kamer in mag!!

 • Reply
  Judith
  19/01/2008 at 11:52 pm

  Wauw, dat klinkt echt super!! En wat een geluk heb je daar mee, zo snel en zo goedkoop!! Ik hoop dat je er heelveel plezier mee gaat hebben en ook met Shane als ie hier is.

  Liefs, Judith

 • Reply
  Fred
  20/01/2008 at 6:07 pm

  Hoi Saartje, nog een kleine vraag, waar blijft de RSS voor cfcafe?

  XX Fred

 • Reply
  saartje
  20/01/2008 at 7:43 pm

  haha ja daar moeten bow en ik nog steeds iets mee doen. hoe de hell zit dat in elkaar. komt snel =D

 • Leave a Reply