Reizen Zweden

verschillen tussen hier en daar

Zie je wel dat ik helemaal de blits maak met mn sprayertje! Rosan en Marjolein, jullie moeten gewoon jullie poli opbellen en ze commanderen dat ze als de wiedeweer zoon wonder voor jullie moeten bestellen OF ANDERS! Wat jullie ook kunnen doen is een longontstekinkje krijgen, huur een antiek vernevelapparaat, neem die mee naar je opname, vernevel tijdens je opname met iets van t ziekenhuis zelf, en krijg bij thuiskomst binnen een dag een e-flow thuis gestuurd. Zo ging dat bij mij iig, de poli duurde 3 weken en nog kreeg ik niet de nieuwste dus ik raad de laatste methode aan. Vertel em niet aan te veel cf-ers want dan behoor ik niet meer tot de 22 speciaalste mensen in nl met zoon exclusief ding okeej ;D

Veel mensen vragen me wat nou de verschillen tussen hier en Nederland zijn. Dus nou, een paar dingetje die bij tot nu toe et meest zijn opgevallen:
roken: In nederland, iedereen. Hier in Zweden echt nauwelijks. Als er een roker voorbij loopt valt dat echt op, dus voor mij is dat wel voordelig natuurlijk. Zelfs in cafe’s wordt niet gerookt, das wel even raar want bij uitgaan hoort echt die rooklucht in Nederland.
schoenen: In Nederland worden schoenen door veel mensen het liefst aangehouden. Thuis, en al helemaal bij bezoek. Hier moeten schoenen uit, overal, ook in zwembad enz (ook op de niet ‘witte zwemtegels’ zeg maar). Voor mij geen probleem want iedereen weet dat ik mn schoenen zelfs in restaurants uit doe: ik hou van schoenen om te kopen enzo maar overal gaan ze zo snel mogelijk uit. In winkels enzo blijven ze natuurlijk wel gewoon aan. hihi dat zou wat worden in de supermarkt.
Tempo: In nederland is het haast haast stress. Hier in Zweden ligt het tempo een stuk lager. Alles is hier ruusstiigg. Neem bijvoorbeeld een buschauffeur. In Nederland: saggerijnig en schiet op en snel. zo en nu moet ik eten ik ben nog lang niet klaar maar het is zo gemeen om armand alleen te laten eten met nemo. tot schrijfs doeiiiiii kuskus

6 Comments

 • Reply
  Lisa
  05/09/2005 at 8:29 pm

  Hey saar, ben je dan al in een cafe geweest? Wanneer dan? T was leuk dat Jolanda nog even langs kwam, papa was er toen net ook dus kon hij ook een beetje met haar praten en vragen hoe het met je ging in zweden enzo :).
  Dusss.. Dat is wel leuk enzo :D. Verder niet zo veel te reageren :P.
  Kusje van je zusje.

 • Reply
  Lisa
  05/09/2005 at 8:33 pm

  Die foto is trouwens idd ONGELOVELIJK sexy :P :P!!!!
  kuzzzzzzz

 • Reply
  Marcia
  08/09/2005 at 11:43 pm

  Jaaaa nu weet ik het ook, van je nieuwe hippe blitse kekke spray apparaat!
  Oke..ik zal me eerst even voorstellen; Ik ben Marcia, en ik heb je 1 keer gezien, ik was ook op CFDB. Via via kwam ik op jouw website terecht en heb dus wat verhaaltjes gelezen (sinds tijdje terug al).
  Leuk dat je het naar je zin hebt in Zweden, ik vind het wel stoer dat je de stap hebt durven nemen.
  Nou ja, dat was het eigenlijk…!!
  Veel Plezier (en succes :? ??) nog! ;) :D

  Groetjes,
  Marcia

  Ps. Wat spray je met dat apparaat? Colo..? ;)

 • Reply
  martie/mariette
  29/09/2005 at 8:45 am

  Liefste Sarah, te gek dat ik je zomaar vind. Zo fijn, dat we effetjes op bezoek kunnen komen! Wat een prachtige foto’s en wat een prachtig land. Hartsitikke goed en dapper dat je in een land als Zweden bent, wat lijkt me dat een moeilijke taal. Afgelopen Zondag zijn we in een Deens kerkje geweest hier in British Columbia want Rowan, Roderick en Christina’s baby girl werd gedoopt. We verstonden er geen pest van en hoorden voornamelijk uuleuule geluiden. De baby vond het ook maar zo,zo, al dat water en zo’n man in een zwarte jurk met een grote witte kraag die uitstak, middeleeuws gewoon. Vanessa en Dean en Raquelle en baby Lucie waren er en ook tante Yvonne en Ricky en Betty en hun 2 kleine meisjes. En dan de hele Deense gemeente. Het was erg fijn iedereen te zien hoor. Ik mis jullie allemaal wel, nu we weer zo ver weg zitten. Kan ik je oof foto’s sturen ? Als het dial-up is liever niet natuurlijk, maar met ADSL zou het okay moeten zijn naar jou toe. Liefste, liefste Sarah, wil graag van je horen en ik check regelmatig in en hoop dat dit aankomt, take care, Hugs en more hugs van ons allemaal hier, love you always, Martie.

 • Reply
  hahhahaha
  09/09/2007 at 11:17 am

  kut waafen die juilie zijn en ik ben dat niet hoeren kk wijfen

 • Reply
  hahhahaha
  09/09/2007 at 11:18 am

  kut waafen die juilie zijn en ik ben dat niet hoeren kk wijfen

 • Leave a Reply