Inspiratie

#9 – gênante momenten

Genante momentenOm te beginnen een meeega groot Dankjewel naar iedereen die op welke manier dan ook mijn Woning Gezocht bericht heeft verspreid! It’s very humbling. Er is nog geen nieuw huis uit gekomen, maar wel veel tips waar ik weer wat verder mee kan komen. Heel fijn! Dat gezegd hebbende kan ik verder met onderwerp 9 van deze Blog Challenge. Gênante momenten! Niet een van mijn lievelings onderwerpen want eh, over het algemeen denk je liever niet terug aan dit soort zaken, am I right? Bovendien kan ik er ook niet altijd meteen veel van bedenken. Er zijn een paar genante momenten die wel altijd blijven hangen. Maar de meeste daarvan zijn van mijn middelbare school tijd. Dat heeft denk ik twee redenen, waarvan de eerste is dat ik toen minder lekker in m’n vel zat en dit soort dingen harder opvatte. En de tweede omdat ik ondertussen gelukkig een stuk beter in m’n vel zit, al veel meer heb meegemaakt en me niet zo snel meer echt schaam, denk ik?

Gênante Momenten

 De helft van de outfits waarin ik werkte in de jaren 2009 tot 2012 (zie bijvoorbeeld bovenstaande foto).

 Ergens in de eerste jaren van de middelbare school werd in Nederlandse les eens verteld over hoe elk huishouden zijn eigen woorden aanmaakt en gebruikt. De lerares noemde zelf enkele voorbeelden en vroeg vervolgens aan de klas wat voor gekke woorden er thuis allemaal gebruikt werden. Omdat ik in een klas zat waarin het NIET cool was om mee te doen in de les, en omdat ik aan een moment van verstandsverbijstering leed, stak ik als enige mijn hand op. “Ik weet niet zeker of het een bestaand woord is of dat het zo een zelfgemaakt woord van ons is, maar wij gebruiken Plakba.” De (altijd al vrij onbekwame) (sorry) lerares keek me verward aan en mompelde vervolgens maar dat ze dat woord inderdaad niet kende. Of ik het even uit kon leggen?  En over dat stukje had ik dus even niet vooruit gedacht. Want de definitie? Zo een hard stukje snot uit je neus, je weet wel. Achteraf zag ik ook duidelijk in dat het uiteraard een familiewoord was: Plak en Bah. Nice.

 Een ander moment wat na een tijdje denken weer verschijnt komt ook uit het middelbare tijdperk. Na lang twijfelen gaf ik eindelijk mijn nummer aan de jongen die ik leuk vond. Bij het uitsteken van mijn hand met het papiertje erin viel er iets uit de lucht. Op mijn hand slash mouw. Vogelpoep, om precies te zijn. De jongen in kwestie hielp met het afvegen van wat nog af te vegen was terwijl hij me vriendelijk afwees. Jezus wat een dag.

De eerste helft van de middelbare was duidelijk niet mijn meest succesvolle levensfase.

 Bij recentere gênante gebeurtenissen komen er vooral Heel Veel Momenten in de medische omgeving naar boven. Denk aan een: “gelukkig had ik al geharsd!” grapje maken wanneer het plakgedeelte van een steriel operatieschort over je bikinilijn wordt gelegd, wat de hele kamer besluit te negeren. Een megapuist, nee meer dan dat zelfs, het had een officiële andere naam, op mijn rug tijdens vaag bekende (leuke) longdokter check, die ook de moeite nam om dat even lief te benoemen. Extra Heel Veel Momenten met co-artsen en studenten die als een waar leger en vrijwel altijd onverwachts je kamer binnenlopen bij een opnamen terwijl je daar zit/ligt/hangt/opkrult met opgeblazen zombiehoofd, allergische reacties, en haar wat de douche al dagen niet heeft gezien. Opnames die gebaseerd zijn op je altijd even effectieve stoelgang waarbij ELK persoon die je kamer binnenloopt vraagt hoe het met ‘de ontlasting gaat mevrouw Smit?’. En nog zoveel meer

 Als afsluiter natuurlijk het moment waarop mijn broertje de kamer binnenliep waar ik en mijn (al hele tijd ex)-vriendje aan het… eh, ja dat. Broertjelief ging meteen rechtsomkeer, om twee minuten later weer terug te komen want ‘hij moest echt even weten of zijn nieuwe T-shirt hem wel goed stond.’ Is dit eigenlijk een gênant moment voor mij of voor hem, vraag ik me nu af?

Tot zover deze persoonlijke shine momenten. Behoefte gekregen om er ook een paar te delen? Ik lees ze graaaaag in de reacties!

(Deze blogpost maakt deel uit van de door Hare Maristeit bedachte 30 Day Blog Challenge)

6 Comments

 • Reply
  Sabine
  03/10/2016 at 3:15 pm

  Oe die laatste! Hahaha. Voor hem ook genant hoor :P

  • Reply
   Sarah Smit
   03/10/2016 at 4:54 pm

   Wel he, Sabine? Het is een jongen met maar weinig schaamtegevoel, haha. X

 • Reply
  Marijke
  04/10/2016 at 8:16 am

  Haha dat roze pak! Dat ‘schaatspak’ heb ik een keer in het groen aangemoeten. Ik zag groen van ellende🙈!

  • Reply
   Sarah Smit
   12/10/2016 at 10:02 am

   Hahaha super sexy Marijke! En hoe vaak werden die dingen eigenlijk gewassen vroeg ik me af?!

 • Reply
  [email protected]
  05/10/2016 at 9:07 am

  Hahahhaha dat je broertje ook gewoon terug komt lopen :’) hahahahaha! Geweldig om te lezen!

 • Reply
  Soof Anderson
  26/10/2016 at 6:54 pm

  mooi roze is niet lelijk :-)

 • Leave a Reply