Plogs & Vlogs

Achterstallige feestdagen vreugde

Die lichtjes slinger op de foto kan je lezen als “en jij daar” of “en jij saar”. Met mij eronder ga ik toch echt voor die tweede optie. Anyway, om je nog volgens de norm van te voren een mooie kerst en Gelukkig Nieuwjaar te wensen is een beetje mislukt. Maar een Prachtig 2019 wensen moet ook nog in januari kunnen?

Oud en nieuw vind ik altijd wel mooi. Je kan natuurlijk op elk moment “opnieuw beginnen”, terugkijken op je meest recente maanden, of met nieuwe plannen aankomen. Maar dat het op deze dag zo symbolisch en massaal gebeurt vind ik dus wel tof.

Een moment waarop zoveel mensen even stilstaan bij wat ze het afgelopen jaar hebben meegemaakt; alle mooie en ook moeilijkere herinneringen. Dat er wordt gedacht aan alles waar we bewust of onbewust op hopen voor in het nieuwe jaar. Een punt van besef waarin je hopelijk dankbaar bent dat je het kan vieren met de mensen die er op dat moment om je heen zijn. Dat je om de een of andere reden samen door deze bizarre, mooie, kutte, hilarische freakshow aan het voortbewegen bent.

Kerst shizzles

Ik eindigde mijn vorige blogje met dat ik maar weer eens over een leuk avondje uit ofzo moest gaan schrijven. Nou, kijk mij dat eens waar maken! Om ook nog een beetje kerstsfeer terug te laten komen hier, gewoon maar even een opsomming van onze feestdagen. De kerstdagen waren namelijk heel gezellig en zelfs best stressvrij, ondanks de drie toch best lange dagen/avonden!

Het begon met de sinter-kerst-alles-in-1 dag met de groep vrienden die we van ons vorige huis kennen. Elk jaar deden zij al zoiets rond deze tijd en toen wij daar kwamen wonen werden we al snel uitgenodigd om mee te doen met dit feest. Omdat ik steeds ziek zwak en zielig was gaven we onszelf even de luxe om ons maar weinig met de voorbereidingen te bemoeien, dus dit was door anderen super leuk gedaan. Wij namen alleen ons deel van de hapjes mee en wat kleine cadeautjes. Als activiteit werd de hele groep in twee teams opgedeeld en kwamen er allerlei spellen voorbij, van muziek quiz tot raadsels en woorden samenstellen met letters op je buik en rug. I love it! En niet om het een of ander, maar ons team won. No surprises there.

De dag erna hadden we wijselijk leeg gehouden en de dag dáárna kwamen op kerstavond broertje plus vrouw en moeder plus vriend bij ons eten. Wederom sicko-proof dus iedereen nam een gerecht mee. Dat scheelde enorm veel gedoe voor ons en daarnaast had ik het idee dat het het ook leuker maakt, omdat iedereen verantwoordelijk is voor een stukje van de avond. Het Beest verzorgde de… cocktails?

Weer hadden we erna een bij-kom-dag, zodat we op “derde” kerstdag de leukste Lelystad crew konden vergezellen op een avond vol met heerlijk eten, bijkletsen en de sporadische aandachtsmomenten voor… dart op tv? We zouden eigenlijk blijven slapen maar omdat eerder die dag mijn longen weer extra stoer deden reden we aan het eind van de avond toch weer terug naar huis.

Op pad met Oud en Nieuw

Toen pruttelde het leven gewoon weer even door, met als enig schrikmoment de nacht dat ik wakker werd met t*fus erge pijn rondom mijn linkerlong en we allemaal dachten dat het een klaplong was. Gelukkig bleek het na een ochtend op de Eerste Hulp slechts pleuritis te zijn. Want ja, dat is serieus een medische benaming , en het is heel moeilijk om daar een straight face bij te houden en niet te denken dat de arts je steeds een pleuriswijf noemt. Maar goed, wat dat inhoudt is dat je long- en/of borstvliezen zijn ontstoken en stroef langs elkaar heen wrijven in plaats van soepeltjes. Dat klinkt misschien niet dramatisch en dat is het dus in the grand scheme of things ook niet echt maar doet dus wel fokking pijn. Maar gewoon met pijnstillers naar huis om vanzelf weer beter te worden? Ja graag! Hartfilmpje-stickers eraf en goan.

Door die hick up was er even wat twijfel of onze nieuwjaars plannen door konden gaan, maar halleluja, het lukte! Met een bevriend stel en hun 7 jarige vertrokken we naar een huisje vlak onder Zwolle. Zij bleven twee nachten en na hun vertrek wij nog eens twee extra. Het was super gezellig en een heel stuk minder oorlog-zone dan pal voor ons huis. Win-win! Oh en er was een bad aanwezig, drie keer win!

De laatste dag daar hebben we een kijkje genomen in Zwolle, ik geloof dat ik daar nog nooit was geweest. Eerste indruk: parkeren is kut. Tweede indruk: veel meer grote winkelstraten en ketens dan verwacht! Heb je verder weinig aan met Beest en weinig lucht, maar toch. Derde indruk: leuk mooi gezellig plekje. Een vriendin tipte over een kerk die een make over naar boekwinkel had gekregen, Waanders in de Broeren, dus daar namen we een kijkje. Super mooi! Verder nog geluncht in een knus eetcafe voordat we de auto terug instapten.

Waanders in de Broeren Zwolle Feestdagen Zwolle eetcafe

Alle moois voor in 2019!

Ik hoop dat jullie feestdagen ook fijn waren, en wens jullie alle moois voor dit komende jaar. Veel liefde, geluk, zelf- ontwikkeling en kennis, slappe lach momenten, begrip; van en naar de buitenwereld, acceptatie, vrijheid, veiligheid en ja, gezondheid.

Tot de volgende, en veel liefs!

6 Comments

 • Reply
  Johan VDB
  17/01/2019 at 10:51 pm

  Zwolle ! Mijn neef woont daar met zijn Nederlandse vrouw ,nu zeker al XX jaren. Normaal bezoeken we hen één van de komende zomermaanden. Maar eerst nu woensdag de 23 ste naar Leiden met mijn vrouw inclusief overnachting ter gelegenheid van Galapagos borrel.In het geval het hotel en het weer goed zit doen we er nog een nachtje bij. Vele duimpjes van hieruit om je longen wat lief te laten blijven.

  • Reply
   Sarah Smit
   18/01/2019 at 11:13 am

   Wat gezellig allemaal, Johan! Leiden is ook leuk. Alvast veel plezier! En dank je, ik geef het door aan de longen ;) Xx

 • Reply
  Karlijn
  18/01/2019 at 3:11 pm

  ‘Een vriendin tipte over een kerk die een make over naar boekwinkel had gekregen, Waanders in de Broeren, dus daar namen we een kijkje.’
  It’s meeeeeee! <3

  • Reply
   Sarah Smit
   18/01/2019 at 5:41 pm

   Ik wilde je nog appen, dat je hier gefeatured werd als mijn hotspot tipper. Maar, dus, taadaaaa! Was een goede hoor! :D

 • Reply
  Marielle
  21/01/2019 at 7:44 pm

  Wat ben je toch een engeltje 😂😇😘

  • Reply
   Sarah Smit
   22/01/2019 at 3:15 pm

   Ja van hetzelfde hoor, Mar ;p

  Leave a Reply