Reizen Zweden

Alles een beetje

‘Neehoor, muggen hier prikken niet’ werd me verteld toen ik aankwam. Mjah.. hehe…. wat zijn dan die 23 bobbeltjes waar ik thuis nooit last van heb?? ZE JEUKEN VERDRAAID ERG! ZIJN NIET EENS BANG VOOR MN ANTIBIOTICABLOED! Op Moana’s school zag ik gewoon zoon kreng op mn arm zitten bezig te zijn zn gif in mn tere adertje te spuiten dus ik sloeg m weg (niet eens dood… hoe vredelievend ben ik) en nou zit er een bult die pijn doet en jeukt en letterlijk, ja letterlijk, mn halve onderarm in bezit neemt. HE VERVELEND. Maargoed.

Hoe gaat het met iedereen? Met mij gaat het goed geloof ik. Het schema van au pair zijnde wordt langzaam een beetje duidelijk en het is zo dat ik elke dag tot 2 uur vrij heb, dan ben ik ook alleen thuis, en dan moet ik de huisdie…pardon, kindjes van de creche en school afhalen. Nee grapje ze zijn hartstikke leuk. Alleen heeft ieder wel wat natuurlijk, maar dat heb ik ook. Moana had gister een driftbui.. niet normaal en het ging maar door en ze sloeg Jolanda en alles, ze weet namelijk dat in Zweden ouders hun kinderen niet mogen slaan, ook geen billekoek (is dat een normaal woord of is dat weer zoon familie woord??) ‘pak voor de broek’ in dat geval, of 1 tik ofzo, dat mag allemaal niet. Dus moana maakt daar uitgebreid misbruik van want een kind mag wel alles blijkbaar. Terwijl Jolanda op school dr best deed Moana rustiger te krijgen door dr gewoon maar vast te houden dan, riep ze sarcastisch naar me toe ‘Grenzen met liefde aangeven moeten mensen hier in Zweden!’ Nou goed, het begon op school dus al meteen, en ging door tot een uur nadat we uit de auto waren gestapt. Werkelijk niets hielp. Romeo maakt daar dan in het begin ook weer misbruik van ‘oh iedereen is tegen Moana, ik mag r nu ook weer pesten’ dus die gaat op elk mogelijke manier zitten sarren, waar ie zeker goed in is, maar thuis begreep ie wel dat het niet meer leuk was en vond ie het heel zielig voor moana allemaal, en terwijl ie wel heel goed begreep dat het haar eigen schuld was, had ie een tekening voor dr gemaakt (die ze godzijdank een blik waardig keurde voordat ze m wegsmeet anders hadden we weer een depressieve romeo gehad). En met Nemo heb ik ook een mijlpaal bereikt, ik mocht gaan fietsen met m van hem. Hij denkt nog steeds dat ik hem iets vreselijks ga aan doen geloof ik, want elke keer als ik naar m kijk of bij het ontbijt bijvoorbeeld naast m ga zitten (waar mijn plek nou eenmaal is) kruipt ie letterlijk bij de persoon aan de andere kant naast m op schoot en kijkt een kwartier lang boos (en dat kan ieeee! Maar nemo kan ook zo vreselijk lief kijken!!!)

Maar goed, gister was het dus okeej dat ik met hem ging fietsen, romeo ging ook mee, en al snel belandde we in een zandbakje met 2 meisjes die vlakbij wonen van ongeveer zelfde leeftijden, een wel vriendinnetjes zijn van deze 2 gozers. Ik was zo blij dat nemo eindelijk in een straal van 2 meter bij me durfde te blijven en niet sloeg en WEG riep, maar me betrok in zn spelletje in de zandbak. Na een tijdje had ie een speelgoed bekertje gevuld met zand, stak m uit naar me en zei ‘jij drink?’ dus ik deed alsof ik et dronk. Helemaal geweldig. 1 van de 2 meisjes zag het en begon ook. Romeo had een tekort aan aandacht dus die deed hetzelfde, en het andere meisje had niets te doen dus kwam er achter aan. Ik heb daar een half uur lang drinkgeluidjes in een zandbak zitten maken want elke keer als ik stopte werd nemo boos en begrepen de meisjes het natuurlijk niet met et zweeds. EEN HALF UUR ik ben gek wat doe ik hier! Neehoor dat weet ik wel wat ik hier doe. Is ook nog steeds leuk! Het is alleen vaak moeilijk vind ik om mezelf te zijn. Alles is zo anders en iedereen wil zo graag dat het goed loopt tussen iedereen dat iedereen te graag aardig wil zijn lijkt het soms. Gister was dat voor het eerst voor mijn gevoel een beetje normaal. Eergister heb ik de kindjes voor het eerst in mn eentje opgehaald. Maar daar zat Nemo niet bij want die was ziek, had koorts en keelpijn en buikpijn en weet ik veel wat, dus Armand was er ook. Vandaag wordt de dag dat ik OF een groot probleem krijg omdat nemo vertikt mee te komen als mama dr niet bij is, OF ik weer een mijlpaal heb bereikt, en hij na wat gegil met me meekomt. We zullen zien. Ik haal iig eerst Moana en Romeo op.

Ik heb trouwens de andere au pair bij de creche ontmoet. Ze is een stuk ouder zeggen Jolanda en Armand maar ik vond r niet zo oud lijken. Rond de 26 zou ze moeten zijn. Kan ook wel, kweeniet. Maar ik liep naar de bushalte met Romeo en Moana, en die au pair zorgt voor ’emma’ en dat is weer een vriendinnetje van Romeo. Dus toen hij haar in het gras zag staan bij een andere halte ging ie een beetje met haar praten en ik zag de au pair al heel intens naar me kijken. Werd meteen zenuwachtig, is er iets??? Kwam ze opeens naar me toe en vroeg in het Duits of ik die andere au pair was. (Das een heel ander woord in het duits!) Ja dus. We hebben even gepraat, voor zover dat ging met een gillende moana die riep dat we de bus gingen missen, en de talen die niet even makkelijk waren want zij sxc2xa8preekt natuurlijk goed duits, ik spreek minimaal duits, zij spreekt een beetje zweeds, ik niet, kan wel af en toe verstaan, en ze spreekt nog slechter engels, wat ik weer het best kan van alle gekke talen hier. Dus het gesprek werd een mengeling van die 3 wat het erg moeilijk maakte haha maar ze is erg aardig. Misschien dat ik r vandaag weer tegen kom. Ik heb alleen geen idee meer wat haar naam is. Maarja. Nou die verschillen tussen Zweden en NL maak ik later of morgen wel af, moet nu heel nodig naar de wc, en vernevelen, en omkleden, enzo, en dat, dus.. daag

2 Comments

 • Reply
  Desiree
  07/09/2005 at 8:17 pm

  Heeey lieve Saar !!En ja , kom ik nu ff als eerste …goh , meis , je hebt je handen vol geloof ik …. :) maar dat makt ook dat je jelekker snel thuis voelt… :D geen seconden te vervelen …en ben blij dat het zo lekker met je gaat ..ennes maak er verder nog weer wat moois van …

  Dikke zoen van je tantetje ..Desiree, en de rest hier van dit huishouden…. :)

 • Reply
  Stephan
  07/09/2005 at 9:37 pm

  Hoi Saar, dit is eindelijkmetmij!
  Het lijkt je allemaal wel goed te gaan daar in het vreemde land! En daar ben ik erg blij mee. Heb zondag Jolanda in A’veen ontmoet, niet zoveel mee gepraat maar nu weet ik dus bij wie je woont.
  Ik heb eindelijk dus een heus Hmailadres aangemaakt en me aangemeld op MSNmar dat heb je misschien al gezien.

  Gaat alles met je lichaam ook nog goed? Typen kan je in ieder geval nog heel snel want ik kan dat MSN-verkeer van jullie nauwelijks bijhouden, net een soort racebaan waar je alleen met gevaar voor eigen leven kan tussenkomen! Maar het is wel erg handig.

  Lieve dochter, blijf gezond en ik schrijf je gayw weer iets uitgebreider dan nu OK?

  Hou van je,
  PAPA

 • Leave a Reply