Australië Reizen

Australië, take one

Mijn vlucht ging goed en iedereen is aardig dus ik leef nog! Zelfs geen enge checks gehad bij de douane ook al had ik een koffer vol medicijnen. Wel een extra scan maar zodra ze vroegen waar dat allemaal voor was en ik zei dat ik CF had, was het meteen helemaal goed en hoefde de tassen zelfs niet open.

De eerste avond met Shane in een hotel bij Melbourne geweest, de volgende dag laaang in de auto om een campervan te bekijken – jaja daar zijn we heel meteen mee begonnen haha. (trouwens, wat we gaan doen is dus een campervan kopen en rondrijden langs de oostkust en waarschijnlijk ergens bij queensland blijven werken ergens. Ik heb door dat dat niet zo duidelijk was hihi). We hebben allebei proefgereden in dat ding dus mijn eerste links-rij-ervaring was in een bus van rond de 3 ton. Het ging allemaal goed maar het was wel duidelijk dat het echt een oud bus(je??) was. Toen weer 2 uur in de auto en een hotel in Colac, een klein stadje ongeveer 2 uur van Melbourne weg. Tegen die tijd was mn jetlag zeer aanwezig dus viel al vroeg in slaap. Om vervolgens vanaf 3 uur snachts wakker te liggen. En na checkout weer 4 uur in de auto, ‘ terug’  naar Shane’s ouders’ huis in Mathoura. Onderweg wel nog weer ergens gestopt om in nog eenzelfde model busje proef te rijden en te zien. Wel grappig; de verkoper was een stoere motorrijder en die verkocht m voor zn ouders dus hij sprak steeds over mam en pap. Daar hebben we de eerste dag vrij weinig gedaan (wel mooi in de zon gelegen en zelfs verbrand allebei) omdat ik een heerlijke Nederlandse griep mee had gebracht en dus niet op en top fit was at all!

Maar gister was de dag dat we toerist gingen spelen in eigen omgeving. Shane’s broer met gezin woont in een stadje een half uur hier vandaan (wat meteen ook het dichstbijzijnde stadje is. Hier waar wij nu zijn wonen ongeveer 600 mensen) dus we hebben rondgelopen met een ijsje en het oude haventje bezocht wat echt op een cowboydorpplekje leek. Dat was ook waar we vorig jaar terugkwamen met de huisboot die toen was gehuurd trouwens. Nog wat gedronken en daarna alle boodschappen gedaan, tank weer vol, en net toen we pizza hadden gekocht belde shane’s broer of we in de buurt waren dus hebben we die daar opgegeten en 2 uurtjes ofzo blijven hangen. Zij hebben 2 dochters van anderhalf en 5 en Shane en ik gaan daar donderdag de hele dag oppas voor spelen, dat wordt wat (ik weet al wie de luiers gaat verschonen..) ;D Oh wat het leukste van die dag was, dat ik de hele dag chauffeur was. Het is een nogal oude auto waar wij in rondrijden en de snelheidsmeter doet het niet, maar het is allemaal goed gegaan en ik ben maar 1 keer naar de rechterkant van de weg gegaan hihi. We hebben ook die dag proefgereden in een ander model busje, kleiner en wat nieuwer maar dat vond ik een stuk fijner. We moeten maar even flink wat andere busjes gaan bekijken voordat we weten wat we willen denk ik. Dat is het een beetje tot nu toe! taaaaaag =)

7 Comments

 • Reply
  Bowe
  02/12/2008 at 3:32 pm

  Hey Saartje,

  Wat ben je toch ook goed bezig :D Een fucking halfjaar op avontuur in een prachtig land met de liefde van je leven.. Ik denk dat veel mensen jaloers op je zullen zijn (you know I do!). Als je maar wel beloofd om op je log te blijven schrijven, gelukkkig te zijn en goed op jezelf en op Shane te passen, dan vind ik het allemaal wel prima.. Het is raar want toen we uit eten gingen had ik helemaal niet het gevoel dat we elkaar voor lange tijd voor t laatst zouden zien en toch is t zo.. als ik dat toen had beseft had ik je nog wel een dikkere knuffel gegeven, dus die houdt je tegoed!

  Veel plezier en groetjes aan die aussie!

  Dikke slobber

 • Reply
  Marjolein
  09/12/2008 at 10:53 am

  Het klinkt nu al helemaal leuk daar.
  Veel succes met het zoeken naar het perfecte busje en natuurlijk gewoon heel erg veel plezier daar!

 • Reply
  Fred
  09/12/2008 at 3:04 pm

  Waar zijn de fotos van die BUSSEN??

  Groeten Fred

 • Reply
  lisa
  09/12/2008 at 11:22 pm

  foto’s foto’s foto’s foto’s!!! Wo ZIjn ze dudeeette
  Klinkt wel heel erg mooi en fijn en leuk en lekker warm daar :D KUS

 • Reply
  jantjoo
  10/12/2008 at 4:46 pm

  leuk……….!
  weer leven van je……
  Veel plezier jullie en geniet!
  Grtz
  Jan

 • Reply
  itty
  10/12/2008 at 7:27 pm

  fijn om weer wat van je te horen!
  ben benieuwd hoe en wat verder, het is nog steeds mijn ochtendritueel: saartje lezen haha

 • Reply
  Bowe
  11/12/2008 at 5:45 pm

  Mis je :D

 • Leave a Reply