Uncategorized

Autogerijt!

Ik heb vandaag voor het eerst in mijn leventje een auto-rij-les in Amsterdam gehad!! Sowieso voor het eerst een rijles eigenlijk, in Zweden was meer instappen, motor aan en op een lege weg ongeveer de streepjes volgen (en zo niet was dat ook niet zo erg). Nu dan bij een rijschool op de Overtoom bij mij om de hoek dus, gelukkig reed mijn instructrice wel eerst zelf even naar een rustiger terrein zodat ik in kon stappen zonder bij die actie al 3 auto’s te mollesteren (ja daar was ik een beetje bang voor misschien) en ze rustig kon uitleggen hoe alles werkte enzo. Toen rond die plek door de straatjes gereden en langzaam aan naar steeds drukker gebied.

Alles ging meteen wel goed, zij vertelde me gewoon wanneer ik moest schakelen in het begin en hielp af en toe met remmen maar al snel ging dat ook goed en hoefde ze niet meer te zeggen wanneer dat moest. Al een klein klein stukje snelweg gehad, dat ging wel van – ok, bezig dit, denken dat, kijken daar, dit en dat en daar en nog een keer dit en dat en WAAAAAH FUCK IK BEN OP DE SNELWEG AAN HET AUTORIJDEN!!?? maar dat moet je dus maar niet doen want dan komt de stress wat te snel aanhollen ;p  Gelukkig kon ik dat ook vrijwel meteen weer loslaten dus gewoon goed doorgereden. Nog even op een rustige parkeerplek achteruit enzo gereden en gedaan en uiteindelijk na de 2 uur, zelf Amsterdam weer ingereden, terug naar de parkeerplek naast de overtoom. Zelfs zelf ingeparkeerd maar daar kwam behooooorlijk wat hulp bijkijken van de instructrice ‘nu naar links en los en laat je koppeling nou los en nu stuur je heeeelemaal rechts ja en weer terug en weer links, uh je moet wel rollen ook he, geen rem geen rem, en weer helemaal naar rechts en kijk in je spiegel en stop en weer los’  etc. etc.
Maar al met al heb ik 2 uur lang in een auto gezeten, achter het stuur, op allerlei plekken en zijn alle auto’s in en rond Amsterdam nog net zo heel als voordat ik dat had gedaan (al weet ik niet wat voor ongelukken er met andere mensen zijn gebeurd natuulijk he)

P.S. ik ben me ervan bewust dat autogerijt fout is….

8 Comments

 • Reply
  Marcel
  01/09/2008 at 7:17 pm

  Je zou een goede natuurkundige zijn! :-)

 • Reply
  itty
  01/09/2008 at 8:22 pm

  Leuk stuk!
  Wat ik altijd heb is dat ik op de fiets naar de stad ga om te shoppen en na wat nutteloze, maar o zo belangrijke aankopen, altijd weer mijn hersenen moet pijnigen waar ik dat vehikel ook alweer heb neergezet!

 • Reply
  Prinsesje in Wonderland
  02/09/2008 at 3:44 pm

  Soms denk ik ook wel eens over dat soort dingen na maar als je er telang overnadenkt dan word je gek! Dat kan een hersenpan van een mens gewoon niet aan ;) tenminste, die van mij niet.

 • Reply
  Lisa
  02/09/2008 at 11:34 pm

  Heej wijf :D had je mn mooie (liebe) smsje nog gekregen? Op dat moment zat k dood en verkleumd bij die volksuniversiteit :( alleen dit keer was t echt niet luek, gelukkig morgen avond voor t laatst. Nu net uber veel huiswerk voor eco gedaan omdat ik vandaag een hele lesbrief heb gelezen en gemaakt, want ik heb morgen SE :D vet leuk, heb er echt heel veel zin in!
  Maar t is een interessant stukje, je laat steeds meer Sarah zien op je logje. Laat alleen niet te veel zien anders gaan de mensen je echt niet meer volgen :D
  kus! en veel plezier morgennn

 • Reply
  Irxe8ne
  03/09/2008 at 2:40 pm

  Weet je wat ik me afvraag? Hoe jij dat dadelijk op gaat lossen met je categoriexebn! ;-) Want het alfabet heeft maar 26 letters en je hebt het handig opgelost door een paar maanden tegelijk in 1 letter te stoppen. Desalniettemin je zit nu al in w te werken… =D

 • Reply
  itty
  08/09/2008 at 9:50 pm

  autogerijt…je moet, om in amsterdam te rijden ,wel een beetje eigengerijt zijn haha

 • Reply
  Tamara
  08/09/2008 at 11:34 pm

  Haha altijd lachen, jouw verhaaltjes. Maar ik vind het dapper dat je in Amsterdam rijles durft te nemen! Ik heb nu bijna 2 jaar mn rijbewijs, maar in Amsterdam denk ik niet dat ik durf te rijden, zo druk!!! Geef mij maar Deventer…;)

  xxx Tamara

 • Reply
  Prinsesje in Wonderland
  10/09/2008 at 4:49 pm

  Autorijden is best leuk maar autorijden in Amsterdam is niks voor mij ;) mijn ouders hebben een rijschool. Ideaal dus (want ik heb binnen 1,5 maand mijn rijbewijs gehaald).

 • Leave a Reply