Uncategorized

back!

Internet lag er 3 dagen uit! Kom net terug van school en net nu mijn hoop het had opgegeven is het weer terug, jeej! Ik heb SE week deze week op school en vandaag begon het goed, met als eerste, vroege uur Wiskunde. Het ging zo vreselijk fout :( Ik ben daar echt erg slecht in, en mijn lijf heeft een anti stress middel ontwikkeld, namelijk gewoon in slaap vallen als ik helemaal stijf ervan sta.. Zat dus vol zenuwen achter mn tafeltje daar en mijn ogen en hersens bleven er niet bij :s Erg vreemd maar vooral nog veel vervelender! De concentratie en het gevoel van ‘ervoor gaan’ waren dus behoorlijk moeilijk erin te houden. Buhh. Nu zo leren voor economie, dat moet wel beter gaan! Vorige keer als enige vak een heel goed cijfer dus laten we maar drvan uitgaan dat dat gewoon doorzet op die manier.

Vrijdag avond heb ik best een rare avond gehad maar ook heel erg leuk en interessant! Ik was gevraagd door het gezin van wie ik mijn kamer huur, om als soort van butler te spelen haha, de vader was jarig en vierde dat. Aangezien dit huis zo enorm is en het mensen zijn die weten hoe een feest aan te pakken, hadden ze de studeerruimtes op de 1e verdieping helemaal prachtig gemaakt, en was ik dan beneden nodig om de deur open te doen, jassen aan te nemen en wegleggen, een oogje op meegenomen kinders te houden – die bleken de keuken als thuishonk te beschouwen – eigenlijk continu de afwas doen tussendoor aangezien er behoorlijk wat mensen, en dus minstens net zo veel vieze glazen waren, lekkers uit zakken halen en drinken inschenken voor de kleuters en af en toe zelf een taart puntje mee eten. Het was echt heel grappig om dit zo te doen, na een half uur vroeg een 13jarig meisje wat daar was als vriendin van de 14jarige hier, ‘en wat ben jij, au pair ofzo?’ Hm ja ik woon helemaal boven, net als wat het meisje deed wat hier eerst was, alleen dan een dagje minder in de week. ‘Ohh ja zoiets hebben wij ook ja.’ O jullie hebben ook een au pair? Rond de tafel hingen toen ongeveer 8 kinderen van tussen de leeftijd 9 en 14 en alle gezichten gingen mijn kant op terwijl de meeste mompelde ‘ja iedereen heeft hier een au pair’. Een jongentje van 12 ging me het even goed uitleggen – ‘Bij ons is het normaal als je een au pair hebt, je eigen bowling banen, je zwembad en schoonmaakster, mooie auto’s en prive les.’ Ah ok hm ja en wie is ons? ‘Waar wij wonen’ en waar is dat? ‘*een plaatsnaam die ik niet meer weet en niet herkende*’ ahhh daar ja dat is wel mooi. En zo begon het zeer goede contact tussen mij en de kinders, ik kreeg hartstikke veel verhalen te horen over hoe zij au pairs ervaarden, rijke scholen en kleding, en omdat ik vertelde dat ik het heel interessant vond om hun daar over te horen omdat ik altijd ‘de au pair’ ben en me altijd afvroeg hoe ‘de kindjes’ het beleefden, gingen ze er echt in op, zonder overdrijven of opscheppen maar zo informatief en leuk mogelijk. Toch leuk om voor het eerst eens op zo ‘oude’ kinderen op te passen!
Het volwassen bezoek was een mengsel van alles wat, maar 90% van iedereen had kleren aan dat je dacht.. wow zo lang ik daar mijn drinken maar niet over mors :| Op een gegeven moment stond ik een paar glazen af te drogen en er was een vrouw die verkouden was en dus een paar keer op en neer gelopen was naar de keuken om water te halen, want boven hadden ze alleen champagne en rode wijn (ik probeerde nog een paar keer iemand witte wijn aan te smeren maar dat was duidelijk minder in trek). Dus de dure mevrouw en ik stonden naast elkaar en ze zegt (haal het OudZuidAccent voor de geest) ‘Lieverd ik vind dat jurkje wat jij aan hebt zo prachtig, vanaf het moment dat je de deur opendeed zag ik het al en het staat je beeldig, waar heb je het gekocht want ik heb een dochter van jou leeftijd en zou het erg graag voor haar meenemen.’  Oh goh dat is lief van jwuweww (ik heb de hele avond een raar geluid gemaakt als ik iemand wou aanspreken omdat ik niet zeker was of U of JE gewenst was en dus automatisch iets in het midden ervan maakte) ik heb m gekocht op de Kalverstraat.. Ik wou gaan uitleggen waar, want wist de naam van het winkeltje niet meer, en bedacht niet eens dat de Kalverstraat, tja dat is de Kxc3xa1lverstraat! Daar loop je hooguit door heen als je het kan gebruiken als shortcut voor een andere eindbestemming! Dus toen ik op dat punt van mijn zin was keek ze me aan terwijl ze net haar water doorslikte met enorme ogen van verbazing en twijfel terwijl ze zegt ‘ Dat meen je toch niet he? De Kalverstraat? Maar het ziet er origineel uit! Helemaal niet ordinair!’ Ha! ehm! Jaahaa! Daarom had ik hem ook gekocht =) ! Een lieve lach en een schouderklopje en ze is weer naar boven. Hmz hihi. Om 12 uur was ik echt totaal afgedraaid, enorm joh, het vergde blijkbaar toch heel wat energie om zo om te gaan met mensen, en liep naar boven waar het feest was om te vragen of er nog wat te doen was voor mij. Iedereen zat relaxed te praten by then en de meeste waren ook al weer weg dus ze zeiden dat ik wel weg kon als ik dr genoeg van had en of ik nog een stukje taart wou. Nou khad al genoeg gehad van de ‘kindertaart’ (overheerlijke appeltaart) dus no thanks jouw hihi. Naar boven, mn lieverd smsen en slapen!

Oja trouwens ook nog Bowe gesmst want zou naar soort van CF reunie weekend gaan in Den Haag, maar om half 2 snachts besefte ik eigenlijk pas eens hoeveel ik nog moest leren voor deze week testen :s Bovendien heb ik nog net geld voor heel simpel eten om deze maand door te komen en een treinkaartje Den Haag is weer een week uithongeren :p Ben dus thuisgebleven wat ik erg jammer vond, maar ook erg verstandig. En toen begon de zon ook nog eens te schijnen en ben zowaar echt serieus waar gaan HARDLOPEN in het VONDELPARK! JA! IKKES! Tot zwetens toe =) Douchen en weer leren (alsof het iets heeft geholpen. Zucht) en toen kwam Lies om voor het eerst te logeren in mijn kamer. Heel leuk, veel gekwebbeld en film gekeken en in mn bed geslapen. Zij vroeg nog benauwd de volgende ochtend of ze niet asociaal had geslapen? Maar ik kan me herinneren dat ik wakker werd omdat zij mijn kniexc3xabn probeerde weg te duwen omdat ik helemaal over het hele bed lag, maar geloof dat ze misschien niet helemaal wakker was zelf toen haha. Vanochtend samen naar Amstelveen gefietst. Nou zit ik -door de zon- blij in mijn heerlijk overbelichte kamer, mentaal voorbereidend om economie te gaan leren en mijn blikje energy drink te drinken die ik speciaal van Amstelveen naar Amsterdam importeer. Tja ze zijn nou eenmaal 1,10 euro goedkoper in de Lydl dan in de Appie.

1 Comment

  • Reply
    ann
    11/02/2008 at 2:07 pm

    vanaf mn werk na een nacht lang plafond staren en nutteloze emoties, leuk stukje weer:) k moet toch echt eens dat leven van je komen bewonderen ..
    :S IRONISCH genoeg heb ik het eerlijk waar, druk deze week.. werk van donderdagavond tot zondagavond en woensdag avond met n vriendin naar n band kijken hier in alphen, vanavond zwemmen of hardlopen en eventueel kan ik wel morgen? jij?koes

  • Leave a Reply