Boeken Uncategorized

(boek)bespreking – Joe Speedboot

Een etmaal en 2,5 uur slaap verder. Joe Speedboot, geschreven door Tommy Wieringa, heb ik uit. Ik ben het helemaal met je eens Lot dat het verhaal me niet eens zo zeer boeit, maar dat het zo vreemd is soms en toch wel rexc3xabel blijft (alhoewel, het vliegtuigje?) en er staan regelmatig zinnen in waarbij ik hard moest lachen of de neiging heb gehad ze over te schrijven. De enige reden dat ik dat niet heb gedaan is omdat ik geen pen kan vasthouden met mn infuus, en met links nog steeds xc3xa9cht niet kan schrijven, ook niet na verschillende pogingen (een enkeling heeft via moeders kerstkaarten gekregen – zie daar mijn trieste pogingen om mijn naam op te schrijven). Ik vind het vooral ook leuk in dit boek dat hij natuurlijk lang niet meer alles kan met zn lichaam, maar dat zijn hersens nog net zo goed werken, en hij op een soort sarcastische manier heeft geaccepteerd dat het vanaf nu nou maar zo is. En dat de hoofdpersoon eigenlijk Fransje is, maar het boek Joe Speedboot heet, omdat dat zijn grote inspiratie achtig persoon is.

‘India was anders gebouwd dan haar broer, veel tengerder, maar had dezelfde heldere oogopslag.
-Wat kan ik voor je doen? vroeg ze eindelijk.
Ik slikte dik slijm weg dat zich in mijn mond had verzameld tijdens de race naar het dorp en bracht mijn hoofd omhoog.
-UH-UH-DZJOOOOH, balkte ik
-Joe? vroeg ze. Zoek je Joe?
-UH-JAAAAH.
Ik klonk als Chewbacca, die haarbal uit StarWars. India liep het huis in en liet de deur open staan. Het leek wel of daarbinnen ertsovens waren zo warm en licht als het was. Er kwam dezelfde gloed vanaf als van de straalkachel in onze badkamer. ‘Deur dicht!’ gilde iemand, waarschijnlijk degene die de rekeningen betaalde.’

‘Door één lier in te halen en de ander te laten vieren, zorgt de zijwaartse stroming dat het ding aan de overkant komt, maar tegenwoordig gebruikt Piet dus ook de motor omdat hij anders die bullebakken van de binnenvaart over zich heen krijgt. Soms heeft Piet schade als er schepen tegen de kabels tussen de bochtakers varen. Dan vaart hij een dag niet vanwege reparatie.
Hij komt zijn stuurhut uit.
-Een prachtige avond jochie.
Er loopt een guts kwijl uit mijn mond als ik naar hem opkijk. Liters heb ik van dat spul. Ik kan er goudvissen in houden. Een binnenvaartschip vaart ons tegemoet, geladen met bergen zand.’

Dus dat is dat. Nu ga ik het boek ‘Was alles maar konijnen lezen’ ben benieuwd. Eerst uiteraard nog leuk een 3e bladzijde over duinwater schrijven. (krijg de pleures)
Mn infuus mag er dinsdag uit, eindelijk. Dat is de ochtend na oud en nieuw en nee het kan niet een half etmaal eerder zodat ik oud en nieuw infuusloos kan vieren. Jammer. Oftewel, naar het engels vertaald, unfortunatly peanutbutter.

Tamara ik geloof dat ik van alles boertjes krijg. Ik kan ook alleen boeren laten als ik rechtop zit dus altijd als ik met iemand op de bank een film zit te kijken of in bed lig of whatever, dan moet ik spastisch snel rechtop gaan zitten om die lucht eruit te laten anders blijft het steeds rond dwarrelen in mn buik en dat is pijnlijk. Dus het is noodzakelijk om te boeren voor mij, ik kan er niets aan doen hihi (a)

Itty je had het vast al van Bowe gehoord maar het plan dat ik naar Lelystad zou komen voor een weekend zat er voor Australixc3xab al in, alleen blijven er maar van die, ehm, onverwachte dingen gebeuren he? Hoe dan ook, wanneer de kans zich voordoet nestel ik me 2 dagen lang in jullie huis, of je wil of niet! En over het liedje, idd. Wees dan maar trots op de vernederende maar vleiende herinnering.

5 Comments

 • Reply
  Fred
  27/12/2007 at 11:59 am

  Hoi Saar,

  Mooi bosje zeg! Hoe krijgt hij het voor elkaar om die van zo ver naar je op te sturen!

  Groeten en tot horen,

  Fred

 • Reply
  itty
  27/12/2007 at 8:45 pm

  Ooit, in een ver verleden, werd er een plaatje voor me aangevraagd op de radio:
  “Breng die rozen naar Sandra” gezongen door …..Ronnie Tober!!!!
  Ik schaamde me dood! haha
  Dan kan je toch maar beter echte rozen krijgen! Ik gun ze jou van harte!

 • Reply
  Hedi Stroeken
  28/12/2007 at 9:48 pm

  Dag Sarah,

  Je kent me niet. Ik woon in Ede en ken je moeder via Yoke Ferwerda.
  Mijn dochter Carmen (17)heeft ook cf. Af en toe lees ik je weblog. Ik weet niet of je contact hebt met andere mensen met cf. Zou je het ok vinden als Carmen eens met je communiceert?

  Ik wens je geluk met je nieuwe infuus en natuurlijk een goed 2008!

  P.S. Je vriend lijkt me overigens een super leuke vent

 • Reply
  itty
  30/12/2007 at 6:40 pm

  kom maar gezellig nestelen hoor, dat doen wij toch al elke avond, de dekentjes liggen al klaar en Dieseltje nestelt zich wel tussen ons in!

 • Reply
  Tamara
  31/12/2007 at 11:31 am

  Haha ja ik ook wel hoor, ik wordt er steeds weer op gewezen dat het niet netjes is maar ze blijven niet echt binnen ofzo… *hip BOEERR* Hoest BOERRR dat soort dingen :P
  En als t blijft zitten krijg ik idd ook last van mn maag.. Dus we zijn gewoon genoodzaakt om te boeren ;)

  xxx en boertjes, Tamara

 • Leave a Reply