Uncategorized

boem plonsj

Na mijn vorige logje hadden we diezelfde avond besloten om de dag na die dag weg te gaan, dus we zijn al een week aan het touren en busje-wonen, en het is heel erg heet geweest. Om de een of andere reden moet ik altijd op plekken komen waar het net die tijd ‘het heetste ooit’ is, of gewoon een leuke hittegolf van 14 dagen enzo. Gelukkig zijn we dus langs de kust de hele tijd, o ja wacht dat had ik nog niet verteld, we rijden nu over de Great Ocean Road – een weg van ongeveer 450 km, de hele tijd langs de kust die echt niet te geloven prachtig is. Het is bijna de hele tijd een niet zo brede weg met heeel veel kleine bochtjes en hoog en laag en dat soort dingen en het voelt heel stoer om daar te rijden met ons busje! Al voelt Shane zich (nog) niet altijd even veilig met mij achter het stuur op dit soort plekken; quote van gisteren –
Ik – ‘Cant believe Im driving here’  Hij – ‘Me neither’.
Cimg3698
Cimg3720
Cimg3717
Let vooral op zn haar, kakkatoe stijl!! Het was heeet die dag trouwens, ik weet niet waarom ik mn tshirt aan heb op die foto.
Eerst waren we trouwens naar Melbourne gegaan want het was Australia day en dat wilden we wel een beetje mee vieren. Aan het eind van de dag was er bij Federation Square supermooi vuurwerk. Wij zaten samen met veel andere mensen langs de Yarra river waar we het goed konden zien en hebben die nacht weer op de parkeerplaats geslapen van onze oude vriend Vince de parkeerbewaker.

Eenmaal aan zee bedachten we al snel dat we iets wilden kopen en dat hebben we ook gedaan. Kan je mn nieuwe hobby raden als ik zeg dat ik geen knieen meer over heb, 4 bijna-verdronken-ervaringen heb gehad, elke dag in zee lig(letterlijk), bredere schouders en bovenarmen aan het kweken ben, de gangentjes tussen mijn neus, mond en oren zeer goed doorgespoeld zijn met zout water, en dat ik zo af en toe ook eens bijna recht op kan staan?
Juist, we hebben een surfboord gekocht. En geen wetsuit want die waren een beetje te duur maar wel een wet-t-shirt als je snapt wat ik bedoel. Scheelt toch aanzienlijk in hoe koud en warm je blijft tijdens een halve dag aan 1 stuk door in zee zijn. Dan maakt het weinig uit dat de lucht temperatuur 46 graden is namelijk, want koud zeewater is koud! Hoe dan ook, het is super leuk en ik kan nog steeds niet echt rechtop staan op dit surfboord (bij summerbabe hadden we aanzienlijk grotere boorden, dit is een 7"2 minimal) maar ik krijg nu wel bijna elke golf te pakken die ik wil en ik kom ook elke keer op mn knieen en tegenwoordig ook hurken. Soms zijn de golven echter zo f*cking groot en als die je meenemen en je blijft op je boord zitten dan ga je zo waanzinnig snel! De eerste paar keer bleef ik op mn boord liggen, totaal vergeten dat ik ook nog op moest staan ofzo omdat ik zo overdonderd was van hoe snel je gaat =) Uitdaging genoeg dus, we zijn de komende maanden nog wel langs de zee (nu de zuid-kust dus, maar hierna de oostkust) dus ik ben van plan om een volleerd surfster te zijn als ik weer eens in Nederland kom. Ik weet alleen niet hoe goed dit alles is voor mijn modellen carriere haha want ik zit zeer letterlijk onder de heel veel blauwe plekken, opengebarsten bulten en rode schaafwonden! Hihi.

De eerste paar dagen hebben we best veel geld uitgegeven aan al die surfdingen en campervan-extra’s en dat soort onzin, maar nu doen we toch ons best om de kosten zo laag mogelijk te houden. Dat betekend dat we niet elke nacht in een campingpark slapen, hoe toeristisch en aantrekkelijk het daar ook is. We zijn zeker niet de enige die dat zo doen; zeker op deze route barst het van de busjes (die van ons is zonder twijfel het schoonste en georganiseerdste van allemaal, oeioeioei wat je tegenkomt!) en bijna elke nacht krijg je wel advies van een van de hippies waar je het beste kan overnachten zonder dat je wakker wordt door politie geklop. Vorige nacht hebben we op het strand geslapen, om de hoek van een afgelegen parkeerplek, wat ons geadviseerd was door een stel Duitsers. Toen we daar aankwamen bleek het een hele groep Duitsers te zijn die elkaar allemaal in Australie hadden leren kennen en elkaar steeds terug tegenkwamen door de maanden heen. Allemaal in campervans, behalve 2 vrienden; die woonden in een stationwagon. Oh, slaap je daar ook in dan? – um soms. Eigenlijk sinds we hem hebben gekocht niet meer ergens anders dan daarin, en dat is um 3 maanden geleden. Het is alleen wel irritant dat je elke keer de spullen van de achterbak naar de voorstoelen moet verplaatsen – haha =) We hebben die avond met zn allen op stoeltjes of oude bierkratjes in een kring gezeten tot iedereen half slaap-dronken naar hun van hobbelden.
Nu staan we in een kampeerpark aan zee (duh, alles is hier aan zee), niet in een dorpje maar slechts 5 km van Apollo bay vandaan, wat een erg leuk plekje is, en het scheelt ons de helft van de prijs van wat ze in dat soort parken vragen per nacht (45 dollar (22 euro) voor een plek zonder stroom!) Hier is het ongeveer 13 euro per nacht voor een plek met stroom dus we hebben de luxe van telefoonopladers, waterkoker, en ons tv-schermpje. We are some spoiled hippies!!

Cimg3727
Zigeuner wijf eten aan het maken
Cimg3726
Dat gaat tegenwoordig gelukkig wel goed. Liever niet foutje maken daarin op dit soort weggetjes.
Verder ben ik suf vandaag want we hebben voor het eerst sinds lang een iets koelere en regen achtige dag dus we hebben een blijf-in-je-van dag. In andere woorden heb ik geen idee wat al mn goede blog ideeen waren, maar dat komt volgende keer dan wel weer. Liefs!   

8 Comments

 • Reply
  Tamara
  13/01/2009 at 11:18 pm

  Je ziet er goed uit meis:) Doet je goed, dat australie land:)

  xxx Tamara

 • Reply
  lisa
  15/01/2009 at 11:35 pm

  you sexyness

 • Reply
  Fred
  22/01/2009 at 12:15 am

  Hoi Saar,

  leuk die foto’s. Ben wel benieuwd naar een foto van die 2 halflange dames!

  Veel plezier daar en tot horen!

  Fred

 • Reply
  Anonymous
  29/01/2009 at 9:21 pm

  Als je in Australixeb bent, probeer maar http://www.wickedweasel.com

 • Reply
  Anonymous
  01/02/2009 at 9:54 am

  wat ben je lekker bruin! je moet zo te lezen wel heel erg flexibel zijn in en met alles…..dat zou mij niet lukken hoor!
  fotoshoot: sarah goes puur natuur!
  dikke kus

 • Reply
  Veronica
  01/02/2009 at 10:28 am

  Jeetje Sarah,
  Wat een prachtig ‘avontuur’dit is een levenservaring waar je zoveel van leert. Fijn dat we het met je mogen delen via het weblog.
  Geniet er van………….zelfs in 46 graden……..terwijl wij lichte sneeuw verwachten.
  Liefs, Veronica

 • Reply
  Martine
  01/02/2009 at 6:30 pm

  Lieve zigeunerin, wat een heerlijk log om te lezen… ja, ik gun het je van harte, maar stiekem zou ik het mezelf ook even gunnen… haha. Grapje. Liefs van een andere hippie ;-)

 • Reply
  lisa
  02/02/2009 at 6:18 pm

  OOOh heerlijke zigeunster van me :D Ik was net foto’s aan t kijken van Suriname en dat was zo leuk met jou! Via je log breng je heel goed t geluk dat je voelt met shane en zee over :)
  nog veel plezier op de big ocean roaddd en je surferskills KOESLEKKEREFLEBBERACHTERJEOOOR

 • Leave a Reply