Inspiratie

Op avontuur met mijn Brinckers elektrische fiets

Brinckers elektrische fiets

Hier is nou eens iets wat ik nooit had gedacht te schrijven op mijn huidige leeftijd: ik heb een elektrische fiets! Een e-bike van het merk Brinckers, met dank aan fietsenwinkel.nl. Uit de goedheid van hun hart, en vooruit, misschien ook een klein beetje om fijne marketing redenen, schonken zij mij deze e-bike. Ik maak er nu een kleine twee maanden echt gebruik van en ben er zó blij mee!

Nog geen jaar geleden moest ik een beetje lachen als mensen aan me vroegen of het aanschaffen van een elektrische fiets niet goed voor me zou zijn. Ik ben nog geen 60 mensen, dacht ik. Maar dankzij blije voorbeelden en inspirerende aanmoedigingen van anderen veranderde langzaam mijn mening erover.

Toch stelde ik het aanschaffen ervan vervolgens weer eeuwen uit, coz that’s how I roll. De grootste reden was dat ik te weinig wist over wat ik zocht en nodig had in een elektrische fiets. Uiteindelijk kon een vriend de belangrijkste vragen beantwoorden en tipte hij mij ook om bij fietsenwinkel.nl te gaan kijken. Fietsenwinkel.nl is vooral gericht op online aankopen, maar heeft ook een aantal fysieke winkels door heel Nederland. Dus tijdens mijn in vorig blogje genoemde prednison energie boost, vond ik mijn weg naar het filiaal in Haarlem. Alwaar ik ‘n Brinckers e-bike tegen het lijf liep.

Hoe ik uitkwam bij de Brinckers elektrische fiets

Gelukkig! Want eenmaal toegegeven dat zo een e-bike echt wel tof en handig was, bleef er nog 1 vraag staan. Bestaan er wel mooie elektrische fietsen?! Gewoon eentje die door kan gaan als chille stadsfiets achtig iets? Die ik zonder het elektrische aspect ook zou willen kopen? Nou. Blijkt dus dat in de afgelopen paar jaar al die e-bikes een stuk hipper zijn geworden. It’s all about timing, you guys. ;)

Op de website van fietsenwinkel.nl wordt geadviseerd een afspraak te maken voor een testrit, maar ook zonder werden wij geholpen. De verkoper luisterde naar wat ik een beetje in gedachte had en liet me vervolgens een paar fietsen uitproberen. Daarbij zat ook een model van Brinckers, en die zag er top uit. Een mooie donkere kleur en een simpel, hip model. Maar wél met versnellingen en natuurlijk het elektrische gebeuren. Ik paste er ook goed op dus het reed meteen al lekker. Het was even wennen dat ‘ie maar één handrem heeft, maar met de terugtraprem erbij gaat dat prima.

Brinckers elektrische fiets

Wennen aan een elektrische fiets

Als een elektrische fiets helemaal nieuw voor je is zijn er wat dingen die je even door moet krijgen, heb ik ervaren. Geen grote enge zaken (wat ik me van te voren dus wel een beetje afvroeg) maar gewoon van die dingen om het makkelijker te maken.

 • Bij de eerste trap vooruit krijg je een duidelijk zetje van je fiets. Echt heerlijk omdat je dan niet meer die zware eerste trappen moet maken om op gang te komen! Maar wel iets om aan te denken als het glad is op de weg, of wanneer je een bocht omgaat.
 • Iets wat ik pas na het vierde ritje doorhad was dat je geen aanloop meer hoeft te maken voordat je een heuvel op fietst. Bij een gewone fiets wil je dan van te voren wat extra vaart hebben zodat de heuvel makkelijker te doen is. Maar een elektrische fiets (de mijne, in ieder geval) houdt vrijwel dezelfde snelheid aan, of je nou op een vlakke weg rijdt of een heuvel opklimt. Zonder extra moeite, welteverstaan. Dat is nog steeds een gekke gewaarwording en scheelt me een hoop gehoest en gehijg!
 • Dit zal misschien niet voor iedereen zo zijn, maar: het achterlaten van mijn fiets op bestemming, haha. Zo een dierbaar ding, met batterij en al, gewoon aan een paal in de stad!? Die wordt toch gewoon meegenomen? Nou, tot nu toe dus nog niet. Het is een van mijn weinige eigendommen die ik meteen verzekerd heb. Best betaalbaar, voor zo een vijf euro per maand. En met een stevig slot erbij geloof ik ondertussen wel dat het goed komt.
 • Kon je door totale hijghoestkots-mania eerst niet meer praten tijdens het fietsen? Verzin dan maar weer wat nieuwe gespreksstof! Ik ben weer zoveel gezelliger joh. ;)

Vrijheid

Ik zag eerder wel eens voorbij komen dat iemand met Cystic Fibrosis een elektrische fiets had gekocht of gekregen. Daar werd dan vaak ook een heel ding van gemaakt en ik snapte toen vaak niet helemaal waarom. Maar bij elk ritje dringt het besef weer tot me door hoeveel vrijheid deze fiets me teruggeeft. Ik fietste hiervoor eigenlijk al ruim twee jaar niet meer en ik had niet door wat voor isolerend gevoel dat kon geven.

Nu dat mijn Brinckers in de schuur staat is mijn actie radius veel groter geworden. In plaats van alleen de zuidkant van het Haarlemse centrum mee te maken, ben ik nu net zo snel ook bij het station. En wanneer vriend de auto meeheeft en ik toch met een beetje tegenzin op de fiets stap omdat ik bang ben dat ik na de rit uitgeput thuis kom, kom ik vervolgens terug met bijna méér energie. Want ik maak weer een beetje meer deel uit van de wereld om mij heen.

Ook voor vriendlief is het heerlijk. Zeker in het begin was hij nog tien keer zo enthousiast dan ikzelf over dit hele plan. We kunnen samen weer fietsritjes maken, want dat doen oude stellen nou eenmaal graag. Met het Beest erbij samen de duinen in, of even snel naar de stad. En hij zegt keer op keer dat het zo fijn is om zich geen zorgen te hoeven maken of ik het wel trek, of dat hij misschien te snel gaat. En je weet: a happy wife boyfriend is a happy life!

Brinckers elektrische fiets Baker F3

Korting op jouw eigen Brinckers fiets

Om al deze fietsen blijdschap te delen heb ik een kortingscode om de blogpost mee af te sluiten! Deze code geeft je 15% korting op alle Brinckers fietsen van fietsenwinkel.nl, met uitzondering van de “tweedekansjes”. Misschien dat jij als mede eeuwig-twijfelaar of juist hatseflatskopendatding-personaliteit op deze manier ook een geweldige tweewieler vindt. Ik hoop echt dat je er wat aan hebt, want mocht het nog niet duidelijk zijn; ik ben zo blij met die van mij!

Klik in je winkelmandje onder je artikel(en) op ‘Ik heb een kortingscode’ en vul in: SASM15BRINX6

Deze code kan je zo vaak als je wilt gebruiken. Tot en met 14-04-2018 want daarna is hij verlopen. Mocht je ervoor gaan wens ik je er vast superveel plezier mee!

Tot het volgende avontuur :) X

5 Comments

 • Reply
  Tim
  03/03/2018 at 11:55 pm

  Super joh! Maar zelfs met 15% korting onbetaalbaar :P kun je een auto voor kopen.

  Heb er trouwens ook wel naar zitten kijken. wijze keuze van je

  • Reply
   Sarah Smit
   12/03/2018 at 1:53 pm

   Nog steeds een smak geld ja. Maar zooo worth it :) En op sommige fronten ook veel handiger dan een auto!

 • Reply
  Aïde Balk
  26/06/2018 at 6:21 am

  Ik doe graag mee want deze slippers geven mij een instant vakantiegevoel…. Côte d’Azur here I come

  • Reply
   Aïde Balk
   26/06/2018 at 6:22 am

   Oops verkeerde blogpost. Ik wil ook een elektrische fiets 😍

 • Reply
  Mandy
  18/12/2020 at 7:31 pm

  Wat een prachtige fiets! Ik snap dat je er blij mee bent :) ik wil ook een elektrische fiets kopen en ik zou graag hetzelfde model willen. Mag ik vragen welk model dit is? Het model Baxter lijkt erop maar heeft geen bruin zadel en stuur?

 • Leave a Reply