Australië Reizen

Canberra, Great Ocean Road, en onderweg

Ik heb geen idee wat ik vorige keer heb verteld en wat ik ondertussen allemaal gedaan heb maar met behulp van foto’s ga ik proberen een duidelijke schets te maken. We zouden dus op weg naar Sydney gaan maar het weerbericht van daar was niet al te goed dus hebben we een omweg gemaakt naar Canberra, de hoofdstad van Australie. De Duitsers die we eerder hadden ontmoet op de Great Ocean Road vonden het een saaie stad en daarom stelde ik me er niet veel bij voor, maar we hebben het echt leuk gehad! Alle government dingen en rechtzaken gebeuren daar, en vrijwel overal kan je gratis rondleidingen krijgen. De eerste dag zijn we naar de warmemorial geweest, een groot grijsbruin gebouw met daarin een soort museum; heel veel spullen en informatie over de eerste en tweede wereld oorlog.

Het war memoriaal gebouw in Canberra, indrukwekkend!

Het war memoriaal gebouw in Canberra, indrukwekkend!

Daarna zijn we naar het parliament house geweest. In zweden waren we daar met de school waar ik toen op zat een keer heen gegaan (niet die in Canberra maar in Stockholm), de hele dag geweest en ik vond het zo leuk! En nu weer, helemaal entoushiast en de geur die daar hangt is van hout, boeken, tapijt en ik weet niet wat maar allemaal fijn iig. We kregen een rondleiding van een uur en daarna mochten we zelf nog rondlopen waar we wilden. Wat voor publiek toegankelijk was natuurlijk; dat gebouw heeft 4500 kamers in totaal!

Vanaf het parlement in Canberra

Vanaf het parlement in Canberra

Verder die dag nog rondgelopen in het centrum en uit eten geweest. Die nacht ergens in een park geslapen daar en de volgende dag naar Questicone geweest. Dat is een soort Nemo in Amsterdam haha en Shane was daar een keer geweest toen ie klein was en wou er heel graag terug naar toe om te zien of nog steeds alles net zo interessant was. Het was eigenlijk erg leuk en ook voor wat oudere mensen dan het Nemo dus we hebben daar wat uurtjes doorgebracht (en onderandere een 3D showtje gezien) tadaaa

Questicone Canberra

Questicone Canberra

In het winkeltje heel interessante boekjes gekocht. (net als overal anders waar we geweest zijn; elke avond zijn we uren stil omdat we aan het lezen zijn wat we die dag hebben gekocht. Oh bruizend avond leven!) en daarna naar de High Court, het grote gebouw voor de belangrijke rechtszaken.

High Court in Canberra

High Court in Canberra

Er waren drie grote zalen en daar stonden steeds mensen bij die je er iets over konden vertellen en wonderbaarlijk genoeg hebben we lange, slimme gesprekken gehad haha en de laatste man hoorde van onze reisplannen en zei dat we toch echt ook een bezoekje moesten brengen aan the portrait gallery, die was net geopend naast dat gebouw en zou over een klein uurtje dicht gaan, dus zijn we daarheen gegaan. Nog even een foto van zo een Court: op het wapen is een kangaroe en een emu en dat is omdat het allebei dieren zijn die oorspronkelijk uit Australie komen en ook kunnen ze allebei niet achteruit kunnen lopen dus hier betekend het dat Australie als land alleen maar vooruit kan gaan; goed ontwikkelen dus. Ook in the parliament house hing dat wapen.

Je snapt dat ik ondertussen advocate en politicus ga worden in al mn entoushiasme.

Ik heb nog niet verteld HOE we in Canberra aankwamen. We dachten dat het wel erg saai zou zijn om de snelweg te nemen dus kozen we een andere route, die ook beschreven was in een of ander toeristenboek. Dat ging een tijd goed en was ook erg mooi enzo, tot we doorhadden dat we al 100 km een ander weggetje aan het volgen waren dan wat in het boek aanbevolen stond. We konden echter wel doorrijden en dan zouden we in hetzelfde stadje uitkomen, dus deden we dat. Thing was; we reden over de Alpine Way dus dat betekend dat we in bergen waren (wat trouwens ook een ervaring op zich was; after-ski villages, heel koude lucht..) en dat het weggetje wat wij hadden gekozen, niet aanbevolen was met de reden dat het errug kronkelig en errug hoog was!! En errug 130 km lang. Natuurlijk hebben we het weer overleefd, nadat we ieder 7 angsten hadden bedacht en gediscussieerd, maar het deed me even denken aan de vakanties met moeders waarbij we door bergen in Zwitserland reden en ik in mn autostoel bleef knijpen (ik denk omdat ik dan onbewust denk dat ik niet van de berg afval als ik me goed vasthoud) hehe, dat ben ik nog steeds niet verleerd.

De bergweg naar Canberra

De bergweg naar Canberra

Frodo het hondje van Shanes ouders, vond het trouwens helemaal niet leuk dat we alweer weg gingen. Vorige keer lag ie de halve dag op shanes ouders’ bed, nu op ons lege bed, zo zielig!

Frodo is het er niet mee eens

Frodo is het er niet mee eens

Verder heb ik ook nog wat foto’s van de Great Ocean Road die ik nog nooit hier op gepost had, maar veel te mooi zijn om altijd voor mezelf te houden. Dat water!!
Great Ocean Road
Great Ocean Road 1
Great Ocean Road 2
Great Ocean Road 4
En als laatste een foto van hoe ons recalcitrante busje erbij staat hier :)

Such a rebel!

Such a rebel!

Kus!

Oh wacht, vergeet ik helemaal te vertellen waar we nu zijn! In een stadje met de naam Batemens Bay, ongeveer 350 km ten Zuiden van Sydney (als je over dit soort  kronkelige wegjes rijdt iig, over de snelweg zouden we al een stuk dichterbij zijn). Morgen gaan we een vriend van Shane zien die hier naartoe is verhuist en daarna weer door naar Sydney. We moeten daar uiterlijk donderdag aankomen want vrijdag vlieg ik terug naar Melbourne (haha) voor een weekend voor de shoot die was afgesproken toen ik hier nog maar net was. Ik ben alleen flink aan het hoesten de laatste paar dagen en nachten :( en erg weinig energie en veel hoofdpijn enzo dus dat moet even beter worden en snel ook graag!

12 Comments

 • Reply
  martie
  03/02/2009 at 7:11 am

  omg soo happy to see you so happy!salt spring island today a bit cold.But so beautiful.Lovely van you guys have. nice guy too!Hugs, je tante…

 • Reply
  lisa
  03/02/2009 at 3:35 pm

  hahaha dat einde en die nieuwe vrienden van jullie :D
  Toch fijn dat jullie zo sociaal ingesteld zijn hxe8!
  kus!

 • Reply
  lisa
  03/02/2009 at 3:35 pm

  en de foto is te lief!

 • Reply
  Bowe
  04/02/2009 at 11:59 am

  Ik geniet echt van je stukjes Saar :D.. Het geeft me echt weer t gevoel dat ik ook op vakantie ben :D.. Het ontmoeten van nieuwe mensen die je dan toevallig OVERAL op het meest dunbevolkte continent ter wereld tegenkomt (zucht).. Het gevoel van vrijheid en het gevoel dat je echt leeft bij de dag (diepe zucht). De totaal andere omgeving en onalledaagse obstakels die je moet overwinnen (extreem diepe zucht). Vooral blijven schrijven en blijven oefenen met surfen :D Het is trouwens een surfboard en niet een surfboord genius!

  Dikke kus!

 • Reply
  Prinsesje
  10/02/2009 at 3:56 pm

  Wat ziet dat er ge-wel-dig uit!!!

 • Reply
  Sigtuna-gxe4nget
  13/02/2009 at 5:30 pm

  Dat met die branden daar en jij maar niet schrijven op je log nu maakt me ietwat ongerust. Wat zijn jullie mooi op die foto!

 • Reply
  Veronica
  21/02/2009 at 5:47 pm

  Jeetje Saar,
  Wat een avonturen. Zo te zien is het daar een stuk kouder. Wil je wel goed op je gezondheid letten en op tijd naar een longarts gaan voor een check up als zo aan het hoesten bent!!!!!!!!Zo dit was moederkloek Veronica op afstand.
  Enjoy and bibi Veronica

 • Reply
  die maaama
  21/02/2009 at 7:20 pm

  Ha Liefwaartje altijd zo fijn als je schrijft! Klinkt nog steeds helemaal leuk allemaal, ook fantastisch om zomaar naar Melbourne te vliegen – en natuurlijk sluit ik me ook aan bij de vorige spreker, pas goed op maaainkiend!! dikke knuffels voor jullie allebei,

  mam

 • Reply
  Anonymous
  23/02/2009 at 9:55 am

  lief saartje,
  vooral fotos doen het goed! Heb je ook nog wat van een nieuwe shoot?
  dikke smakkerd van Itty

 • Reply
  hubanie oud? tante !!!
  23/02/2009 at 11:52 am

  Lieve, lieve Saar,
  Al ben je ver weg: ik volg je. Je bent zo goed bezig in dat verre Australixc3xab. Je ziet er blij en happy uit samen met Shane. Blijf vooral schrijven dan weten we waar je uithangt. Liefs en hugs
  Hubanie

 • Reply
  hubanie oud? tante !!!
  23/02/2009 at 11:52 am

  Lieve, lieve Saar,
  Al ben je ver weg: ik volg je. Je bent zo goed bezig in dat verre Australixc3xab. Je ziet er blij en happy uit samen met Shane. Blijf vooral schrijven dan weten we waar je uithangt. Liefs en hugs
  Hubanie

 • Reply
  martie
  26/02/2009 at 9:09 am

  hey, vanuit a very snowy salt spring island a hug and a kiss for both of u.So great to hear/see you guys so happy.keep it coming! je vancouver family

 • Leave a Reply