Uncategorized

catwalk shizzle for real!!

Zei toch dat Zondag something big zou zijn? Nou het was nog way bigger dan ik dat ik zelf had gedacht!!! Want. Saartje heeft voor het eerst in dr leventje de catwalk bewandeld. En niet zomaar eentje, maar eentje waar zowat alle Hollands Next Top Model bij liepen, de winnaressen van de Max casting paar maanden geleden, en allerlei andere prachtigheden! Wat een dag… ik heb echt waanzinnig veel te vertellen maar no way dat dat me allemaal lukt in 1 keer. Het was van Danie Bles en iedereen moest er om 8 uur al zijn. De deuren zouden open gaan om 17.00 en de show begon om 18.00 uur. Lange dag dus! Toen ik op mijn fiets zat om half 8 was ik mezelf aan het vervloeken omdat mijn band half lek was en omdat ik me verre van gezond voel(de) en omdat ik dacht dat dit weer een of ander niet veel betekend gratis werk zou zijn. Verkeerd gedacht! Wat was ik blij dat ik mijn griep lichaam toch erheen had gesleept! Meer kan je hier nog lezen over de show en hier en eigenlijk op heel veel andere plekken ook nog merk ik na even google-en.

In de kleding ( 2,5 uur lang doorpassen en toch maar andere look en toch maar ruilen en toch maar extra dit en toch maar niet die riem en toch maar schoenen in een ander maatje en toch maar dat enkelbandje erbij en wacht nog even want dan kan dit ook nog anders), in de make up, in de nagel lak, in de haar lak, en repeteren (op deze foto is het nog rustig van alle hectiek die er vanaf 4 uur voor de show begon was).
Cimg1396
Na het repeteren even met een meisje rond gluren want de meeste naam plaatjes lagen al op de stoelen.  Pardon? Leontien Borsato? Sylvie van der vaart? Jan Taminau? Percy? Leco? Het Parool? Glossy? etc. etc. etc. Het was echt heel spannend!!!!!! En de stress van Danie werd niet heel goed geuit, er was o ongelofelijk veel gekloot met modellen aantal, te weinig want last minute afgezegd, toen iedereen gebeld en iedereen een outfit beloofd en uiteindelijk weer 4 weggestuurd, xc3xb3f omdat ze als laatste geboekt waren en er toch te veel waren, xc3xb3f omdat ze ronduit ruw werd gezegd dat hun loopje sucks. Er zijn door de hele dag door iets van 5 meisjes in huilen uitgebarsten door hard commentaar of situaties en dat waren goed ervaren modellen.. Dus heel af en toe brak dat de goede sfeer eventjes haha maar bij de modellen onderling was het heel gezellig en het was ook heel interessant om te zien wie van de HNTM meiden nou echt mooi waren en wie niet. De tweeling River en Loxc3xafs was in mijn ogen echt het mooist en leukst!

Er waren dus 60 modellen en elk model zou maar 1 keer een outfit showen. De catwalk was zeg maar zo gemaakt:
Cimg1406
En dit was van na de show maar eerst hingen in het midden waar ongeveer die mensen nu staan allemaal doeken, zodat er in het midden van het kruis, want de catwalk ging dus 4 kanten op, een ruimte was die niet gezien kon worden door het publiek. Daar moesten alle 60 modellen in staan (jxc3xa1 het was erg krap) en per catwalk was er een opening door dubbel doek zeg maar waar je om heen moest lopen aan de binnenkant. Er waren 5 groepen styles. Business, cocktail, denim, hippie en bruidjes. De bruiden opende de show door per 2 achter elkaar op de catwalk te lopen en alle 4 af te gaan. Daarna gingen Business, denim, en hippie allemaal, per groep waren er 10 modellen daarbij en we moesten gewoon 1 voor 1 die catwalk op en neer. Als de ene net wegliep dan moest jij tussen het dubbele doek zeg maar vast staan dus zagen mensen misschien je schaduw en twee of drie mensen een stukje van jou zelf door het kiertje. Dan als het model voor jou terug kwam van de catwalk door het doek moest jij er meteen op, openings pose geven, lopen, aan het eind weer een pose, en weer terug. Omdat wij hippies waren moesten we blij overkomen en das veel lastiger dan gewoon die aso additude hihi. Maar het is allemaal wel goed gegaan geloof ik! Peter zelf (van beautymodels dus, via hun was ik hier) was er ook en die zag er wel blij uit enzo. Ook mocht niemand eigenlijk gasten mee nemen maar ik ben nou eenmaal zo goed in regelen dat zusje Lisa mee kon en ook die was helemaal in haar nopjes. Nadat alle groepen alle catwalks hadden afgestruind stonden we weer met zijn alle in het midden, en de doeken – die met magneten boven aan waren bevestigd – vielen toen naar beneden in xc3xa9xc3xa9n keer zodat wij al poserend allemaal te zien waren. Vond het publiek volgens mij erg leuk want zag overal blije gezichten en oooh en aaaaah en foto flitsen. We moesten toen nog 1 keer vlak achter elkaar over 1 catwalk lopen, welke dat was hadden we ergens die ochtend te horen gekregen en gelukkig goed onthouden, en daarna in een lange sliert van de catwalk af terug naar backstage.

Trouwens toen ik op die catwalk liep was het licht zo fel! Als je recht vooruit keek zag je niets dan donker, en een stuk of 20 camera lenzen! Bij elke catwalk! Maar wij als hippies werden geacht af en toe het publiek in te kijken. Hoera, zie je ook nog eens wat voor mooie/belangrijke/enge gezichten gefocust zijn op jou =)

HET WAS ECHT ZO SPANNEND MAAR ZO SUPERVET OM MEE TE MAKEN

Hier nog allemaal foto’s van na de show – toen ik weer terug was in de kleedruimte enzo moest ik echt even 10 minuten alleen maar op en neer springen want had opeens zo een enorme afterwards adrenaline kick!!!!! Ook echt, de deuren gingen dus open om 17.00 uur maar de show begon pas om 18.00. dus alle modellen moesten een ruim uur in het midden van die doeken staan! Het eerste kwartier daarvan was iedereen mega zenuwachtig, toen werd iedereen super moe en honger en plassen moeten en alles. En toen eeeeindelijk veranderde het licht en de muziek en ready to go! Zo eng! De weg naar het eind van de catwalk was geen probleem, de eerste pose was wel even heel spannend al. Maar toen ik terug liep en al weer bij het doek was om weer naar binnen te gaan gingen mijn benen zo super trillen van de spanning shock opeens ofzo haha maar niet te erg gelukkig dus ging allemaal goed en niet zichtbaar. We bleven maar gewoon dansen zodat je in beweging bleef en blij bleef en de zenuwen op die manier niet hun gang konden gaan =) Oja toen alle modellen weer backstage terug waren glipte Lisa er net voor de deuren dichtgedaan werden gewoon achterna. Dus die was erbij om bij het weer aankleden van eigen kleding fotos te maken enzo hihi.

Cimg1399
Ik en Amanda, een heel leuk meisje van Ulla models

Cimg1401
Zelfs uitkleden was best hectisch hehe (Niets doen!!! Raak je kleding pas aan als er een kleedster naast je staat!!!)

Cimg1403
Lief!

Cimg1414
Lisa beetje apart/dissend/grappig tegenover Sabina van HNTM

Cimg1415
Peter Kalb en ik en de g
oodie bag

En dan nu nog de beroemdheid kiekjes ;p
Cimg1405
Ikkes met Bodil

Cimg1420
En ikkes met Sylvie van der vaart (Meis)

En nu naar bed want oh jeetje mijn keel doet zo waanzinnig pijn en dat snot stopt ook maar niet met druppelen. Heb echt mn longen dr uit gehoest vandaag maar gelukkig niet tijdens het lopen enzo. Gister ook gewerkt en dat ging wel, was gelukkig iets minder druk dan vorige week zaterdag maar alsnog ‘genoeg te doen’!!! En zoals Lies net zei voordat ze definitief offline ging van msn om me even te herrinneren en beseffen enzo:

L!$a- heeft net het leukste weekend van 2008 achter de rug! zegt:
ow en saar.. je liep vanavond op een catwalk, met allemaal beroemde designers en fotografen en modellen om je heen, en je hebt gebabbeld en geknuffelt met ex-hollandsnexttopmodels

14 Comments

 • Reply
  ann
  14/03/2008 at 1:02 pm

  hej zaar werk jij a.s. zaterdag rond 13.00 uur?
  kan ev kijken of ik even langs kan komen, tussen mn open dag en begin bedrijfsuitje door! ff je werkplace checken ;)
  gister een uur geroeid he in die sportschool met eef, was super leuk maar ook best spierpijn en blaren op mn handen nu!! darn ;)
  koes pxe5 dej!! kramm

 • Reply
  John
  17/03/2008 at 1:15 am

  Wow, je hebt weer heel wat meegemaakt dus vandaag! En wat goed dat je toch gegaan bent, alhoewel je je niet zo goed voelde. 60 Vrouwen bij elkaar, dat moet natuurlijk ook wel hectiek opleveren :-). Hoop voor je dat je je gauw weer goed gaat voelen.

  Groetjes, John.

 • Reply
  Irxc3xa8ne
  17/03/2008 at 2:42 am

  Op het gevaar of als een/ mijn/ jouw moeder te klinken: kijk je wel een beetje uit Saar? Put jezelf niet uit hxc3xa8?! *Irxc3xa8ne kijkt bezorgd*

  Dat gezegd hebbende…
  COOL!!!!!

  En de hamvraag blijft: wxc3xa1t zat er allemaal in de goodie bag??? Vertellen!!!

 • Reply
  ann
  17/03/2008 at 9:24 am

  hej lieverd!
  wat SUPER! echt helemaal tof voor je!
  fijn dat t goedi s gegaan, heb wel geduimd stiekem hoor ;)
  k zal straks ook even loggen over mijn weekend maar dat doe ik thuis kan ik leuk fotos updatend erbij voegen etc.
  anyways, ben kapot nu en ook soort van heel dichte vaste rotkuchje dinges waardoor ik alleen maar hoopvoller naar mn brievenbus loop voor oproep van LUMC ..
  mis je! koesjj

 • Reply
  Saar
  17/03/2008 at 10:53 am

  @John 60 vrouwen plus nog 30 vrouwen van de make-up/organisatie/catering/kleedsters/haar/nagels en ook plus 30 gezellige homo mannen van de make-up/vooral haar/catering/licht/geluid en plus minus 5 straight mannen van vooral catering en catwalk geregel.
  Zoiezo lag de hectiek absoluut niet daaraan, maar aan alle stress want het is ongelogelijk wat er allemaal bij komt kijken.

  @Irxc3xa8ne- Neen mama Irxc3xa8ne doe ik niet, ik heb vanochtend braaf uitgeslapen en ga straks om 3 uur weer oppassen/koken/naar dansles brengen/opletten tot savonds laat maar dat moet toch lukken. En in de goodie bag tja voor het publiek was er een mooie sjaal ingestopt maar voor ons vooral veel boekjes over kleding, adres kaartjes van de make up mensen etc, een luchtje, wat haarspul en bubbelgum hihi. Oja moet toch ook eerder mijn kamer uit om boodschappen te doen want heb zeer niets meer in huis.

  @ann Dankjewel!! Uhm bel ze anders nog een keer want is belachelijk hoor als je die brief niet binnen paar dagen hebt!! En zet snel idd je verslagje er op =)

 • Reply
  Fred
  17/03/2008 at 11:31 am

  HOi Saar!
  Je wordt nog echt beroemd!

  Hou je haaks en dikke XX en

  Fred

 • Reply
  Tamara
  17/03/2008 at 1:55 pm

  Wauwie!! Wat ontzettend gaaf!! Dacht dat ik al een top dag had gister (had ik ook:P) Maar dit is zooo ontzettend gaafmooileuk!:D

  Maar nou wel ff beter worden, anders beland je straks in het ziekenhuis;)

  xxx Tamara

 • Reply
  Aman
  17/03/2008 at 2:03 pm

  wow, heb je dat ook weer meegemaakt!

 • Reply
  lisa
  17/03/2008 at 2:55 pm

  Geeeen woord over bloemetjes…? Okee fine.. Je hoeft je ook niet altijd aan je afspraken te houden, je hebt een zwaar weekend achter de rug.
  By the way, ik ben nu op school en voel me zooo niet goed. Beetje katerig… Maar was het zoo waard! je rockte/chillde als een true hippie :D
  DOeiii! Heej en al 8 reacties ;)

 • Reply
  itty
  17/03/2008 at 4:19 pm

  en dit wordt de 9de! Je ziet er fantastisch uit en ik vond de tweeling ook op t.v. erg grappig en lekker brutaal! Ik hoop dat deze catwalk weer nieuwe opdrachten opleverd.
  En moeder Itty zegt nog wel: zorg goed voor jezelf, want dat is de basis voor alles!

 • Reply
  Bowe
  17/03/2008 at 4:31 pm

  Ik ben de 10e jeeej :D Klinkt wel echt heeeeeeeeeeeel leuk allemaal, je ziet er idd ook cool uit op de foto’s :D Je krijgt nog de groeten van iedereen, tinke vond t jammer dat je er niet bij was, volgend jaar dan maar?

  Kus

 • Reply
  Rikie
  17/03/2008 at 5:16 pm

  Hey
  Ik heb samen met jou gisteren de show gelopen leuk stukje heb je geschreven!
  kus Rikie

 • Reply
  itty
  17/03/2008 at 7:35 pm

  DANI BLES was op tv. bij SBS 6!!!!!
  Volgens mij heb ik jou op de achtergrond in wit hempje en spijkerbroek gezien!!??

 • Reply
  Wiebelen
  24/04/2008 at 1:26 am

  Ik was daar ook, ow, vreselijk!! Eens maar nooit meer!

 • Leave a Reply