Uncategorized

Currently I’m… (IV)

Hier is de vierde post van het terugkerende thema Currently I’m…!

De vaste Currently I’ms zijn: Reading, Watching, Thinking, Feeling en Loving.


Currently I’m Reading: Wees goed voor je ziel van Reimar Schefold. Ik lees dit boek met een lach op mijn gezicht. Niet alleen omdat het onderwerp interessant is; het gaat over een antropoloog die twee jaar bij een toen nog onbekende stam in Indonesië doorbracht tussen 1967 en 1969. Maar vooral ook omdat het geschreven is door de man van het gezin bij wie ik een kamer huurde in 2008. Het ging om een kamer met alles erop en eraan voor mijzelf op de vierde verdieping van een prachtig pand aan het Vondelpark in Amsterdam. Ik hoefde maar heel weinig huur te betalen in ruil voor een paar halve dagen per week oppassen op hun kinderen, boodschappen doen, koken, etc. Ik had vrijwel geen contact meer met ze gehad nadat ik naar Australië vertrok, ook al heb ik hele goede herinneringen aan die tijd en ik schreef ze een paar maanden geleden een brief. Shane en ik werden uitgenodigd om te komen eten bij ze, wat echt heel leuk was. Het kwam ter sprake dat Reimar dit boek had geschreven en liever dan lief kreeg ik een exemplaar mee. De helft van het boek lees ik in zijn stem haha, een grappige bijkomstigheid. Als je die stem ook wilt horen en meer wilt weten over het boek dan is dat hier te zien in het programma van Wim Brands, vanaf 16 minuut 45.

Currently I’m Watching: Million Dollar Listing Miami, een reality show die drie makelaars volgt die luxe woningen (ver)kopen. Het is hartstikke Amerikaans dus there is a lot of blablabla going on, plus natuurlijk het nodige drama, maar sommige van dit soort programma’s doen het gewoon goed bij me! Erg verslavend.

Currently I’m Thinking: aan veel te veel, misschien dat ik compenseer voor vorige keer? Ik heb onrustige-hoofd-dagen en alles wat ik moet doen rent rondjes in mijn brein. Gelukkig valt daar ook wel iets tegen te doen: gaan met die banaan en één voor één alle mogelijke dingen van mijn To Do lijst afstrepen.

Currently I’m Feeling: blij dat ik het me eindelijk weer kan permitteren om iets vollere dagen te hebben! Van verjaardagsfeestjes tot werken aan CFcommunity.net, tot praten op een college, tot beter huishouden, tot een concert van Fink, tot vrijwilligerswerk en meer. Wel niet allemaal op één en de zelfde dag nog, hoor.

Currently I’m Loving: de steeds langere dagen en daarbij de steeds grotere hoeveelheid zingende vogels! Wat een ontzettend cliché antwoord, zo aan het begin van deze lente. Maar cliché’s zijn cliché’s omdat ze waar zijn! Om ‘s ochtends weer uit bed gezongen te worden met zacht licht wat door de gordijnen schijnt, is zo veel meer waard dan opstaan in een donker en koud huis!

Currently I’m Changing: de naam van deze blog-serie. Theeleut vond ik al snel te truttig en de nieuwe titel maakt alles veel duidelijker en bovendien way cooler.

2 Comments

 • Reply
  Irène
  13/03/2015 at 11:43 am

  Goed bezig! Hopelijk houdt de energieboost lang aan. Hoewel ik je nieuwe naam idd heel cool vind dacht ik in eerste instantie wel dat je weer aan het infuus zat. ;-) Gelukkig komt dat gezien de nummering voorlopig niet meer aan de orde.

 • Reply
  Lisa Smit
  13/03/2015 at 12:55 pm

  Dit klinkt allemaal maar wat fijn :) goed bezig lieve sawabi

 • Leave a Reply