Uncategorized

Dagje uit

jk Vandaag naar Mariefred geweest. Eerst een uur in de bus naar een bos (of eigenlijk: een ander deel van het bos, want ik heb het gevoel dat het gewoon 1 bos is, en dan door heel het land verspreid) om daar een wandeling te maken van 2 km om een in rots gegrafeerd schip te zien, van de vikingen, die ehh heel oud was maar ik even niet meer hoe oud. Vond het allemaal niet zo heel imponerend :p. Toen nog 3 kwartier in de bus (veel gezellig zweeds overal aaaaa) en toen kwamen we aan in Mariefred. We gingen eerst allemaal 2 uur rondlopen en lunchen waar je wou en met wie je wou. Ik had in de bus naar Caroline gezeten, en wou even wat meer mensen leren kennen dus liep een andere kant op dan zij en kwam daar Sara en Natalie tegen. Met Sara had ik al een paar keer gepraat maar heel kort, meer opmerkingen, en die vroeg nu of ik met hun meekwam. ‘Ja’. ‘Mag nie, haha grapje!’ Sara is dus ook redelijk hyperactief haha met zn 3en hebben we ijs gegeten, door het kleine centrumpje gehobbeld, op een bankje aan het water gezeten waar we helemaal melig werden, een groot brood gekocht, een gezellig lunchrestaurant uitgezocht waar we, ja verbazingwekkend, geluncht hebben, terug gegaan naar het bankje aan het water, het grote brood tevoorschijn toverden, het in stukken scheurden, en het water insmeten, want dr waren zoveel eendjes!! :D ze waren echt zo grappig, vooral Natalie leek ze aan te trekken en das echt zoon schattig meisje, 1 eens bleef maar terug komen bij haar op dr schoot zowat en als ze gewoon nog zoon stapeltje van 3 sneetjes in dr hand had dan sprong ie daarnaartoe en zat er opeens een gat in haha.

Om kwart over 2 moesten we bij de verkeerplaats verzamelen en werden we ingedeeld in 3 groepen, 2 daarvan gingen naar gafrikens hus, waar allemaal mooie schilderijtjes hingen enzo, en 1 groep ging naar Grippholmsslottet om daar een rondleiding te krijgen. Daar was ik iets van 2 maanden geleden ook geweest, maar met rondleiding is het echt heel anders, dan kijk je dr met heel andere ogen naar als je dr zoveel over weet.

Gripsholm_slott_1

Ik zat met Sara in dezelfde groep, in de groep die eerst naar het kasteel ging, dus dat was wel lekker gezellig. Daarna ging onze groep naar grafikens hus, waar we al het moois hebben gezien, vooral de dingen die madeleine nog iets maakte waren echt superleuk!!

Grafikenshus150x200

En de vrouw die ons daar de rondleiding gaf was echt zo aardig, echt een heel leuke vrouw!! Nog even rondgekeken en toen weer naar huis. Sara en Sarah naast elkaar in de bus, zij is 10 maanden ouder, en allebei bekaf, echt mn hoofd was voor mn gevoel aan het rondtollen, maar ik kon nie slapen, in tegenstelling tot sara :p en ruim anderhalf uur later waren we weer in Sigtuna om half 7. Eenmaal thuis gekomen heb ik eindelijk wat aan mn nagellak gedaan wat ik al moest doen van mezelf sinds ik hier in zweden weer aankwam maar nu net dus pas heb gedaan (oud afschuwelijk afgerafeld eraf, nieuw mooi 2 lagen erop) jaja ik kan het allemaal wel! Vriendlief heeft vandaag op t dak gewerkt dus die is al in bed aan het knorren..

Ben zo blij dat ik mn simkaart weer heb hier!! Ashraf, een vriend van SFI, smste me hoe het ging met me en dat ik m moest antwoorden om m gerust te stellen dat ik nog leefde want we hebben elkaar natuurlijk vet lang niet gezien. Hij was een maand naar Jordanie geweest en toen ie bijna terugkwam was ik net begonnen aan mn nederlandspanje avontuur dus.. die had ik gelijk maar even gebeld en meteen weer supergrappig gesprek gehad dus leuk leuk. Wat wel jammer is is dat susan weer in nederland zit :( maja dan moet ik maar snel vrienden maken op mn zweedse school he ;) kusknuf!

4 Comments

 • Reply
  Bowe
  29/08/2006 at 10:36 am

  En ik altijd maar denken dat je dom was.. Beetje na 1 jaar al fokking goed Zweeds praten en meteen de eerste dag op school al vet veel kapsones erbij krijgen door alle complimenten!! Doe zo door my ADULT (je bent 18 gvd)Jedi! May the force be strong with you en al die andere Star Wars bullcrap.. Verder leren ik ga weer. Theorie examen ik maken moet over 4 uur, ik nog weinig geleerd hebben! Kuhusssssssssssssss

  PS: ik bepaal zelf wel of ik mn weblog laat wegrotten ja! *mompelt dat ie een stukje gaat schrijven, maar bedenkt dat ie t toch weer niet afmaakt en slaat zichzelf voor zn hoofd*

  (K)

 • Reply
  lisa
  29/08/2006 at 12:36 pm

  Wat leuk dat dagje met zn twee en woensdag naar MARIEFRED!!! JEEEEJ! Maar ik ben zoo blij dat je nxfa al een soort van jou plekj ehebt gevonden en ik weet zeker dat je na 2 weken daar op school nauwelijks meer zweedse les nodig hebt, als je hoofd gewend is om het daar vanzelfspreken in te vertalen. Alleen lijkt me wel raar als je dan weer thuis komt en engels weer gaat spreken. en dan op msn nederlands whahah :P ik vind het wel echt super super super knap van je :D
  kusje van je zusje (hij blijft leuk..)

 • Reply
  itty
  31/08/2006 at 1:35 pm

  Als werkloze huisvrouw zet je mij gelukkig aan het lezen! Bedankt hiervoor, het is af en toe net een soap!!!(Hahaha)

 • Reply
  lisa
  31/08/2006 at 10:54 pm

  HA! je hebt je sim kaart :D dat is fijn om te horen :). Heb je mn schoenen al op de post gedaan? :P
  kusje van je zusje

 • Leave a Reply