Uncategorized

Dansen en stressen

Ik heb vanavond vrij! Het voelt alsof ik 2 weken non-stop heb gewerkt, haha, het drama van weer beginnen met werk na lange tijd niets doen!! De shift vrijdag ging wel ok, ik had alleen absoluut totaal geen idee wat ik aan het doen was en rende een beetje in het rond, vroeg honderd keer wat de whisky was (sommige dingen komen gewoon niet binnen, zoals in het engels het woord ‘vis-filet’ ; heeft Shane ook al duizend keer vertaald en nog weet ik het niet. Maar nu snap ik dat scotch en whisky dezelfde fles is en wel Johnny Walker, oftewel de derde fles van rechts in de fast-bar.
De shift op maandag was best leuk, alles ging een beetje beter en na werk bleven de leuke mensen hangen voor een drankje (iedereen blijft altijd hangen voor een drankje, maar de mensen die ik bitchy vind moesten die avond meteen weg na werk) en het was gewoon leuk! De derde shift dacht ik dat ik ging exploderen van frustratie. Het was niet zo druk, tot 12uur want toen begon het toch behoorlijk vol te lopen en de manager volgde me in xc3xa1lles wat ik deed, en begon dingen uit te leggen van hoe ik snel een glas vodka-coke bijv. kon maken, om het vervolgens precies hetzelfde te doen als ik deed. Ook toen ik een glas wijn inschonk was dat ‘echt veeeel te veel’ , schonk hij een voorbeeldglas in voor me, was dat tot een halve cm lager dan mijn volle glas. Dat soort stomme dingen, en natuurlijk heb ik nog veel te leren daar, maar leer me dan xc3xa9chte dingen ipv dat soort onzin terwijl het heel druk is! Het klinkt misschien minder frustrerend dan het was, maar echt geloof me ;p Rond 1 uur besefte hij denk ik dat ie een beetje vervelend was geweest want toen vroeg ie opeens hoe ik me voelde en of ik me nog een beetje comfortable voelde achter de bar, en liet ie me met rust, behalve toen ie een drankje voor me klaarmaakte, dus was het weer goed. Ook stond ik die nacht met een van de bitchy-meisjes aan dezelfde kant van de bar, dus als ze ergens bij moest werd ik gewoon even aan de kant geduwd of knalde er iets tegen mn been aan etc. Dus, minder goede nacht.
Gister however was heel leuk! Was echt vreselijk druk, blijkbaar is dat elke woensdag zo, maar dat vind ik veel makkelijker werken omdat je het gewoon mxc3xb3xc3xa9t doen, geen tijd om te twijfelen of wat dan ook. Ook stond ik met heel leuke mensen aan dezelfde kant van de bar en al dansend en muziek-mee-blxc3xa8rend hebben we iedereen hun drankjes geserveerd in crazy-high-speed. Die nacht besefte ik dat als ik me niet erger aan the bitchy-girl en me zeker voel van waar ik mee bezig ben, ik eigenlijk betaald aan het feesten ben ;D

Ik weet nu hoe ik heeeel veel shooters kan maken en cocktails en mengsels en en en nog veel meer. Veel shooters hebben een beetje een on-ortodoxe naam, en de meeste mensen zijn aangeschoten als ze eenmaal aan de shots beginnen. Dan komt er giechelend en met blozende wangen uit ‘can I have, hihihihi, a, hihihi, quick fuck please’. Maar soms zijn ze sober en vooral de nuchtere meisjes zijn zo grappig als ze zo een shot bestellen. Je moet je hoofden heel dicht bij elkaar hebben want de muziek is zo pleures hard, dus je kijkt elkaar diep in de ogen terwijl je maar 2 cm van elkaar af bent; ‘can I please, have, 3 wet pussy’s’ (denk het Engelse accent erbij! Half Engeland woont hier geloof ik) en dan kijkt ze je vol schuld aan haha. En dan zijn er natuurlijk de cool guys met veel geld en de zeer serieuze look; zonder enige emotie; ‘five chinese bums’.

Heb gister mijn contract getekend en nog veel meer andere papieren, heb nog nooit zoveel moeten lezen en tekenen voor een baantje. Ook gaat er hier verplicht 9% van wat je betaald krijgt naar een pensioen fonds ofzo, misschien is dat in NL ook zo, dunno, maar hier moest ik een heel formulier daarover invullen. Had de neiging om te fluisteren, hey pssst, neil, I have a little secret, not sure if I need this anywayz ;p ! Ik krijg 17,70 per uur, en in het weekend $20,- per uur. In euro’s is dat ongeveer de helft. Plus fooi, tussen de 10 en 30 dollar per avond, dat verschild nogal, en in heel veel 20 centjes uitbetaald (en een deel in briefjes when ur lucky); ik heb maar een tupperwearbakje als fooi-muntjes-bak gedoopt. Ik geloof dat ik het meeste van mijn fooi omdezelfde reden krijg als waarom mensen dingen van me kochten toen ik in het callcenter in amsterdam werkte. Medelijden of schattig-heid van het foutjes maken haha. But who caaaares, it works for me!!

Verder wordt het hier wat kouder, de Sydney-se herfst komt er langzaam aan. We blijven nog onveer 10 weken hier en dan gaan we door naar het weer warme Noorden, waar dan ook geen regen-seizoen meer is tegen die tijd. Ik vind het heerlijk om even op dezelfde plek te blijven en weer een baantje te hebben en nieuwe collega’s en een beetje een soort van vriendenkring hebben van de mensen waar we de eerste 2 weken woonden hier, maar ik vind het ook heerlijk om te weten dat we over die 10 weken weer door gaan reizen. Life is pretty perfect at the moment!!

12 Comments

 • Reply
  die maama
  30/03/2009 at 9:48 am

  Ha fijn een verse message en nog wel zo’n goeie!! Saartje zet m op, geniet ervan – ik denk aan je en hou van je – zoen en lange knufarm voor jou, knuffel ook voor Shane mamma

 • Reply
  lisa
  30/03/2009 at 1:10 pm

  hay zuske :D
  Die site van je baan ziet er leuk uit joh :) Echt blij voor je dat je m hebt gekregen, jij kan dat bedienen en maken echt wel, lukt het niet, zal niemand je de schuld geven vanwege je mooie gezicht, dat zo op mijn gezicht lijkt :)
  Doeiiii! xxxx

 • Reply
  Fred
  30/03/2009 at 11:31 pm

  Hoi Saar,

  goed van je te horen! Lekker dat je zo geloopt hebt op de band!

  groeten en tot horen!!

 • Reply
  Anonymous
  09/04/2009 at 8:21 am

  Die baan lijkt me echt shit! Slecht voor je gezondheid en slecht voor je mind. En dat salaris is helemaal belachelijk laag. Jij pakt gewoon alles wat je krijgen kan en merkt niet hoe ze je uitbuiten. Je laten duwen op je werk, dat zou je in Nederland toch nooit pikken?! Wordt wakker meid!

 • Reply
  saar
  09/04/2009 at 8:57 am

  Zucht, bedankt voor de toespraak geen-naam. Ik ben blij dat je zo gepassioneerd bent over mijn welzijn, maar ter duidelijkheid – ik heb me in NL 10 keer zoveel laten duwen als hier, en dit is het hoogste salaris wat ik ooit heb gekregen. Wat een loser he?? Maar je moet weten dat ik er heel tevreden mee ben, ik heb mijn logje niet voor niets met ‘life is pretty perfect’ be-eindigd. Ik snap dat niet alle mensen een baan achter een baar leuk zullen vinden, maar ik ben erg blij dat ik m heb en ik denk dat het mijn gezondheid en mind veel goeds gaat doen. Gegroet!

 • Reply
  Anonymous
  09/04/2009 at 9:15 am

  Roken ze daar in kroegen, ben blij dat het hier in Europa nu rookvrij is? M.a.w. krijg je een beetje lucht als je werkt?

 • Reply
  saar
  09/04/2009 at 10:05 am

  niemand rookt hier binnen.

 • Reply
  Anonymous
  09/04/2009 at 10:47 am

  Wat ben jij blij met je eigenwijsheid zeg. Je kunt best leren van anderen hoor.

 • Reply
  saar
  09/04/2009 at 12:03 pm

  Maar ik snap niet waar ik van moet leren? En ik snap ook niet waarom ik in dit geval eigenwijs ben?

 • Reply
  Bowe
  09/04/2009 at 3:29 pm

  Het enige wat ze op dit moment van je kan leren is hoe je je moet gedragen als een maffe anonieme idioot. Als je ook maar de indruk wil wekken dat je reageert om iemand te helpen of te adviseren met goede bedoeling, lijkt het me slim om een andere toon aan te slaan en tenminste een naam voor jezelf te verzinnen.. Als ik een suggestie mag geven;

  Verzuurt-persoon-in-de-nadagen-van-zijn-leven-die-het-nodig-vindt-om-mensen-die-wel-genieten-van-het-leven-via-het-internet-te-voorzien-van-nutteloze-opmerkingen.

  Superdoei!

  ps: leuk stuk Saartje :D

 • Reply
  Saar
  09/04/2009 at 11:38 pm

  =D

 • Reply
  Martine
  11/04/2009 at 12:40 am

  Heeeeeeeel erg leuk! Ben zo blij dat je life pretty perfect is :-) blijf genieten! Die namen van drankjes zijn echt om te gillen… :-P Liefs vanuit Sint Petersburg! x Martine

 • Leave a Reply