Uncategorized

de mensen van school en auw

Zoow vandaag ging ik echt dood van de buikpijn zeg weet echt niet wat daar allemaal mis is, maar het voelt echt niet normaal pleures! Ik was mede daarom denk ik ook erg moe vandaag terwijl ik gister heel vroeg naar bed ging, en fooooeewww wat een verschil maakt dat zeg!!! Vorige week vrijdag en donderdag volgde ik al die gesprekken en babbelde vrolijk mee met het meeste, en vandaag, echt, Ludde, de leraar van vandaag, had 5 kwartier staan praten, en als je me achteraf had gevraagd waar het ook maar over ging, ik heb geen idee! Gelukkig was het niet zo heel belangrijk want deze dag was meer een beetje een hoe-vullen-we-het-in-dag omdat de eigenlijke lerares die we zouden hebben nog 1 dagje naar haar oude baan moest. Maar het is wel superchill, want ik zit in de groep die op woensdag een soort maatschappij heeft, en hier doet de school het totaal anders, iig ben ik waarschijnlijk elke woensdag kwart voor 12 vrij!!! yeahh :) Wat wel een beetje lastig is is dat je als student hier, een ziektekosten verzekering moet hebben vanuit eigen land… het zou echt zoveel handiger zijn geweest als dat via hier kon.. Misschien kan ik dat wel zo maken maar waaaah iig moet ik  het hebben als ik mn persoonsnummer aanvraag… ennn dat heb ik niet. Pleures f*cking verzekering..

Iedereen was wel lief vandaag, gewoon chill en bijna iedereen viel zowat in slaap met Ludde’s mooie maatschappij verhaal. Dr zat een jongen in onze klas die er altijd superrelaxt en op zn gemak uit zag, maar wel duidelijk al dat als ie het ergens niet mee eens was, hij het ook niet zou doen enzo. En toen kwam gister de mededeling na al een aantal dagen zonder die jongen, dat hij niet meer terug zou komen dit jaar, dat als we wilden weten waarom en hoe, we met die jongen moesten praten, dat zij het recht niet hadden om ons dat te laten weten. Iedereen natuurlijk nieuwschierig maar het was al een stuk gezakt vandaag, en toen Christina, Saara en ik terug liepen van de eerste pauze (fika) bleek Saara te weten, via haar eigen weg maar misschien een beetje lullig is om hier op te zetten, dat die jongen aan de drugs was, en hij geluk had dat ie binnen was gekomen in de school, maar wel met de afspraak dat hij in het begin om bepaalde tijd zn urine liet testen. En daar kwam dus uit dat hij toch niet zo was gestopt als dat ie zei.. :s best wel lullig voor (en van?) hem!

Gister toen we de hele dag zweeds hadden, zat daar ook de vrouw in die uit Canada komt. Aan het begin van vorige week had ze me nog verteld over hoe ze hier woont met haar man en zoon, dat ze voor die man hier naar toe is gekomen enzo.. En gister toen we ons moesten voorstellen in de groep Zweeds, zei iedereen ook met wie ze woonden enzo, en vertelde zij dat zij en haar man de dag daarvoor besloten hadden te gaan scheiden, dat ze daarom waarschijnlijk de komende weken misschien een beetje gevoelig zou zijn…:$ Echt ik vond het zo erg voor haar :( Halverwege de dag werd haar een vraag gesteld en uit het niets (leek het voor ons, voor haar zal dat natuurlijk anders zijn geweest) was het enige wat er nog uit kon komen dat ze even helemaal klaar dr mee was voor vandaag en dat het echt niet meer ging, of ze alsjeblieft weg mocht.. Ik vond het zo zo erg voor haar, ik zat naast r en moest r gewoon even knuffelen want echt…:( Vandaag was ze dr wel weer, en aan het eind van de dag (we waren deze woensdag ook al 12 uur vrij) was ik nog even naar de lunchzaal gelopen om te kijken wie er nog was enzo, en toen kwam zij met nog iemand uit de klas aanlopen, maar verder was er niemand daar dus pratend liepen we naar beneden (in het Engels thankgod hihi) en ze bleken op iemand te wachten want toen er een vrouw binnen kwam lopen groetten ze haar  helemaal blij en bekend, en de vrouw uit Canada stelde mij aan haar voor alsof ze het over me gehad hebben (‘Yeah well so this is Sarah!’) en ze was zooooo aardig! Vanaf het begin was die zelfde geweldige Canadeze sfeer al over haar, en ze bleek idd uit USA te komen, waar weet ik niet, maar we hebben een stuk gelopen met zn 4en en het was echt helemaal geweldig.. wat 2 mensen uit Canada al niet voor een sfeer kunnen neerzetten joh.. het was gewoon bijna geen zweden meer :) Kitty, de vrouw uit Canada die gaat scheiden zei al snel tegen haar Amerikaanse vriendin dat ik degene was die haar ‘vervangen’ had. Hoezo dat?? Nou, zij woont aan het ene eind van de weg naast school, ik aan de andere kant, zij deed Zweeds als tweede taal, ik doe Zweeds als tweede taal, zij praat met grote passie over Canada, ik praat met grote passie over Canada :) Dat waren een paar dingen die Kitty zei. Ze gingen lunchen in Sigtuna maar mn buik was me echt aan het vermoorden dus ik ging naar huis, waar ik heel duizelig werd en in bed in slaap viel voor een uurtje. Nou is het gelukkig ietsje beter, hoop dat ik morgen weer iets helderder ben!! dikke kus!

4 Comments

 • Reply
  lisa
  04/09/2006 at 6:36 pm

  mijn zus kan zweeheeds!
  mijn zus kan zweeheeds!
  En het gaat eindelijk regenen!
  En het gaat eindelijk regenen!

 • Reply
  Marcel
  05/09/2006 at 10:36 am

  Kent is niet xe9xe9n rocker, maar een hele band vol! :-) Het was ook het eerste wat mij werd aangeraden toen ik om Zweedse muziek vroeg, en ze hebben inderdaad best mooie nummers.

  Een andere goede tip is natuurlijk om Cornelis Vreeswijk in het Zweeds te luisteren – kun je meteen mooi opscheppen door aan iedereen te vertellen dat de Zweedse volkszanger nummer xe9xe9n eigenlijk een Nederlander is!

 • Reply
  lisa
  06/09/2006 at 7:15 pm

  [email protected]#^V*%^D BUIK VAN SARAH!
  DOE JIJ IS EEEEVENTJES NORMAAL!
  EN HEEEL SNEL!

 • Reply
  Fred
  06/09/2006 at 11:20 pm

  Hoi Saar,
  hoop dat je buik weer een beetje gewoon werkt! Leuk om jouw verhaaltjes te lezen over zweden en de lessen. ‘Mijn’ Maarten heeft nu ook een weblog, http://www.murt.waarbenjij.nu en schrijft ook over zijn lessen Zweeds. Grappig.
  Nou hou je haaks en tot horen!
  Groeten Fred.

 • Leave a Reply