Reizen Zweden

de week 11/11

Das lang geleden… een ochtend voor mezelf! Zit nu dan dus ook met net gelakte knaloranje nagels, badjas over mn gewone kleren, nog nat gedoucht haar, en niet meer eraf willende lipglos achtig op, achter de computer. Deze week was echt leuk ging supersnel voorbij. Bowe’s vlucht terug hier uit Zweden ging gelukkig niet op dezelfde belachelijke Lisa-tijd maar om half 11 dus om 9 uur waren we op t vliegveld waar we een tijdje in de rij hebben gestaan en een mc-donalds ontbijt (ze serveerden geen ongezonde dingen) naar binnen hebben gewerkt, aangezien we allebei honger hadden doordat we ‘s ochtends vroeg nooit zo veel naar binnen krijgen. En toen was het opeens weer heel raar om doei te zeggen! Toen ie achter de douane was verdwenen liep ik weg en had echt iets van ja.. wat moet ik nou weer gaan doen?!

Ik ben maar gewoon via de supermarkt naar huis gegaan, waar Jolanda aan t thuis werken was waarmee ik geluncht heb voordat zij naar kantoor moest. Toen natuurlijk weer kindjes opgehaald en om kwart voor 5 waren we al aan het eten want Moana had een Sint Maarten feest op haar school waar het hele gezin mee naartoe mocht. Ik ben niet gegaan want voelde me echt ziek. Ik had namelijk woensdag eindelijk eraan gedacht om de uit nederland gekregen griepprik mee te nemen naar het ziekenhuis in Uppsala, dus die hebben ze geprikt, en ik wist wel dat ik me altijd daarna even pleures voel maar nou is het echt niet leuk grrr. Mn longfunctie was nog steeds supergoed, 71% yeahhh baby!! We hebben verder niet echt veel gedaan in t ziekenhuis, waren zo klaar, net als meestal, gezien hun superhandige progamma. Marie heeft me wel een nieuwe antibiotica voorgeschreven, Azitromax. Dat zou de pseudemonas tegen moeten houden van stoer doen. Ook heeft ze opnieuw een recept voor Oxis meegegeven aangezien die in mn gestolen tas meegestolen was. (Ik heb trouwens helaas nog nergens in een Zweedse krant gelezen dat er een man dood is gevonden door een overdosis oxis.. maar misschien is mn zweeds nog niet goed genoeg..)

Jolanda had die ochtend superlief bedacht dat Bowe en ik de hele dag in Uppsala konden blijven en zij de kinderen zou doen, dus we hebben de hele dag rondgelopen (ik na een half uur na de prik al met gigantische spierpijn enz) en gezeten en mensen gekeken en kastelen en kerken in en langs geweest. En natuurlijk ook erg veel centrum en winkels… We hadden die avond met Sonja in Sigtuna afgesproken om 8 uur dus eerst dachten we nog even langs huis te gaan maar dat lukte niet meer dus zijn we rechtstreeks daarheen gegaan.

Onderweg in de trein moest ik wel opeens best veel bloed hoesten dus dat was wel schrikken, maar na ongeveer half uur/3 kwartier werd het al gewoon weer geloof ik en als ik nu naar mn sputum kijk is het gewoon weer ‘helder’ zonder bloed dus ik heb ook geen ziekenhuizen ofzo gebeld. En ik voel me goed, behalve dat griepprik-effect, niet benauwder ofzo dus het was geen ramp. Met sonja zijn we weer naar mandela geweest wat drinken en om 11 uur weer terug. De rest van de week zijn Bowe en ik 2 keer naar stockholm geweest, waar we bij toeval een leuk jongerencentrum hebben ontdekt waar de eerste dag een super super gaaf concert was en we dus helemaal blij waren :D We zijn natuurlijk naar Sigtuna geweest, langs de oude ruine kerk, het gebouw waar de bibliotheek hotel conferentie en alles inzit, ongeveer onze nieuwe buren, en het nieuwe huis waar die dag iedereen in aan het werk was. Bowe was ook helemaal van waaauuww in Sigtuna.

We zijn met alle kinderen en Sonja met ‘haar’ kindje Emma in het bos geweest. We hebben echt zooo leuke en schattige en mooie foto’s gemaakt overal, de liefste zijn als we voor het ziekenhuis in de blaadjes liggen die hier zo ontzettend mooi zijn. Verder konden Bowe en Nemo het echt heel goed vinden, zo superschattig!! Dan moesten we de bus halen en dan rende ik met Romeo’s spullen, Moana zelf vooruit, en dan mistte je Nemo en Bowe al een tijdje dus dacht je gvd zo halen we de bus nooit en dan kwamen ze opeens aanhobbelen, Nemo op Bowe’s schouders. Nemo was ook de eerste die Bowe’s naam kon onthouden. De rest had er 5 dagen voor nodig. Nu ie weg is zegt Romeo m elke keer dat ie me ziet eindelijk goed nja. Gister toen ik de kindjes had opgehaald en we vlakbij huis waren vroeg Nemo opeens met zn adorable gezichtje omhoog ‘Bowe thuis?’ dus nee.. dat zullen we waarschijnlijk wel weer 2 weken krijgen, net als toen Lies weer weg was hihi.

Sonja belde net of ik meewou deze ochtend naar de bibliotheek in Sigtuna. Ze is vandaag vrij want morgen moet ze werken en ze ging naar Stockholm en wou onderweg even daarheen. Maar ik wou niet te veel doen nou, want volgens mij gaat het ene beetje hetzelfde als gister, iig niet slechter gelukkig. En dan weet ik dat als ik veel ga doen ik snel weer meer kan instorten dus… Wat ik dit weekend ga doen weet ik nie.. in mn eentje naar Stockholm denk ik. dat heb ik nog nooit gedaan trouwens!! Zo raar haha. Wel 2 keer bijna maar dan toevallig niet. Dus dat is ook wel leuk.

Nederlanders nemen de taalschool over trouwens!! hahaha heel grappig, eerst was ik in de zware minderheid maar nou was er afgelopen dinsdag voor het eerst een nieuw meisje bij, ze heet suzanne, is 17 en komt uit nederland! Ze is bij dr vader gaan wonen en die woont dus hier. De dag daarna was ook haar vriend hier gekomen. maar ze zijn een beetje vaag hoor.. We zaten met zn 3en aan dezelfde ronde tafel, en ze zeiden nix, dus ik vroeg of hij ook uit nl kwam. ‘Ja…. ‘ okej… En jullie zijnnn… broer en zus? suzanne: ‘hehe nou, neej.. hehe, neej.. dat is een beetje raar.. broer en zus.. neej.. dat zijn we niet.. neej… ‘ WAAR KENNEN JULLIE ELKAAR DAN VAN? ‘nou, wij.. zijn vriend en vriendinnetje….’ mja misschien moet ze wennen. Dat had ik in t begin ook. Alleen ging ik toen niet naar school dus wasset iets anders, anders had ik misschien ook wel zo gedaan. Nou ik hoop dat Bowe snel zn fotos online zet, dan zet ik er hier ook een paar neer.

OJA ik ben naar de kapper geweest! Toen we met Sonja naar Stockholm gingen besloot ik toen we een kapper zagen het dan maar gewoon te doen. Ik vinnet leuk geworden, wel heel anders. Mn pony is terug en de rest is in laagjes met best groot verschil, maar ze kon goed knippen dus het ziet er heel leuk uit!! voor 270 kronen.. iets meer dan 30 euro ofzo dusszzzz tot snel, Saar

2 Comments

 • Reply
  Hans de Rooij
  11/11/2005 at 7:34 pm

  Hoi Sarah,

  Nou dat versgeknipte koppie van jou wil ik wel eens zien. Is het nog steeds dezelfde Sarah als ik hier op de foto gezet heb daags voordat je vertrok naar het Hoge Noorden? :)
  Of een fotootje van jou met Bowe?
  Hou je haaks daar…
  Groeten,

  Hans de Rooij

 • Reply
  Fred
  13/11/2005 at 8:56 pm

  Hallo Saar,
  Leuk dat je weer wat hebt gescheven. Ook leuk om Bowe bij je te zien. Hou je haaks en de groeten!
  Fred

 • Leave a Reply