Uncategorized

De ziel

Wanneer een ziel de weg naar het nieuwe lichaam vindt, heeft deze een weg af te leggen. Die gaat door emoties en obstakels, gevoeld en verzonnen door andere zielen. Door de soms zo heftige hindernissen zal de ziel niet erin slagen een pad te vinden waar het zich niet zal stoten. De ziel zal geschaafd worden, en stukjes splinters achterlaten, die elk hun eigen weg afleggen. Sommige zielen zijn onvoorzichtig en te doelreikend. Deze zullen harder op opstakels geraken dan andere. Het komt voor dat deze uit elkaar vallen tot in 2 helften. Voor de persoon die uitgekozen is door deze ziel, is slechts 1 ander mens op de hele wereld zijn of haar zielsverwant. Liefde zal zeker gevonden kunnen worden in buitenstaanders, maar dat is slechts oppervlakte, hoop en illusie. Alleen bij zijn of haar andere helft zal het pure herkenning, bewondering en behagenis krijgen. Voor deze persoon bestaat de ware en als ze elkaar gevonden hebben zal geen toeschouwer dit missen, niet zien, of niet voelen. Ze zullen stralen van geluk, hun leven geven voor de ander en elkaar letterlijk tot in de dood meer dan lief hebben.
Een andere ziel is de meest voorkomende. Deze vindt tijdens het pad genoeg hindernissen om stukjes af te laten brokkelen, die groot genoeg zijn voor een op aarde sterke herkenning van de oorspronkelijke ziel. De persoon die deze ziel bezit kan in meerdere mensen een zielsverwant vinden, en daar voor altijd gelukkig mee zijn. Het wil overigens niet zeggen dat geluk en eeuwig samen zijn gegarandeerd zijn, niet met zielsverwanten en niet met de ware. Dat ligt nog steeds aan de mens zelf, de denkwijze en het geaccepteerde.
Dan is er nog de meest onrustige ziel. Deze legt zijn weg dan ook stuiterend af en verliest overal stukjes. Als deze op aarde in zijn verschijningsvorm zit, zal het in vreselijk veel mensen een stukje herkenning vinden. Dit type, is vergelijkbaar met de Don Juan genoemde. Elk liefdes avontuur betekent wat voor hem of haar. Of het nou een paar jaar, een maand of een nacht duurt. De persoon zal het eeuwig onthouden en de oude partners ook echt lief hebben, ze nooit zien als ‘slachtoffer van de flirtkunst’ of sex-object.
Moeilijk te geloven voor de buitenstaander, maar elk persoon blijft een verbindenis houden met deze ziel, elke op zijn of haar eigen manier.

6 Comments

 • Reply
  Bowe
  23/08/2005 at 10:57 am

  Wijsheid hoor.. echt goed stukje, en ik geloof dr ook zeker in :)

 • Reply
  Lisa
  11/09/2005 at 7:56 pm

  Wow saar, wat voor invallen heb jij echt om tien over twaalf s’nachts?
  Ik vind het wel heel mooi hoor :D
  KUs

 • Reply
  Bowe
  12/09/2005 at 5:21 pm

  Dit heeft ze uit een boek.. maar toch.. als je zulke shiznit leest ben je al dope.. :D

 • Reply
  Ebje Tookpok
  17/09/2005 at 10:07 am

  rot op, zelf geschreven. en nu verveel ik meeeee

 • Reply
  Koen
  31/01/2008 at 3:42 am

  Zielen bestaan niet mevrouw.

  Gelukkig ben je slim genoeg om niet zweverig te worden. :)

 • Reply
  saar
  26/05/2008 at 5:35 pm

  hallo koen. Wie ben jij?
  (de kans hier antwoord op de krijgen schat ik in op een half procent)

 • Leave a Reply