Inspiratie Uitgelicht

Drie van de beste series op Netflix

Beste Netflix series

Netflix is okee olee olee! Dankzij mijn plogs weet je waarschijnlijk dat ik fan ben. Maar hee, zoveel keus en zo weinig tijd! Als je een beetje zoals ik ben geef je een serie niet zomaar op voordat je er minstens twee of drie afleveringen van hebt geprobeerd. Handig dus, als je een soort van zeker weet dat je iets leuks aanklikt. Bij deze: drie van de top series die ik de laatste tijd heb gekeken. Het is slechts het tipje van de sluier, dus tegen de tijd dat je alle genoemde series hebt gezien plaats ik gewoon een vervolg hierop!

Drop Dead Diva

Deze serie redt mij in dagen van diepe dufheid! Vooral voor het vrouwelijke geslacht een goede serie om gewoon lekker naar te kijken zonder je hoofd al te veel te moeten gebruiken. Maar het verhaal vind ik leuk en de karakters zijn likeable, dat helpt ook. Bovendien lijken veel series die zich voor een groot deel in een advocatenkantoor afspelen sowieso goed te werken. Het begint met niet al te snuggere wanne-be model Deb, die tegelijkertijd in een dodelijk ongeluk komt als slimme advocate Jane, die juist helemaal niet bezig is met haar uiterlijk. Deb’s lichaam overlijdt maar haar ‘geest’ komt terecht in het lichaam van Jane. Paniek en chaos allover in het begin natuurlijk. Maar na een tijdje begint ze de mogelijkheden van haar nieuwe leven uit te vinden, en maken de twee verschillende karakters haar ook juist een mooier persoon.

The Fall

Deze Britse serie heeft net als zoveel andere Britse series een hoge kwaliteit. In Noord Ierland (heerlijk om naar te luisteren!) loopt een seriemoordenaar rond die vrouwen op nogal specifieke wijze het leven afneemt. Stella Gibson wordt overgevlogen om deze man te vinden en een eind te maken aan de moorden. Heel spannend, een heel stuk realistischer dan de gemiddelde crime serie, en goed geacteerd. Er wordt nog gewerkt aan een derde seizoen van deze quasi mini serie, maar seizoen 1 en 2 staan alvast op Netflix met in totaal 11 afleveringen. Geen hoge grens om mee te beginnen dus, want geen gevaar voor eeuwig binge watching.

Lillyhammer

Zó grappig en goed gemaakt! Voor een belangrijke Amerikaanse maffia baas wordt een nieuw leven georganiseerd nadat hij wat informatie doorgeeft uit de business wilt stappen. Hij kiest ervoor om naar Lilyhammer te verhuizen. Een klein dorpje in Noorwegen wat hij ooit op TV heeft gezien. Eenmaal daar aangekomen is het niet helemaal wat hij ervan had verwacht. De voor buitenstanders vaak overdreven Scandinavische regeltjes komen goed naar boven en ex maffia baas Frank Tagliano gaat daar creatief mee om. Steven van Zandt is echt perfect voor deze rol en Shane en ik bleven de verhaallijn leuk vinden tot het einde van de serie. Leuk dus om als stel samen te kijken! Er wordt af en toe Deens gesproken maar vooral Engels, vaak met een grappig accent. Een heerlijke relaxte, grappige serie met ook nog een beetje inhoud erin.

Welke andere serie mag ik volgens jou niet overslaan? Met elke tip ben ik blij!

8 Comments

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  03/04/2016 at 12:32 pm

  Sowieso Daredevil! Ge-wel-di-ge serie!

 • Reply
  smileysarah
  03/04/2016 at 12:44 pm

  Oh nice Eilish! Meteen ff opgezocht – goede tip om als volgende serie mee te beginnen!

 • Reply
  Tim
  04/04/2016 at 10:29 am

  Sowieso moet je Californication checken! Epische serie! ;)

 • Reply
  Rosan
  04/04/2016 at 12:31 pm

  Pff where to begin. Dexter, once upon a time, pretty little liars, how I met your mother, bloodline, etc etc

 • Reply
  Irène
  04/04/2016 at 3:18 pm

  Jaaaaa! Love love love Lilyhammer! Staat in mijn top 5 leukste series ooit! Wij zagen eerst The Sopranos – waar Lilyhammer een spin off van is – en dan zijn de verwijzingen naar die serie en andere inside jokes ook nóg grappiger. De fameuze woorden “Can’t you read?” schallen hier nog regelmatig door het huis. Stiekem heb ik een crush op Torgeir. <3

 • Reply
  smileysarah
  04/04/2016 at 5:52 pm

  Tim – ja dat ga ik misschien toch nog eens doen! Ik heb daar regelmatig wel eens een aflevering van gezien maar nooit echt gevolgd of in goede volgorde. Hoor er veel positiefs over!

  Rosan – thanks! OMG met zulke rijtjes realiseer ik me weer even HOEveel series er weer zijn!

  Irène – volgens mij begonnen wij er ook aan omdat ik ‘m op jouw plogs voorbij zag komen! Inderdaad zo ontzettend grappig! Ik had geen idee dat het gebaseerd was op The Sopranos joh!? Dan gaan we die ook snel kijken! En daarna nog een keer Lilyhammer voor de extra giggles ;D

 • Reply
  Ester
  13/04/2016 at 8:49 pm

  Ik ga maar niet aan Netflix beginnen, ik ben bang dat het veel te verslavend is! Sinds mijn nieuwe baan kan ik ‘s avonds mijn ogen sowieso niet eens meer open houden voor een boek. En in het weekend wil ik het liefst de hele dag buiten zijn. Maar jouw stukje lezen is ook al leuk :-)

 • Reply
  smileysarah
  15/04/2016 at 10:16 pm

  Haha Ester daar was ik ook lang bang voor, die mogelijke verslaving! Maar het valt gelukkig erg mee. Heb het idee dat ik er juist ‘beter TV’ door ben gaan kijken. Eerst zapten we nog wel eens rond zonder dat we iets leuks tegenkwamen. Nu weten we tenminste zeker dat we iets leuks gaan kijken als de TV aanstaat, wat meestal alleen ‘s avonds even is! Maar een boek is ook heerlijk, moet ik eigenlijk vaker doen. Maaaar als je al moe bent, dan vallen je ogen tijdens het lezen inderdaad retesnel dicht :p Dat maakt het lastiger, hehe!

 • Leave a Reply