Uncategorized

Eerste eigen Amsterdamse daagjes

Nou daar ben ik dan! Op mn tapijt-vloer tegen de deur van mn ingebouwde fijne kledingkast, met mn computer op mn kniexc3xabn naast mn bed en nog erg veel troep op de rest van de vloer, maar de dozen zijn leeg en opgevouwen tegen de muur naast de deur aan :)

Maandag kwam Michiel en Bowe me helpen met inladen in Bowe’s schattige auto’tje die zich heel flink heeft gehouden, hoe ver ie ook overhelde of schuin hing of zich met grote moeite bochten omwerkte! Met recht Bowe’s grote liefde.
Cimg1154
Cimg1160_1
Txc3xa9 vaak alle trappen op om op mijn 4e verdieping te komen, met txc3xa9 zware dozen, en alle3 spierpijn dezer dagen. Maar gezellig was het wel! De kat van het gezin beneden liep de hele tijd nieuwschierig mee op en neer en probeerd ter aller tijden mijn kamer binnen te sneaken, maar dat heb ik liever niet want ten eerste heeft laura me verteld dat het beestje nog niet altijd even goed zindelijk is, ten tweede heb ik vaak mn raam openstaan en klimt het beste beest dan op het dakrandje, wat hij waarschijnlijk overleefd, maar ik zou het toch erg jammer vinden als ik zo snel al de dood van een jong geliefd gezinslid op mn geweten zou hebben. Weet ook niet hoe lang ik hier nog leuk woon dan =) Om half 5 was had Lisa ook haar weg naar mn kamer gevonden na school, die maar 4 minuutjes fietsen vanaf hier is. Mijn school daarintegen is nu een half uur fietsen geworden, een heel fijne ervaring met zoveel spierpijn en winterkou. We zijn met zn 4en wat gaan eten in de snackbar die we hadden opgespoord en na afloop toen Michiel en Bowe weer weg wilden gaan kwamen ze weer terug naar boven met nog iemand erbij, namelijk moeders, die ik niet had verwacht maar toch leuk dat ze kwam en had mooie zonnebloemen meegenomen inclusief groene grote vaas want die had ik inderdaad nog niet. Na de eerste 3 uur op mn kamer zag het er zo uit:
Cimg1163
Cimg1164
De eerste nacht niet zo lekker geslapen, helemaal niet zelfs, maar whats the difference right, afgelopen nacht beter, of in ieder geval warmer haha want de eerste nacht werd ik steeds wakker met mn benen half uit mn bed en dus bloot zonder deken. Waarom ik dat nou moest doen..? Gister voor het eerst meteen maar een ‘oppasdag’ in dit huis gehad. Jet, de moeder, en ik gingen om 3 uur samen naar Laura’s school om haar op te halen, wat ongeveer 10 minuten fietsen is, nog snel een winkel in om proberen kleding voor laura te kopen maar dat blijkt lastig te zijn :p en naar huis, waar we met zn 3en Zwitserse chocolademelk gingen drinken, Joris (de 14jarige) kwam er ook al snel bij, en gingen we het hebben over hoe zo een dag er dan uit ziet meestal. Het is veel fijner dan wat ik had verwacht. Eigenlijk hoef ik Laura gewoon van school op te halen als die uit is om kwart over 3. Eenmaal thuis even wat drinken, en dan gaat ze aan haar huiswerk of typcursus, viool of een boek lezen, en mag ik ook mijn eigen dingen doen, desnoods op mijn kamer. Een mooie tijd om ‘gedwongen’ huiswerk te maken lijkt mij! Ergens die middag moet ik dan boodschappen doen voor die avond, van huishoudgeld wat ze apart voor me neerleggen, want dan ga ik koken en mag ik natuurlijk zelf weten wat het wordt, maar dat ik ook zelf boodschappen mag doen is erg fijn want dan hoef je het niet te doen met wat er is. Ook de standaard dingen als melk en brood vinden ze fijn als ik dat haal. Dan rond 6 uur gaan koken, mag ik zelf weten of ik mee eet of niet, en dan ben ik weer klaar! En dat twee keer per week. Dat valt toch te doen =) De rest van de tijd is het gewoon mijn kamer, mijn appartementje en hebben we eigenlijk geen contact, maar ik blij mee ben want het was toch het idee om op kamers te gaan, en niet om weer au pair te worden. Mijn kamer en alles zit dus op de 4e verdieping en naar school is het nu een half uur fiets racen, dus ik ben gedwongen mijn conditie te onderhouden! Vandaag lange dag op school, daarna naar Amstelveenhuis om na een uurtje weer naar Iris te gaan om op te passen. De vader daar kwam om half 8 al thuis dus weer terug naar Amstelveenhuis om mn tassen op te halen maar moeders was net aan het koken dus heb een beetje rijst en thee naar binnen gekregen daar. Toen met zware school/boodschap-tas door de donkere kou naar mijn kamer terug geraced. Ik heb overal spierpijn en ben de hele tijd maar ijskoud maar hopen dat dat nog door alle stress, zenuwen en trappenlopen komt. Als ik me morgen niet beter voel blijf ik thuis want ga er alles aan doen om niet ziek te worden!!!!!!!
Cimg1178

6 Comments

 • Reply
  ann
  21/01/2008 at 1:17 pm

  lievurdd
  ik wil dat boek ook lezen!
  =)
  haha jaa ik had al doro dat je btg op was, no probs girl izz cooll
  zijn we beide beetje zenuwachtig enzo (a)
  maar maar ik laat het je allemaal nog wel weten promise promise
  you love is coming!!!!! enjoy =D
  koess

 • Reply
  Anonymous
  21/01/2008 at 1:18 pm

  uh dat moet youR love zijn ..

 • Reply
  Koen
  31/01/2008 at 3:26 am

  nep = prachtig = warhol!

 • Reply
  gaskacheltje(die heb je wel nodig)
  31/01/2008 at 11:33 am

  haaj konijn
  SUPEr leuke kamer! vanaf de foto’s dan!! gaaaf man! en ja, die kou komt door alle nieuwe dingen en neej e word niet ziek want ik heb shane een soort van beloofd after je te looken en take caren enzo, dusse!!! ik ga niet failen!
  btw .. klm lengtemarges zijn 1.58m tot 1.90m … :( ik ben 1,55!!! GVDGVDGVD toch maar proberen maar shit, zuuur dit. ook omdat ik geen 1,55 hoor te zijn..
  koesss en ik kom n doordeweekse avond langs dan, na t weekend! na mn werk ergens?
  fet kram

 • Reply
  itty
  31/01/2008 at 1:48 pm

  Je bent niet de enige die het koud heeft hoor! Hier zit er nog 1 met blauwe vingers te typen haha…misschien moeten we een beetje meer spek kweken! Of gewoon maar de verwarming hxc3xa9xc3xa9xc3xa9xc3xa9l hoog en driedubbele truien aan. Het ziet er gezellig uit daar bij jou!

 • Reply
  Bob
  31/01/2008 at 6:01 pm

  Hey,
  Beterschap! Niet ziek worden en zo he, zo snel in je nieuwe kamer. Fijn dat het daar goed bevalt, veel plezier!
  Bob

 • Leave a Reply