Uncategorized

Ja aangezien mn vorige logje van uh een half uurtje geleden echt toch maar zware onzin was, schrijf ik nou eentje over iets waar ik gister helemaal vol van was!!!!!! Ik hoorde namelijk donderdagnacht via msn van Kemal de bartender dat ie een cadeautje voor me had. Ik zei heel droog dat dat heel lief was en verwachtte weer een vaag msn plaatje ofzo. Hij eerst nog grapjes maken dat ik et niet mocht weten enzo.. Uiteindelijk toch dr uit gekomen: Wil je me morgen helpen? ‘in Amanda’s?’ Nee met mn schoenen.. ‘oh….!!! uh!! ja!?!!! Hoe? wat? huh??’ T was echt een supervaag maar grappig gesprek waarin niet heel veel naar voren kwam want Kemal blijft Kemal, maar we hadden afgesproken dat ik daar 5 uur zou zijn. We dachten dat Sammy er dan nog zou zijn want normaal komt Kemal pas rond 6 uur door deweeks , en Sammy is zijn enge enge zwijgzame serieuze broer en ik wist niet eens hoeveel die wist van Kemals plannen om mij daar te laten werken voor iig die avond, dus zat niet heel erg naar dat eerste uur uit te kijken!!

School was eerder klaar die vrijdag en ik wist niet zeker of Annalie zou komen voor lunch maar die belde dat ze er dus wel was, ik weer in de bus naar Sigtuna, samen wat geluncht (alhoewel zij geen hap door dr keel kreeg vanwege het missen van haar vriendje, gelukkig hebben ze daar lekkere thee) en heel veel gepraat over nogal movende onderwerpen haha en kheb natuurlijk even mn hoop zenuwen dr uit gegooid over die avond.. Daarna samen naar haar huis gegaan waar ze de zwemspullen voor de kids pakte en we weer heel snel de heuvel op moesten om de bus te halen, die haar naar de zwemhal bracht en mij naar huis. Daar heb ik me echt waanzinnig zitten opvreten van de zenuwen!! Niet normaal, ben echt heel erg lang niet zooo zenuwachtig geweest pfss echt stom hoor!
Nou en dan de bus in op naar de kroeg waar ik normaal feest, en nou ging ‘werken’. En wat een verassing!!! Het was Kemal die vrolijk achter de bar stond, niet Sammy =D Was echt zooo blij! Beetje allebei een zenuwachtig afwachtend lachje aangezien het verwarrende gesprek die avond daarvoor en de rollen die nou anders zouden worden die avond, maar de omkleedkamer werd me meteen laten zien, klein beetje uitgelegd met lichtelijk gespannen sfeer, die verdween toen kemal de opmerking maakte ‘fan vad du frxc3xa5gade igxc3xa5r’  hihi wat zoiets betekende van shit wat je wel niet allemaal vroeg gister. Ik zei maar terug shit wat je allemaal niet beantwoorde gister.

Nou en daar stond ik even later weer met restaurant-uniform. Dat was een tijdje geleden- boerderij meerzicht! Weer een oversized t-shirt met schort en zwarte broek moest hier zelfs. Amanda’s Krog is dus een restaurant met een bar eraan vast. Alle soorten functies van catering zijn dus included! Ik kreeg een menu in mn handen geduwt met de boodschap dat ik maar moest proberen zoveel mogelijk een beetje uit mn hoofd te leren zodat ik de namen beter zou verstaan en zelfs dingen zou kunnen aanraden. Hij had me uitgelegd over de tafels enzo, en dr was op dat moment een oud stelletje gaan zitten, dus Kemal zei dat ik zo maar es die bestelling moest gaan opnemen. …gehhehe… hij lachen ‘jaaa nou word je zenuwachtig he’ haha hij kent me natuurlijk alleen maar als het zelfverzekerde uitgaansmeisje ofzo :p Dus was wel lief, ging ie met me mee om het samen te doen. Godzijdank want ik had het menu blijkbaar nog niet lang genoeg bestudeerd ofzo haha. De kok is trouwens echt dodelijk grappig daar whaha ik dacht eerst dattie serieus en moeilijk zou zijn, maar hij was echt steeds grapjes aan het maken enzo, heel flauw. Ik wist ook nooit waneer kemal en hij nou grappen maakten of het echt meende!! En was te zenuwachtig om te beseffen dat het best es niet serieus kon zijn dus zei bij alles van ‘ja okee doe ik’ en dan keken ze me echt aan van dat was een grapje wahha gemeen. Het was gelukkig echt heel rustig die avond dus waren maar 4 groepjes mensen die kwamen eten (waar ik zeker de nodige blunders heb gemaakt.. ) En daarna was het vooral achter de bar staan, waar het pas rond 11en echt een beetje drukker werd. Annalie was daarvoor nog wel met 2 vrienden langsgekomen, erg leuk, ook Vitalijus iets daarna maar voor heel even, die ging naar huis slapen :p Er waren die avond vooral stamgasten, die hadden dus ook allemaal wel geduld met ‘het nieuwe meisje’ al moeten bepaalde mensen natuurlijk grappen blijven maken die niet altijd even subtiel zijn maar daar kunnen we ook wel tegen :)

Maar het waren dus echt alleen maar dingen die ik nog niet kon. Ik bedoel, boerderij Meerzicht was alleen maar afruimen, en lekker Nederlands. Dit was: bestellingen opnemen, serveren, afruimen, helpen klaarmaken, servetten vouwen, bier tappen, drankjes inschenken, praatjes hebben met hangende om aandacht vragende gasten, kassa gebruiken, snel hoofdrekenen met geld etc. oftewel ECHT ALLES WAS NIEUW en moest ik in een keer leren, en dat allemaal in het zweeds!!! 8) Zooow… ja…. dat zweeds…. t is me het taaltje wel hoor… elke keer dat je denkt dat je er een stuk verder in bent komt er een volgende stap die je wel weer een beetje dieper de grond in douwt!! Maar dat is ook nodig. Dingen om te vechten moeten er zijn! Wat erg lastig was ook, later toen het eetgedeelte afgerond was en dus alleen de bar nog bezig was, ging de muziek natuurlijk ook wat harder, en door de infuuskuur die ik 1,5 jaar geleden met antibiotica TOBI heb gehad, is mn gehoor slechter geworden. Dat is daarna weer een klein beetje beter geworden maar niet goed. Nou vernevel ik weer met tobi en dat zou opzich minder effect moeten hebben qua bijwerkingen op het gehoor, maar ze zijn er wel degelijk! Ik wist dus al wel dat het lastiger horen in de tram en kroeg enzo is maar t was nou echt erg onhandig :s 3 keer aan een klant WAT?! vragen is nou niet heel aantrekkelijke service ghihi. En dan voor elk ander bier hebben die gasten een bijnaam, en de helft is dan een stamgast en moet je dus een ander knopje voor aanslaan op de kassa en weet ik veel wat waaah hoe kan ik dat allemaal nou weten!!! Ik zweer het, weet je waar ik mn meeste ervaring vandaan had in dit geval?? De spelletjes van 7 jarige leeftijd; restaurantje spelen met Lilian of Lisa =D haha. Maar het was heel gezellig hoe dan ook en veel gelachen met Kemal en zn (pardon, onze) klanten. Rond half 2 zijn Kemal en ik met een taxi teruggereden maar dat was een vriend van Kemal dus koste ons niks.

Kemal zei dat we ‘later zouden discussieren’ en dat had vandaag gekunt maar vriendlief wou met alle geweld niet uit dus okeej dan niet, doen we dat morgen of maandag ofzo wel. Ik snap allebei de antwoorden wel, Ja of Nee , wat een heerlijk rustig gevoel is dat toch :) Hij heeft me (nog?!) niet betaald iig en had het een paar keer over ‘een volgende keer dan moet je dit wel zo en zo doen’ maar een mens kan van gedachten veranderen :D WE ZULLEN HET WEL ZIEN!! Goh het wordt al laat het… ach morgen zondag.. slaapritme had ik toch al nie ;) dikke kuss

2 Comments

 • Reply
  itty
  18/01/2007 at 7:46 pm

  ik begreep van Bowe ook al dat het hxe9xe9xe9xe9l gezellig was geweest en vxe9xe9xe9xe9xe9l te kort!
  wat een schitterend huis hebben Vitalius en zijn vader gebouwd. echt super!!!

 • Reply
  Fred
  20/01/2007 at 12:56 am

  Hoi Saaar,

  Hoezo: goedgestoorde Fred ?!?!?!
  volgens mij was ik wel de enige beetje normale aan tafel!
  Leuk om ff bij je langs te zijn geweest!
  Dikke X-en, groeten aan Vitalius!
  Fred!

 • Leave a Reply