Inspiratie

Favorieten van augustus en september 2017

Favorieten augustus

Laat ik het eens over wat van mijn favorieten hebben. Van augustus. En ondertussen ook september (het moment van het schrijven en posten van een blog kan nogal verschillen). Ik kan daar juli ook wel aan toevoegen, want dat was de maand waarin ik kennis maakte met deze dingen. En eigenlijk het hele jaar 2017 ook wel, want ik heb nog nooit een Favorieten blogpost gemaakt en de kans is klein dat er in de komende vijf maanden nog een bijkomt. Maar in het bloggen van tegenwoordig horen precieze en duidelijke titels, plus zo lijkt het alsof ik heel veel vaak allerlei favorieten heb en ik dus weet waar ik het over heb. 


Hondenvoer Albert Heijn

♦ Hondenvoer Albert Heijn eigen merk.

Al maanden was er hier in huis een power struggle gaande tussen mij en het beest. De eerste twee maanden had ik dat niet eens door, was ik gewoon een irritant bezorgd baasje. Pas toen de dierenarts een beetje om me moest lachen toen ik zei dat het beest nauwelijks at, en we haar eten zo vaak moesten veranderen, besefte ik dat ik er zo eentje was geworden. Shit!! Vanaf die dag dus één en hetzelfde voer, en wel wat wij zelf hadden uitgekozen voor het beest en niet andersom. Dat hielden we goed vol, maar het werd wel een beetje zielig om te zien. Toen het voer eindelijk op was en ik een ander soort voer ‘mocht’ kopen had ik goede hoop in dat ze daar super blij mee zou zijn, maar het ging niet veel beter dan eerst. Nadat ook die zak (met veel moeite) leeg was gegeten bevond ik me in de Albert Heijn en nam ik daar 3 kilo hondenvoer van het eigen merk mee. Op hoop van zegen, maar zonder verwachtingen. Wat blijkt, het beest is er GEK op. Ze kan niet wachten tot het etenstijd is en staat buiten die tijden om geregeld met d’r bak te rommelen om ons te vertellen dat ‘ie er pijnlijk leeg bijstaat. Aangezien die blogje al twee maanden in the making is kan ik nu zeggen dat het een blijvend succes is. Hoera!!

Rexona maximum protection

♦ De über veilige nieuw-achtige deodorant Rexona Maximum Protection.

Veilig als in, geen zweet en geur. Qua ingrediënten heb ik geen idee, ik ben zo iemand die achterloopt in die dingen. Hoe dan ook, ik ben hartstikke blij met de werking van dit spul. Gebruik vooral de blauwe variant, de Clean Scent. De roze ben ik minder enthousiast over en de rest heb ik nog niet geprobeerd. Iets meer kans op witte streep gevaar bij het aantrekken van t-shirt hiermee, omdat je moeilijk net als bij een spray deo het nog even kan doen als je alles al aan hebt. Tenminste, ík heb die skills (nog?) niet. Maar ondertussen weet ik dat je die met een vochtig doekje er zo weer vanaf veegt. Een gróte extra plus is dat mijn oksels nooit meer jeuken en echt, dat is bij-zon-der. Die jeuken al vanaf mijn vroege tienerjaren! Dus zoveel troep kan hier niet inzitten, denk ik dan.

Inhalatie antibiotica Tadim

♦ Inhalatie antibiotica Tadim

In het leven van een Cystic Fibrosis patiënte móét er tussen de favorieten wel iets medisch’ staan. Sinds de laatste infuuskuur bleef ik maar aankakken. Niet ziek genoeg om iets drastisch te ondernemen en niet lekker genoeg om, well, iets drastisch te ondermen. In het leven zelf dan, zeg maar. Een vervelende zone, je kent ‘m wel (of niet). Als je-weet-maar-nooit actie switchten we mijn inhalatie antibiotica van Cayston naar Tadim, oftewel Colistine, de antibiotica waar ik eerder al jaren aan heb gelurkt. En hah, het blijkt iets te doen! Ik merk dat vrijwel nooit meer heel duidelijk met medicatie dus dit was een zeer welkome gebeurtenis. Het kost allemaal iets meer moeite dan de vorige AB, maar het is het helemaal waard. Ik kom de trap op zonder een standaard hoest show eenmaal boven, ik loop weer makkelijker een blokje om zonder kokhalsend en met m’n tong op de straat weer terug te komen, en ik heb overdag meer energie om uit te geven. Behalve nu want, verkoudheid, maar dat is slechts een hobbel in de weg. Heel erg fijn!

Sonos Macy Gray

♦ De muziek van Macy Gray.

Tijdens het lakken van mijn verwaarloosde nagels kreeg ik uit het niets een sterke drang om naar Macy Gray te luisteren. Interessante gebeurtenis, want dat is me precies nul keer eerder gebeurd en ook had ik niet door dat ze me ooit was opgevallen op de radio. Maar blijkbaar had ik zin in haar soort geluid en herinnerde ik me tot mijn grote verbazing ook meteen haar naam. Ik klikte haar album Stripped aan, omdat dat het eerste resultaat was op Spotify, en wat was dat lekker! Sindsdien een, je raadt het niet; favoriet! Hop, meteen een rijmpje gemaakt. Daarnaast heeft Fake Magic van Peking Duk trouwens ook vaak op repeat gestaan. Heerlijk.

♦ De biologische appeltjes van de Aldi.

Dat een item als dit mijn Favorieten Lijst haalt verbaast mij net zoveel als jou. Van avontuurlijk en te bont, naar huiselijk en gezond (zie telfort reclame stijl)! Maar goed, ik kocht ze nou eenmaal, eigenlijk voor vriend. Vervolgens lagen ze er zo appetijtelijk bij dat ik me ook aan eentje waagde. Appels stellen me vaak een beetje teleur na de eerste paar happen. Maar dit appeltje ging er heel soepeltjes in. Ik heb er geen foto van gemaakt, maar appels lijken over het algemeen allemaal wel op elkaar, dus hier is een foto van een willekeurige appel uit onze keuken:

Biologische appel aldi

– Niets uit deze blogpost is gesponsord. Hoe cool denk je wel niet dat ik ben? Ik ben oprecht heel blij met deze dingen. Bij de Rexona Maximum Protection staat er een ‘affiliate link’ in de tekst (onder de woorden ‘de Clean Scent’). Dat houdt in dat als je via die link iets koopt bij Bol (hoeft niet perse de deo te zijn), ik een klein percentage commissie daarover krijg. Dat kost jou niets extra’s. –

10 Comments

 • Reply
  Leoni
  27/09/2017 at 1:08 pm

  Ahh die Rexona deo is ook mijn held! Nooit meer stinken! Ik heb allerlei (dierproefvrije) merken geprobeerd, maar ik kom toch steeds terug bij deze. Als ik die gebruik maak ik me de hele dag (en ochtend erna) geen zorgen meer over zweetgeur. GENIAAL!

  Voor Sisi (ons hondje) koop ik altijd Bonzo mini. Heel herkenbaar dat ze kieskeurig zijn. In het begin wou ze amper eten, maar deze brokjes vindt ze gelukkig heerlijk.

  • Reply
   Sarah Smit
   27/09/2017 at 1:13 pm

   Die hebben wij ook nog geprobeerd! Ging twee dagen goed en daarna was het ook passee. Kieskeurig kreng, haha. Ik bedoel, harige liefde van m’n levennn! Heerlijk dat jij ook fan bent van de deo. Denk eigenlijk dat ‘ie wel bij iedereen moet werken?! Dier/milieu vriendelijke producten idd vaak nog wat minder helaas… X

 • Reply
  Rene
  27/09/2017 at 2:15 pm

  in het kader van Macy Gray: probeer Hope Sandoval & The Warm Inventions eens :-)

  • Reply
   Sarah Smit
   27/09/2017 at 10:48 pm

   Wat lekker! Ben meteen helemaal ontspannen! Thanks voor de tip Reneetje :)

 • Reply
  Karlijn
  27/09/2017 at 6:39 pm

  Persoonlijk word ik al moe als ik naar de achterkant van een product kijk. Ik bedoel hoe moet ik in godesnaam de helft van die ingredienten uitspreken en WAT is het? Dan hoor je allemaal van die verhalen van … en … is gevaarlijk en denk ik ‘daar moet ik eens op letten’. Sta ik in de winkel ben ik die naam dus al vergeten en weet je hem wel dan is het nog een woordzoeker want er staan 80 verschillende soorten op. Goeeeed, einde frustratie van mij ;) Ik houd van appels, behalve als ze rot zijn van binnen. Wat je altijd pas weet als je net een hele grote hap hebt genomen en er achter komt dat er een zwarte prut met ondefinieerbare stukjes in je mond rondgaat. Ik denk dat ik maar even ophoud hier, het is niet mijn dag ;)
  MAAR fijn dat dit jouw favorieten zijn ;)

  • Reply
   Sarah Smit
   27/09/2017 at 10:50 pm

   Hahaha, herkenbaar en herkenbaar! Om het maar even kort en krachtig te beantwoorden al zeg ik het zelf. Wat leren we hiervan? Gewoon onder je oksels smeren waar je blij van wordt en niet te lang bij stilstaan. Heehehe. Verder hoop ik dat morgen wel weer van jou is! Xx

 • Reply
  Shirley
  27/09/2017 at 7:23 pm

  Die deodorant hoort ook bij mijn favorieten. Ik was al jaren trouw aan Rexona en met deze variant ben ik helemaal blij.

  • Reply
   Sarah Smit
   27/09/2017 at 10:52 pm

   Wat grappig, ik dacht dat ik de enige sukkel was die drie keer zoveel ging betalen om eens iets nieuws uit te proberen. Voor deze gebruikte ik idd ook al Rexona! Maar daar groeide ik een beetje uit ofzo?! Hoera voor deze! Wel minpunten voor het nodig hebben van meer flappen.

 • Reply
  Sabine
  28/09/2017 at 9:32 pm

  Haha ik heb ook weleens zo een drang om ergens naar te luisteren dat ik al in geen jaren meer heb gehoord :) Rexona gebruik ik niet. Weet eigenlijk ook niet eens uit mijn hoofd wat ik dan wel gebruik… goh lekker oplettend weer altijd haha :)

  • Reply
   Sarah Smit
   30/09/2017 at 11:24 am

   Haha! Deodorant is juist wel iets waar ik op let. Mascara of blush of shampoo enzo veel minder. Nouja, zou zeggen kijk eens of je het daar ook kan krijgen ;D Xx

  Leave a Reply