Inspiratie

Favorieten van oktober 2019

Yoga with Adriene

Ik deel graag wat van mijn favorieten met je deze maand! Misschien zit er iets tussen waar je wat aan hebt?

Yoga with Adriene

De afgelopen jaren doe ik met vlagen aan YouTube yoga. Het begin van zo een vlaag valt niet altijd te verklaren, spontaan goede voornemens ofzo. En het einde ervan heeft meestal te maken met een longontsteking of iets dergelijks, waarna ik het te lang niet meer oppak. Nu ben ik er weer een maand (of twee?) mee bezig en ik hou het goed vol. Elke tweede of derde dag ben ik te vinden op mijn yogamat naast ons bed. Past precies en ik merk echt wel dat het mijn lijf goed doet.

Het is echter een beetje vreemd om yoga bij mijn favorieten te vermelden, want het handjevol lessen in de buitenwereld die ik hierin in mijn leven heb gevolgd resulteerden in stampend naar buiten knallen. Ik kan zo slecht tegen de zachte stemmetjes, het vertellen van hoe ik moet ademen, de zen praat eromheen, blugh. Ondertussen ben ik waarschijnlijk iets wijzer en rustiger geworden want een béétje daarvan vind ik niet meer erg. Maar ook doet het meisje, of de vrouw moet ik zeggen, van wie ik de lessen online volg hier niet hardcore aan mee. Precies in balans.

Haar youtube kanaal heet Yoga with Adriene. Voor velen vast al een bekende. Ze is lekker nuchter, maakt grapjes tussendoor, en beseft zich dat iedereen die haar filmpjes kijkt een ander level van fitheid heeft. Af en toe komt er wat voorbij als, “vind de intentie waarmee je de oefeningen van vandaag gaat doen”, en in plaats van zweefteef frustratie voel ik dan, ja man, waarom ook niet, hier is mijn intentie van vandaag!

Yoga with Adriene heeft enorm veel filmpjes dus er is voor iedereen wat. Ik bedoel, ik kan ze volgen, dus jij kan het ook. Filmpjes met vooral rekken en strekken, of filmpjes waar veel kracht bij komt kijken (oké eerlijk, die doe ik niet meer). En zo kort als maar 15 minuten, naar zo lang als een uur. En oja, ze heeft een hond die er vaak naast ligt! Zie thumbnail van het filmpje hierboven. Mijn eigen beest ligt er ook altijd helemaal zen bij, zo leuk.

Als laatste tip: koop een dikkere mat dan gemiddeld, zo heb je nooit last van je knieën of andere uitstekende botten en gewrichten. En luister alleen naar het aangegeven ademritme als je dat lukt. Anders is het jammer maar zie je het maar gewoon als een goede work-out zonder het yoga aspect.

Simcity

Dit spel kent iedereen denk ik wel, van horen zeggen of anders een eigen (ver?) verleden. Na lang overleg met mezelf kocht ik een paar maanden geleden de nieuwste versie van Sim City en, do I love it?! Ik had niet verwacht dat het me weer zó zou grijpen. De tijd vliegt voorbij nadat ik het heb opgestart. Kan goed zijn, kan minder goed zijn, yikes.

In tegenstelling tot de gewone Sims gaat Sim City niet om het micro managen van virtuele levens, maar om het opbouwen van een goed functionerende stad. Je begint met een beperkt budget in je gekozen landschap. Wegen moeten worden aangelegd met een bestemming voor wonen, commercieel of industrie. Daarbij moet rekening worden gehouden met de windrichting, of er eventueel iets in de grond te vinden is, en bijvoorbeeld transport wat je in de toekomst wilt waarmaken. Net zo belangrijk in het begin zijn elektriciteit, water, riolering en meer dat soort voorzieningen. Vervolgens is het sparen voor brandweer, politie en ziekenhuis, naar mijn bescheiden mening. Want je kan op zich natuurlijk gewoon doen waar je zin in hebt.

Wanneer alles eenmaal loopt is het belangrijk om vraag en aanbod in de gaten te houden. In mijn ervaring heb je nooit genoeg inwoners om alles draaiend te houden, maar misschien is dat bij anderen anders? Ook wil je toewerken naar bijvoorbeeld het bouwen van een universiteit, zodat er onderzoek gestart kan worden naar milieu vriendelijke manieren van industrie, of betere gezondheidszorg. Maar dat kan pas nadat je eerdere mijlpalen hebt gehaald. Toerisme is slim om in te investeren want daarmee kan goed geld verdiend worden. En als laatste tip, overal en altijd: parken. Plaats parken.

Ik kan hier nog uren over doorgaan, maar door naar de volgende favoriet.

Very Cavallari

Lieverds, don’t judge. Dit is mijn grote guilty pleasure. Very Cavallari gaat over Kristin Cavallari, eerder bekend uit de serie Laguna Beach maar die heb ik nooit gezien. Ze heeft naast haar andere bezigheden een nieuw sieraden en lifestyle merk opgezet wat meteen hard groeit. Je krijgt dus te zien hoe ze daarmee bezig is, de meisjes die voor haar werken, het drama wat daarbij komt kijken, Kristin’s man Jay, ex American Football-er die nu vroeg met pensioen is en dus eeuwig thuis zit op een ietwat hilarische manier. En hoe ze tussen dit alles het gezinsleven hoog proberen te houden, al komen de kinderen niet in beeld. Het speelt zich af in Nashville, wat ook wel eens leuk is met alle standaard LA en NYC overvloed.

Was jij een The Hills en The City meisje? Dan is deze voor jou. Ik heb die vorige twee series gebinged net voor ik op het AMFI begon en was nu, acht jaar later (wut), nog steeds in de rouw dat die afgelopen waren. Tot deze patsboem op mijn pad kwam! Very Cavallari, op Videoland. Ik heb even gecheckt en je mag een 14-dagen-free-trial als je er geen lid van bent. Er staan pas twee seizoenen van deze serie op dus dat valt best wegkijken in die tijd, hehe.

Brinta pap

Brinta pap bereiden

Er was een lange tijd dat ik pap de hel vond. En er was een tijd dat ik het opeens zelf begon te maken. Toen kwam er een moment van vergeten. En nu is het nieuwe pap-tijdperk gestart. De eerste koudere dagen braken aan en daarmee ook de plotselinge pap cravings. Gewoon de simpele versie, Brinta. Geen hele vlokken die lang moeten weken, maar van dat vermalen, bijna poeder achtige spul.

Pannetje met wat melk op niet te hoog vuur. Brinta erin, hoeveel of weinig je zelf wil, afhankelijk van de substantie die je lekker vindt. Beetje roeren hier en daar, niet echt laten koken want dan krijg je panplak beneden en velletjes bovenop. Dan in een kommetje lepelen en zelf doe ik alleen wat bruine suiker en kaneel eroverheen. Sommigen maken er een nog groter feest van met fruit en noten en weet ik wat. Dus de mogelijkheden zijn eindeloos!

Weekplanner

Een beetje plannen kan nooit kwaad, vooral te midden van een druk en bruisend leven, maar juist ook met mindere aanwezigheid daarvan. Met een duf hoofd en moe lijf vind ik het vaak lastig om dingen gedaan te krijgen. Drijven de ideeën en moetjes eeuwig rond in mijn hoofd zonder dat de stap naar actie snel gezet wordt, wat uiteindelijk natuurlijk alleen maar uitputtender werkt.

Wat me enorm helpt om met meer intentie en minder uitstellerij te leven is een simpele weekplanner. Hema heeft in mijn ogen de beste, die waarschijnlijk en hopelijk altijd in een of andere versie daar in de verkoop blijft. Zonder data erop zodat je je niet schuldig hoeft te voelen als je er even wat weken uit ligt, en uiteindelijk gewoon door kan gaan waar je gebleven was.

Op dagen tussen afspraken in of waarop ik me kapot voel schrijf ik gewoon dingen als Douchen of Vaatwasser Aanzetten op. Dan heb ik alsnog wat om af te strepen. Maar het laat me vooral beter nadenken over hoe ik mijn tijd op een leuke en nuttige manier kan indelen, bij gebrek aan daarvan faciliterend normale-mensen-routine. Ik krijg er duidelijk meer door gedaan en voel me daarbij ook beter over mezelf. Dit blogje online plaatsen is een perfect voorbeeld van die productiviteit. (;

3 Comments

 • Reply
  Karlijn
  21/10/2019 at 9:04 am

  ‘Lieverds, don’t judge.’ Love you Saar! Ik zou niet durven, gelukkig zijn er weinig mensen die mijn Youtube geschiedenis kunnen zien ;) X

  • Reply
   Sarah Smit
   21/10/2019 at 10:50 am

   Oh yes, YouTube geschiedenis, waar hersencellen achterblijven en een happy happy life leven. Fijn om dat met je te delen Kar, lol. X

 • Reply
  Johan
  23/10/2019 at 3:09 pm

  Heerlijk, Brinta pap . Hier bijna elke morgen op het menu ,samen met havermout en wat kaneel. vanaf nu denk ik elke morgen aan u ;-)

 • Leave a Reply