Uncategorized

Foto-helped-update

De reden dat ik niet zo vaak schrijf is ten eerste dat ik het tegenwoordig weer ouderwets druk heb, en ten tweede mijn leven hier zo anders is dan in NL dat het zoveel werk is om echt te vertellen hoe alles gaat en hoe alles is, want ik wil dingen niet half vertellen. Maar des te langer ik mn logjes uitstel, des te meer er natuurlijk in moet en dat maakt het moeilijk ;p
Ik heb daarom eindelijk maar weer wat foto’s genomen (moest een nieuwe map voor April aanmaken; dat betekend dat ik deze hele maand nog geen foto’s heb genomen?!?!) voor een beeld bij het verhaal:
Cimg4105
Cimg4107
Dat is een slechte foto van de bar waar ik werk, en een foto van drie andere die daar werken (Sebastian, Howie and Angie). Dat was gisternacht na werk toen ik onverwachts om 01:30 mocht stoppen, maar ik was ook al om 19.00 begonnen.  Ik moet elke nacht naar huis rijden dus kan niet drinken na werk, terwijl velen dat wel doen :p Gister hadden ze dus een mini-snakebite voor me gemaakt zodat ik toch part of the group kon zijn hihi. Donderdagnacht is altijd de beste dj van de week in de club dus we hebben wat gedanst en toen ben ik toch maar weer achter mijn stuur gekropen om naar huis te rijden.
Vorige zaterdag begon ik om 6 uur dus ik dacht dat ik wel vroeger klaar zou zijn dan sluitingstijd, dus Shane zou komen, samen met Peter, de dude waar we eerst woonden hier, en een andere flatmate van Peter. Rond half 1 kwamen ze binnen en dat was zooo leuk :D Ze hebben alledrie gedanst toen ik nog aan het werk was en af en toe natuurlijk een drankje besteld bij mij, en rond half 3 was ik klaar en hebben we samen gefeest, en iedereen van de bar heeft Shane ontmoet en leuk gedaan. Shane zei dat ze alledrie een ontzettend leuke nacht hadden gehad, want omdat het een club onder een hostel is, zijn het vooral backpackers die er komen dus iemand aanspreken en aangesproken worden is veel makkelijker en normaler dan in een ‘gewone’ club dus ze hadden veel vrienden gemaakt!

Cimg4115
Cimg4116
Cimg4117
Cimg4114
Dat zijn twee foto’s van ons huis, de tuin en Dash; the sausage-dog waar Shane en ik een ernstige haat-liefde relatie mee hebben. Op de eerste foto kan je links een deurklink zien; dat is de deur naar Danni’s kamer, en in de tweede helft van de kamer zeg maar, aan die linkerkant is onze kamer. Dash stinkt, heeft te lange nagels waardoor het tikt als ze loopt op de vloer, en piept en springt tegen de slaapkamer deur als ik probeer te slapen in de ochtend en iedereen is naar werk op normalere tijden dan mijn baantje. Maar ze bedoeld het goed en is eigenlijk gewoon op zoek naar liefde, natuurlijk, zoals iedereen.

   Cimg4121
Mijn model-gear! Ik dacht; ik ga mijn portfolio mega-sterk maken en dxc3xa1n op zoek naar een agency hier. Maar Amber, van Amber&Thomas waar ik the lookbook voor heb gedaan in Melbourne, dacht ‘ik ga nxc3xba op zoek naar een agency voor Sarah’ en heeft foto’s gestuurd naar iemand die ze kent van Scene in Melbourne. Die heeft ze doorgestuurd naar Scene in Sydney, en zij hebben Amber een mailtje gestuurd dat ze mij moet laten bellen om een afspraak te maken. Dus dat had ik gedaan en afgelopen dinsdag ben ik langs geweest. Formulier ingevuld met maten en informatie, kennis gemaakt en beetje gepraat met twee van de mensen en Vikki, de vrouw die daar beetje de baas is geloof ik, vertelde me welke foto’s ik zou moeten uitprinten voor mijn boek, en als ik dat kon doen voor de volgende ochtend 11 uur, dan kon ik naar een casting voor Sydneys fashion week. Nou ok goed nieuws dat ze me daarheen wilden sturen, maar bijna alle foto’s die ze me uit wilde laten printen had ik in te klein formaat, dus ik heb als een gek mailtjes gestuurd naar de fotografen van die shoots, en toen moest ik naar werk. Gelukkig had ik de volgende ochtend 6 van de 7 foto’s bij elkaar en heb ik die uitgeprint in het winkelcentrum hier vlakbij. Het regende die dag dus Shane had een vrije dag (hij werkt niet als het regent) en hij had een beetje een bleh-dag dus ik vond het zielig om m alleen thuis te laten en daarbij hebben we niet zo heel veel tijd meer samen met al die verschillende werktijden, dus kwam hij met me mee. Toen we foto’s uitgeprint waren zijn we in ons busje gesprongen, op naar het treinstation om naar de stad te gaan, waar Scene’s bureau is. Eenmaal daar heeft Lyncoln, de man waar ik steeds contact mee heb gehad daar, mijn foto’s geordend en me het adres en alles verteld van de casting, en me laten zien hoe het ‘catwalk-loopje van het seizoen’ is. Hij was ook heel aardig tegen Shane en een dag later toen ik weer langs kwam zei hij tegen me dat mijn boyfriend so hot was hahah! Hoge hakken weer uit, slippers aan, en met zn tweexc3xabn door Syndey haasten om het gebouw van de casting te vinden. Ik kwam daar aan als 1 van de laatste, snel hoge hakken weer aan. Er waren maar 2 mensen in de kamer, waarvan 1 helemaal niets deed, en de ander supersnel door mn boek bladerde, me heen een weer liet lopen in de kamer en me liet stoppen daarmee door te zeggen ‘ok great, you have a great skincolour’ hahaha wtf, ik hoor liever dat ik a great walk heb ofzo. Dus dat zal m wel niet worden. Shane en ik hebben daarna een super-deluxe burger gegeten in een leuk zonnig terrasje en daarna zijn we weer naar huis gegaan, waar ik meteen in slaap viel (ik had gewerkt de nacht van te voren dus veel slaap had ik niet gehad met het vroeg opstaan) en Shane ging surfen (zoals elke dag :) weer of geen weer). Ik werd wakker gebeld door Lyncoln die vroeg of ik de volgende dag om 12.30 weer langs kon komen omdat er een andere casting voor een show was, bij hun op bureau. Die was dus gister en was een stuk leuker met veel aardigere mensen, maar heb alsnog geen idee hoe het gegaan is. Hier is in elk geval de link naar mijn plekje op de Scene website: http://www.scenemodels.com.au/models/1768/Sarah+Smit !

Dat was het weer for now geloof ik. Ik hoop dat alles goed gaat met jullie aan de andere kant van de wereld :)

8 Comments

 • Reply
  Martine
  11/04/2009 at 12:38 am

  Wat een leuke foto! :D

 • Reply
  itty
  24/04/2009 at 8:41 am

  mooie foto’s op de scene website hoor!
  en als je je nog een moment verveelt daar:
  tip boek: DE BOEKENDIEF VAN MARCUS ZUSAK.
  zo prachtig!
  dikke kus van mij

 • Reply
  Veronica
  24/04/2009 at 9:15 am

  Jeetje Sarah,
  Wat een mooi verhaal………be gentle for Dash………..die foto’s ………super .
  Ben best een beetje trots op je; je zet Nederland heel mooi op de wereld kaart. Bijzonder om te volgen hoe jij in Australie een Hollandse beroemdheid bent geworden. Geniet er van en zorg goed voor je zelf.
  CU Veronica

 • Reply
  Fred
  24/04/2009 at 1:01 pm

  Hoi Saar,

  goed dat je die fotos laat zien! krijgen wij ook een beetje Australie gevoel bij.

  Hou je haaks en de groeten!

  PS: ik geloof je hoor! (over dat geloopt!)

  Fred

 • Reply
  martie
  25/04/2009 at 5:25 am

  lieve schat, je bent goed bezig, begrijp dus ook de moeilijkheid van het “anders zijn/denken” in een ander werelddeel.Begin er maar niet aan het uit te leggen! Live it and love it!Love you as always, much! Je Vancouver tante Martie.

 • Reply
  Sarah
  26/04/2009 at 6:35 am

  Dankjewel lieve alle vier
  Itty ik vraag me af of ze dat boek hier verkopen maar ik ga het onthouden ;)
  Veronica een beroemdheid ben ik nog lang niet, maar ik doe mn best hihi. Danzij jou ben ik nu ook nxc3xb3g liever voor Dash.
  Fred, bedankt voor het vertrouwen ;D

  En Martie, dankjewel voor je lieve reactie, love you too!

 • Reply
  lisa
  04/05/2009 at 12:58 pm

  SCHRIJF KIND

 • Reply
  saar
  05/05/2009 at 2:48 pm

  OK =D

 • Leave a Reply