Inspiratie

Fotografen om te volgen op Instagram

Fotografen op Instagram

Eergister was hèt nieuws dat Hugh Hefner overleden is op 91 jarige leeftijd. Een paar grappenmakers ‘condoleerden mij met mijn baas’. Because ehh, bovenstaande foto. Dit alles deed me terugdenken aan vroegere tijden met vroegere banen en vooral de mensen die daarbij betrokken waren. Ik ben hartstikke blij met de contacten die ik uit die periode heb overgehouden en wil het werk van een aantal van hun hier laten zien! Alle vier doen ze hun eigen ding en hebben ze een Instagram account die het totally waard is om te volgen.


Patrick van Dam

Patrick van Dam fotograaf

Te beginnen met de fotograaf die bovenstaande foto heeft gemaakt. Een gouwe ouwe; Patrick van Dam. Jullie kennen hem al van een eerdere blogpost hier. Een aantal jaar na onze shoot voor Playboy is Patrick ook begonnen met het vastleggen van mijn leven met Cystic Fibrosis. Momenteel woont hij in Singapore en op zijn Instagram account Citymetrics (klik!) laat hij je alle prachtige geometrische vormen van de stad zien.


Rene de Haan

Rene de Haan fotograaf

Oorspronkelijk is Rene de Haan eigenlijk de echte ouwe gouwe. Hij is een van de allereerste fotografen met wie ik regelmatig foto’s maakte, en die me uiteindelijk ook voor de eerste Playboy shoot (dan hebben we ze allemaal gehad, I promise) vroeg en fotografeerde. Over de jaren heen zijn we in contact gebleven; zo hielp hij ons ooit uit de brand door het eventjes-leegstaande huis van zijn zus te tippen toen ik weer eens ziekenhuis-ziek en thuisloos was tussen het reizen door, en schreef ik het voorwoord voor zijn boek Mooi. Op Rene’s Instagram account (klik!) zie je een mix van portretten en mooie vrouwen met iets minder kleding aan voorbij komen. Allemaal heel puur en smaakvol gedaan.


Sander Dekker

Sander Dekker fotograaf

Sander Dekker wint de rock en roll prijs van deze blogpost. Hij heeft een stijl waar ik zelf helemaal weg van ben en ik weet hoe leuk het is om met hem te shooten. Zo een 7 jaar geleden ontmoetten we elkaar voor een testshoot, waarna we regelmatig samen hebben gewerkt (en gefeest!). Sander heeft toevallig net een filmpje gemaakt waarin hij laat zien hoe hij werkt en denkt, de link daar naartoe vind je bovenaan zijn Instagram account (klik).


Brenda van Leeuwen

Brenda van Leeuwen fotograaf

Last but not least, de fotografie van Brenda van Leeuwen. Wij hebben eigenlijk puur toevallig twee keer met elkaar gewerkt, met heel wat jaren er tussen in. Beide keren voor een tijdschrift waarin ik mijn verhaal over Cystic Fibrosis deed. De profielfoto van mijn blog’s Facebook pagina komt daar ook vandaan. Ik ken Brenda verder eigenlijk niet, al weet ze dankzij mijn fangirl reacties op haar Instagram account (klik!) wel hoe mooi ik haar foto’s blijf vinden. Ze schiet nog op film, dus niet digitaal en dat geeft haar werk iets eigens. Ze heeft een geweldig oog voor detail, zowel bij locaties als bij mensen. Ik ben altijd even in een sprookje beland als er weer een foto van haar voorbij komt.

Geef ze een ‘follow’, geniet ervan en tot de volgende!

No Comments

Leave a Reply