Inspiratie

Drie Franse series op Netflix

Franse series op Netflix

Er lijkt een sterk verdeelde mening te zijn over alles rondom Frankrijk. Either you love it or you hate it. Handen omhoog als je ervan houdt! Dit lijstje is voor jou! Franse series op Netflix, want hoe heerlijk is het om hier vanaf je bank naar te kunnen kijken als je je toevallig even niet naar het land zelf bevindt? Een paar maanden geleden tijdens het lange ziek zijn kwam ik terecht in een fase waarin ik alles wat Frans was een soort van obsessief opslurpte. Netflix snapte de hint en stelde me voor aan een aantal series in die richting. De sfeer, de mensen, en die táál! Nog goed voor je ook, als je al jaren soort van probeert daar beter in te worden.

Drie Franse series op Netflix

De series lijken in niets op elkaar, dus voor elk wat wils. Alle drie fijn om te kijken, de ene wat meer binge waardig dan de ander dus nog afgestemd op hoeveel tijd je hebt ook. Te beginnen met mijn eerste Franse vondst op deze streaming dienst!

Call My Agent (Dix Pour Cent)

Ik was zo blij toen ik uit het niets Call My Agent tegenkwam. Deze Franse serie gaat over een agentschap voor talenten in de showbizz. De karakters zijn heerlijk neergezet, je ziet vooral de agenten aan het werk inclusief stukken van hun privé leven. Met daar doorheen de beroemdheden die blij gehouden moeten worden met goede boekingen en hoge service. De serie heeft die perfecte Franse zo-is-het-leven-nou-eenmaal vibe, in combinatie met de onvermijdelijke stress momenten die bij deze baan horen. Wat humor, wat serieuze delen, mooie mensen, interessante dynamiek tussen iedereen, alles.

Er staan drie seizoenen van Call My Agent op Netflix, elk bestaande uit zes afleveringen die rond de 50 minuten duren. De trailer doet de serie geen eer aan vind ik, dus ga maar gewoon naar the real deal toe.

The Hook Up Plan (Plan Cœur)

The Hook Up Plan, oftewel Plan Cœur. Ik begon eraan omdat ik die Franse obsessie maand meemaakte, zonder veel enthousiasme over de verhaallijn zelf. Maar al snel was ik ook gek op deze serie. In de hoofdrollen hebben we drie beste vriendinnen, elk met een ander sterk karakter. Eén daarvan, Elsa, heeft liefdesverdriet en om haar erover heen te helpen komen bedenkt een van de vriendinnen een plan. Waar iedereen vervolgens iets emotioneler in betrokken raakt dan van te voren bedacht.

The Hook Up Plan bestaat uit 1 seizoen van 8 afleveringen. Gemiddeld 26 minuten per aflevering dus ook niet meteen je hele avond weg als je ervoor gaat zitten. Of wel, als je alles in een keer kijkt omdat je niet kan stoppen. Snel naar Netflix!

Marseille

Hee lekker, een politiek verhaal in de mix. Marseille is, zoals je wel zal weten, een stad in Zuid Frankrijk aan de Middellandse Zee. Nog net tegen het glamoureuze C’ôte d’Azur aan, maar toen vriend en ik in die omgeving werkten stond deze stad bij veel mensen bekend als “shithole”. Niet meteen zichtbaar want ook deze stad staat vol prachtige gebouwen en mooie plekken, maar er hangt inderdaad een net wat andere sfeer, en er is meer criminaliteit te vinden.

Daar gaat de serie Marseille dan ook over. De uitdagingen van de stad zelf, met haar grote sloppenwijken buiten het centrum. En de machtspellen tussen de verschillende politici die daar wat mee willen, sommigen met oprechte intenties en anderen wat minder. Interessant om te zien, al stoorde ik me af en toe aan de hoeveelheid zogenaamde spontane sex tussen jan en alleman op de meest vreemde momenten. We get it, jullie zijn gepassioneerd en cray cray, moving on.

Marseille bestaat uit twee seizoenen met elk acht afleveringen van gemiddeld 40 minuten lang. In tegenstelling tot de twee eerder genoemde series was dit voor mij geen binge watch show, maar laten we eerlijk zijn. Dat is soms ook wel eens goed. Veel kijkplezier!

Was jij deze series al tegen gekomen? En welke andere moet ik ook echt nog zien? Bisous et à bientôt!

2 Comments

 • Reply
  Karlijn
  12/05/2019 at 9:19 pm

  O god Marseille. Als iemand die stad noemt thuis dan komt er oud vakantiezeer boven. Iets met een krijsend kind (ik) met een dubbele oorontsteking, stortregen en bij terugkomst op de camping had iemand (iedereen wijst iemand anders aan) de FLAP open gelaten. Je snapt, het was een fantastische dag. Vrees dat ik deze serie maar oversla ;)

  • Reply
   Sarah Smit
   13/05/2019 at 11:47 am

   Hahaha. Niet DE FLAP?!!!! Ik snap het. Maar misschien is het kijken van deze serie ook wel juist een kans om de ervaring een mooier randje te geven? Je weet het niet he.

  Leave a Reply