Reizen

Gedachten tijdens het inpakken van mijn koffer

Inpakken van mijn koffer

Reizen is echt top. Ik word er over het algemeen heel blij en enthousiast van. Maar er is een dingetje aan verbonden wat ervoor zorgt dat er een grote donkere vlek zit tussen de voorpret en de echte reispret zelf. Inpakken. Wat een ramp!! Heeft dit blog lezers die efficient kunnen inpakken? Voor mij is dat nu en altijd een vreselijke uitdaging geweest. Wat ik me ook voorneem, of welke methode ik ook probeer; het gebeurt met stress, chaos en frustratie. En dit hieronder speelt zich dan ongeveer af in mijn hoofd. Herhaal het hele lijstje maar een stuk of drie keer om het compleet te maken.


Gedachten tijdens het inpakken van mijn koffer

»Hello again, koffer. Zoveel gemixte emoties bij het openen van jou.

»Ooooh mijn hemel, waar moet ik beginnen?

»Ik ga echt mijn best doen om dit keer maar zo weinig mogelijk mee te nemen.

»Zal ik de juiste hoeveelheid medicatie en sondevoeding klaarleggen of kan ik rekening houden met een tijdelijk versoepelde therapietrouw en op die manier ruimte besparen?

»Nee, nee, nee Sarah, dat is helemaal de verkeerde insteek. Alles gaat mee!

»Hoe laat gaat mijn trein straks ook al weer?

»Wat ligt er ondertussen in mijn koffer? Holy jesus ik ben nog niet eens op de helft.

»ZOVEEL CHAOS!

»Waarom was dit reisje ook al weer een goed idee?

»Ik heb honger, laat ik eerst nog even een uitgebreid tweede ontbijt klaarmaken.

»Moet ik niet opschrijven wat ik mee moet nemen zodat ik niets vergeet?

»Aaaaghhhh ik heb mijn telefoon/camera/laptop/zuurstof niet opgeladen!!

»Als ik van te voren nou bedenk welke outfits ik ga dragen op bestemming, dan hoef ik niet zoveel verschillende broeken en t-shirts mee te nemen. Handuggg Saar!

»Maar wat nou als ik daar helemaal geen zin heb in deze kleren en zonder enige opties zit?

»Hoe kan het dat deze manier van inpakken niet werkt voor mij terwijl iedereen op Youtube er baat bij heeft?

»Hmm, misschien moet ik er nu nog wat extra filmpjes over kijken. Of vlogs, daar loop ik ook in achter.

»NeeNatuurlijkNietWantHetIsNuEchtEropOfEronderAlsIkMijnTrein/VliegtuigNogWilHalen!


En dan, na gemiddeld drie uur, en tien jaar van mijn leven, lukt het me gelukkig toch nog elke keer om op tijd mijn huis uit te rennen en (compleet uitgeput) aan de reis te beginnen. Blijkbaar telt het ‘oefening baart kunst’ idee hier niet, want na honderd keer doen gaat het nog steeds geen haartje beter.

Tips? Die zijn van harte welkom! I need them, zoals je ziet!

4 Comments

 • Reply
  Leoni
  02/05/2016 at 7:33 am

  Hahahaha wat een chaos inderdaad! Ik ben best goed in mijn tas inpakken. Vroeger ging ik meestal wel 3 keer per jaar op kamp met scouting, dus heb ik het daar denk ik wel geleerd. Ik herken de lichte paniek wel van dat je bang bent om iets ‘belangrijks’ te vergeten, maar ik heb mezelf dat gevoel inmiddels afgeleerd. Ik zeg nu gewoon tegen mezelf, neem mee wat je nodig hebt, en alles wat ik extra wil, koop ik daar wel! Je bent toch op vakantie! Dan mag je 1; geld uitgeven en 2; heb je gelijk leuke souvenirtjes. :-)

 • Reply
  Rosan
  02/05/2016 at 1:19 pm

  Lijstjes lijstjes lijstjes. En een week vantevoren mee beginnen die lijstjes.

 • Reply
  Ester
  02/05/2016 at 8:50 pm

  Haha. Ik denk altijd dat ik een prima inpakker ben, het enige probleem is dat mijn koffer altijd uitpuilt omdat ik alles oprol. Mijn vriend lacht mij altijd uit als hij mijn koffer ziet en het lukt hem om dezelfde spullen in mijn koffer te krijgen en de helft van de ruimte over te houden. Ik blijf toch koppig doorrollen ;-)

 • Reply
  smileysarah
  04/05/2016 at 4:46 pm

  Leoni, dat is inderdaad een goed punt! Om simpele dingen stress ik nu ook minder, dan koop ik maar een tshirt erbij ofzo. MAAR WAT NOU ALS HET JE PASPOORT IS ;D En lijkt me leuk, scouting! Daar leer je vast nog veel meer naast je tas goed inpakken.

  Rosan ja lijstjes zijn denk ik het antwoord op dit probleem. Normaal maak ik voor aaallllles lijstjes, alleen moet ik mezelf dat hierbij dus nog even aanleren!

  Hahaha Ester maar ik dacht ook altijd dat oprollen niet verkeerd was!! Met sommige kleding is het advies juist om dat altijd te doen omdat ze anders teveel kreukelen! Maar als het de helft in ruimte scheelt… Uhhh ja :p

 • Leave a Reply