Inspiratie

Van die Gewoon Net Niet dingen

Gewoon net niet

Hee, weet je nog dat ik ruim een week geleden dacht dat ik een soort van controle had over de infuuskuur die me te wachten stond? Yeah, dat liep toch iets anders. Verrassing! Vanwege bijwerkingen, het stopzetten en weer beginnen van de antibiotica, het gepuzzel met de prednison en de daardoor vertraagde papierwerken en aanvragen lag ik uiteindelijk toch nog zes dagen in dat verrekte ziekenhuis. Sinds maandagavond ben ik dankzij een creatieve oplossing van de transfeurverpleegkundige ‘alweer’ thuis met infuus en al, maar eh…

Het was het gewoon net niet.

Om maar even zacht uit te drukken.

Daarop inspelend; ik heb al tijden een lijstje openstaan met ‘Gewoon Net Niet’ dingen. Mee begonnen omdat het zo een typisch onderwerp is waarvan er af en toe eentje binnen sijpelt. En toch is het nog maar een beknopt lijstje. Denk dat dat komt omdat er een fine line is tussen Gewoon Net Niet en Serieus Klote. Dat hele week-in-plaats-van-nachtje verhaal was in mijn ogen eerlijk gezegd ook te frustrerend voor de Net Niet categorie, maar eenmaal weer thuis is alles altijd al snel wat minder erg en bovendien past het zo beter bij dit verhaal.

Het lijkt me zo lekker om echt een LIJST van deze Net Niet Helemaal dingen te hebben. Misschien hebben jullie nog wat suggesties? Dit zijn in ieder geval de punten waar ik 100% achter sta nadat ik ze ooit besefte en vervolgens keer op keer bevestigd kreeg.

Een lijstje van Net Niet Helemaal:

Zeventig km per uur rijden. Het is geen 80 of 100 en ook geen 50. En daarmee is alles wel gezegd.

Nederlandse films. Met wat zuinige uitzonderingen.

Houdbaarheidsfolie. Die van plastic. HOE DAN?

Haringen uit de supermarkt. Jaren bleef ik erin trappen. Jaren. Maar die tijd is nu voorbij.

Mensen die de hele tijd zeiken over hoe k*t Facebook is. Op Facebook.

Artsen die regelrecht uit Greys Anatomy zijn gelopen, alle antwoorden hebben, maar niet kunnen prikken. Ga maar weer weg.

Alle cola van een ander merk dan Coca Cola. Want nee.

Vrouwen die in een Ici Paris achtige winkel werken. Geen flikker afweten van de producten waar ze je veel te veel voor willen laten betalen, zeggen dat je iets verkeerd gebruikt terwijl je zeker weet dat het zo bedoelt is, en je tegelijkertijd alsnòg een minderwaardigheid complex weten aan te smeren.

Iemand die ‘Oke!’ terugzegt op ‘Doei!’. Ik tolereerde dat je hier was maar dat is het dan ook wel.

Joggingbroeken met strakke tailleband. Of waarin de vorm van je knieën meteen in blijft hangen. Sexy.

Aanvullingen? X

12 Comments

 • Reply
  Bowe
  09/11/2017 at 12:12 pm

  – Oven Bitterballen
  Ja t zijn bitterballen. Ja ze zijn te eten. Maar tegelijkertijd is het de teloorgang van de NL snackcultuur. Frituren of GTFO

  – Goedkope Paraplus
  Ze houden altijd kut vast, fucking licht altijd.. en met een beetje wind zijn ze kaduuk. Gewoon niet doen

  – De Eredivisie
  “JA T NIVEAU IS LAAG MAAR TIS WEL ALTIJD SPANNEND”. Nee. Ik kan met buitenlandse vrienden niet eens Nederland voetbal kijken want ik schaam me te erg. Misschien valt deze in de categorie helemaal niet?

  – Reisbureaus
  1983 called they want their business model back. Doe t wel lekker zelf superdoei

  – Pittige Korte Kapsels
  Enough said

  – Halina Reijn
  Carice van Houten light maar dan nog blijer met zichzelf..

  • Reply
   Sarah Smit
   09/11/2017 at 1:42 pm

   Briljant. Goedkope paraplu’s en oven-bitterballen winnen hier echt van omfg.

 • Reply
  Gemma
  09/11/2017 at 12:55 pm

  – Pindakaas, maar dan niet van Calve… Altijd toch net weer meh.

  – Mooie jassen zonder rits of sluiting anders dan 2 knoopjes. Mooi willen we allemaal zijn, maar ik ben toch liever lekker warm in de winter.

  – Nordic Walking, in Nederland. Gewoon lopen in een hoog tempo, maar dan met stokken.

  Wat ik laatst zag was wel erg lachwekkend:
  – Roken tijdens het wielrennen, want waarom gezond doen als het ongezonder kan?

  – ANWB-koppels. Van die lieve oudjes die unisex door het leven fietsen.

  – Twee paardenstaartjes bij vrouwen ouder dan 10.

  – De infuuspomp die piept elke keer als je even in de zon loopt. Ook zo’n fijne.

  • Reply
   Sarah Smit
   09/11/2017 at 1:43 pm

   Hahaha, ja, ja, ja en ja!! Inderdaad mooie winterjassen die niet warm zijn, wat een verdrietig dilemma! Piepende infuuspompjes horen bij mij in de categorie Burn In Hell ;D

 • Reply
  Annelies
  09/11/2017 at 1:03 pm

  Leuke lijst! Behalve dat mijn voorkeur voor cola niet zo scherp is.
  – koopzondagen
  want de winkels die je écht wilt bekijken op die dag zijn dan alsnog niet open
  – parkeren in Zone C in Haarlem
  het is dan wel gratis maar iedereen uit Zone B flikkert zijn auto in mijn buurt neer waardoor ik 3 straten verderop moet parkeren.
  – longfunctieonderzoek
  want als daar niks bijzonders uitkomt moet je daarna alsnog een prikkeltest doen, doe dat dan meteen verdorie. Ik kom er niet voor de lol joeh en als ik dan toch met mijn bakkes aan een slang moet hangen, dan liever niet die en dus ook niet vaker dan 1x.
  – brillenvergoeding
  want die geldt nooit op jouw bril in het jaar dat je denkt nu kan het wel eens en blijkbaar sowieso nooit bij jouw verzekeraar. Het is me met al die jaren brillen nog nooit gelukt een losse bril te declareren en iets vergoed te krijgen bij any verzekeraar.
  – levertijden in webshops
  denk je morgen je spullen in huis te hebben, wordt het toch 5 dagen later want blijkbaar hadden ze iets in het systeem gemist waardoor het niet klopt. Ja staat in de voorwaarden hoor dametje: wijzigingen voorbehouden.

  Afijn, zomaar een greep. Ik kom er vast nog wel op meer als je ik meer tijd had

  • Reply
   Sarah Smit
   09/11/2017 at 1:44 pm

   Jullie zijn hier allemaal veel beter en sneller in dan ik haha. Love ze allemaal, lol. X

 • Reply
  itty Frankema
  09/11/2017 at 1:36 pm

  bij de kapper vandaan komen en het is het dan net niet!
  geldt ook voor de peperdure shampoo die je je hebt laten aansmeren!

  weersvoorspellingen die net niet uitkomen.

  • Reply
   Sarah Smit
   09/11/2017 at 1:46 pm

   Teleurgesteld na kapper is wel borderline met Zwaar Klote moet ik eerlijk zeggen. Enneh, Itty, wanneer leer je het nou eens van die shampoos? ;) <3

 • Reply
  itty Frankema
  09/11/2017 at 2:27 pm

  Ik leer het NET NIET HELEMAAL:)

 • Reply
  Gemma
  09/11/2017 at 6:50 pm

  Nog eentje… Die ene veel te lieve verpleger/verpleegster, maar dan nooit je dossier leest. Te lief om boos op te worden, maar die domme vragen vind ik ook zo jammer :l

 • Reply
  Karlijn
  15/11/2017 at 7:45 pm

  O god ik moet zo hard lachen maar dat kan niet want mijn buik doet pijn 😂 Allemaal zulke goede, ik kan gewoon niets meer bedenken. En serieus, ik snap echt niet waarom mensen een andere cola drinken dan Coca Cola. Kan ik niet mee leven, komt mijn huis ook niet binnen. X

 • Reply
  Verna
  02/12/2017 at 11:32 am

  Haha wat een leuke dingen staan hierbij! X

 • Leave a Reply